Islannissa on samanlainen sanonta: Lognið á undan storminu. Tänään oli sen tyynen vuoro. Ei olisi voinut osua parempi ilma Suomen itsenäisy...

Tyyntä myrskyn edellä

6.12.15 Satu Kommentteja: 15

Islannissa on samanlainen sanonta: Lognið á undan storminu. Tänään oli sen tyynen vuoro. Ei olisi voinut osua parempi ilma Suomen itsenäisyyspäivälle ja perheemme ensimmäiselle ulosmenopäivälle sitten viime maanantain. Flunssa, ögö ja ribu ovat poistuneet talosta eivätkä toivottavasti tule takaisin ihan vähään aikaan.
Aurinko paistoi, hanki kimmelsi eikä tuullut yhtään. Saimme nauttia täydellisestä talvisäästä. Ja syytä oli nauttia, sillä huomisesta tulee taas sisäpäivä. Tänne on nimittäin ennustettu jopa 50 m/s myrskytuulta. Tulossa on kuulemma kovin myrsky 25 vuoteen. Jaiks! Enpä taida yrittää ulos tallentamaan tilaisuutta valokuvin. Sen sijaan vedän villasukat jalkaan, otan lapset kainaloon ja luemme kirjoja. Keittiönlaatikossa on kynttilöitä, jos sähköt menevät.
Uutisten sääennusteessa kehotettiin huomenna välttämään tarpeetonta ulkonaliikkumista. Parasta olisi kuulemma pysytellä sisällä ja leipoa piparkakkuja. No, kävimme sitten tänään ruokakaupassa täyttämässä ruokavarastot. Mukaan lähti mm. laatikollinen pipareita ja sinihomejuustoa. Eiköhän niillä tästä selviä (tuuliennuste huomiselle):

15 kommenttia:

 1. Huijjui! Piparit ja homejuusto varmasti helpottaa. Muistan tasan vuosi sitten kun ne 40m/s olivat hurjia tuulia ja myrsky ulvoi ikkunoissa niin, että täytyi pitää korvatulppia. Aamulla oli sitten yliopistonkin ikkunoiden edessä puolitoista metriä lunta. Ollappa Islannissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Toivotaan että on huomisen jälkeen vielä lasit ikkunoissa :D

   Poista
 2. Onpa ihanan talviset maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ollut aivan valtavan kaunis sää! Toivotaan että se palaa myrskyn jälkeen.

   Poista
 3. Teillä voi todellakin sanoa, että tuulee niin, että tukka lähtee päästä. Tai lähtisi, jos olisi paljainpäin ulkosalla. Tai varmaan tuntuisi, että irtoaa koko naama :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella! Mä en kyllä huomenna uskaltaudu ulos... Huh. Toivotaan ettei katto irtoa.

   Poista
 4. Upea talvipäivä. Täällä pimeessä me ollaan, lunta odotetaan kovasti, mutta ei ole edes luvattu. Pysykää nyt sit tää päivä sisällä, onhan myrskyn jälkeen pouta sää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä dvd:tä katsellaan. Meillä on kersan kanssa diili: mä saan katsoa yhden house of cards -jakson neljää Late lammasta kohti :D

   Poista
  2. No mut onneks toi Late lammaskin on hyvä :D :D Mä oonkin just lähdössä Knitting Movie tapahtumaan. Yhtään en tiedä mikä leffa, mut kiva porukka tulee ja valot pidetään sen verran päällä että nähdään neuloa.

   Poista
 5. Mahtavia kuvia teidän talvesta! Täällä lumesta saa vasta haaveilla. Pimeyttä riittää suurimmaksi osaksi vuorokautta. Myrskyä on ollut täälläkin koko viikonloppu, nyt alkaa heiketä, mutta ei se tuuli silti ole tainnut olla kuin korkeintaan sellaista 20 m/s täällä maa-alueilla. Pystyssä pysyi, mutta vesi hakkasi kyllä vaakasuoraan naamalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tulisi lunta Suomeenkin! Tulemme jouluna visiitille... Tosin tännekin on luvattu jo huomenna plusasteita eli voi olla että lumesta lähtee ainakin osa.

   Poista
 6. Upea talvipäivä teillä ollut :) Mitenkä muuten, jos on suositeltu, et pitäis välttää ulkonaliikkumista noilla keleillä, niin tarkoittaako se, että koulut on kiinni? mitenkä noilla keleillä mennään töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monet ei mene töihin ainakaan iltapäivästä jolloin myrsky alkaa voimistua - jos siis ei ole ihan pakko. Meidän tanssikoulu laittoi aamulla viestiä, että koulu on suljettu. Tarhat ja koulut ovat auki, mutta osa jättää sään takia menemättä.

   Poista
 7. No kuins kävi? Tuliko myrsky, lähtikö kaupungista kattoja?

  Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia sähkölinjoja meni vituralleen ja jotain pieniä aineellisia vahinkoja. Ja ilmeisesti osa jengistä on maaseudulla vielä ilman sähköä. Mutta se samperin märkä tuuli vei melkein kaikki meidän lumet! En kestä.

   Poista

Mitä tuumaat?