Mondon matkakirjoittajakoulutus tammikuussa

Helsingin legendaariset Matka 2016 -messut lähestyvät. Olen tietysti taas paikalla kuten viime vuosinakin. Matkamessut kuuluvat vuoden aloitukseen yhtä lailla kuin tinan valuu (sain tänä vuonna muuten purjelaivan!). Odotan jo sitä ihanaa messuhälinää, joka menee hikenä paidan alle, hymynä naamalle ja tuo mukanaan paljon kohtaamisia vanhojen ystävien ja työkavereiden kanssa. Uusia tuttavuussuhteitakin solmitaan ja kuka tietää, mitä kivaa niistäkin tulevaisuudessa poikii. Moni nasta juttu on itse asiassa alkanut juurikin Helsingin Matkamessuilla.
Tänä vuonna olen messuilla mukana muutamassa eri roolissa. Mikäs sen kivempaa! Vietän lauantain Icelandairin isännöimällä Islanti-ständillä vastailemassa matkailijoiden Islantiin liittyviin kysymyksiin ja markkinoimassa Islantia ja privaattiopaspalvelujani. Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina olen verkkomatkaopas Tripsterin (vastaan tämän hienon ja maksuttoman matkailusivuston Islanti-matkaoppaasta) emäntänä muutamalla eri lavalla. Lauantaina ja sunnuntaina olen Mondon lavalla tarinoimassa Islannin-matkailusta ja vastaamassa kuulijoiden kysymyksiin. Jos siis joku teistä haluaa mitä tahansa Islantiin liittyvää tietoa, niin tulkaahan tapaamaan matkamessuilla, kiskaisemaan hihasta ja heittämään kysymyksillä. Messuilla on hyvä tilaisuus tarinoida pidempäänkin! Pistän näistä kaikista Islanti-jutuista tarkempaa aikataulutietoa vielä lähempänä.

Mutta se yksi juttu josta halusin jo nyt näin hyvissä ajoin mainita, on Mondon suosittu kirjoittajakoulutus, joka järjestetään matkamessuilla perjantai-iltapäivänä. Aiheena on matkablogin, matkajuttujen ja matkakirjojen kirjoittaminen. Ohjelman näkee kokonaisuudessaan täältä Mondon sivuilta. Jos olet koskaan haaveillut oman matkakirjan, matkablogin tai matkajuttujen kirjoittamisesta ja tarjoamisesta lehtiin tai nämä aiheet kiinnostavat muuten vaan, tervetuloa! Tiivistän koulutuksessa tuntiin sen, mitä tiedän matkakirjan kirjoittamisesta: Mistä idea kirjaan? Millainen kirjasta kannattaa tehdä? Miten löydät kustantajan? Varmastin puutun myös markkinointiinkin, koska kirjan kirjoittaminen, kustannussopimus ja painovalmis kirja ovat oikeastaan vasta alku. Yritän siis valaista sitäkin, miten valmiista kirjasta kannattaa yrittää rakentaa haluttu Ainahan se ei onnistu: vaikka kirja olisi miten hyvä, se ei välttämättä myy hyvin. Myyntityön eteen vaaditaan paljon työtä mutta myös hyvää tuuria; miten sen hyvän tuurin saa houkuteltua esiin? Yritän kertoa siitäkin sen, mitä tiedän.)
Ilmoittautukaahan mukaan, jos kirjoittaminen kiinnostaa. Siellä ovat lisäkseni kouluttamassa matkabloggaaja Inka Khanji sekä Mondon mainio väki eli päätoimittaja Kati Kelola, AD Katju Aro ja toimituspäällikkö Pekka Hiltunen (joka myös Studio-sarjastaan tunnetaan - näen tässä mahdollisuuden omistuskirjoituksen saamiselle, itse ainakin ajattelin pyytää ü)
Kuva 2 Björgvin Hilmarsson.

Tunnisteet: , , ,