Islannin joulusta Suomeen

Islantilainen joulu on ihmeitä täynnä. Tänä vuonna vältymme lapsia syövältä joulukissalta ja suurimmilta osin myös appelsiinilimun ja kotikaljan sekoitukselta (anoppi tosin järjesti jo pikkujoulut, jossa tätäkin herkkua oli tarjolla). Koska Icelandair lentää tänä vuonna Islannista Suomeen myös jouluaattoaamuna, pääsemme sittenkin viettämään Suomi-joulua.
Teemme sellaisen Hollywood-saapumisen. Saavumme lentokentälle, hyppäämme vuokra-autoon (junat eivät kulje puolenpäivän jälkeen) ja suuntaamme matkalaukut lahjoja pullistellen ja takapenkki täynnä pilkulapsia Turkuun perheen luokse - valmiiseen joulupöytään ja koristellun kuusen ympärille. Paketit paketoituina ja lapset hyväntuulisina. Tämä elokuvallinen tuleminen ei luultavasi tapahdu lumisateessa eikä joululaulujen saattelemana, eivätkä lapset ole reissupäivän jälkeen välttämättä yhtään hyväntuulisia, mutta kuitenkin. 
Vietämme kiireettömän aattoillan ja joulupäivän. Sitten mennään taas. Joulupäivän iltana otamme Turusta Tampereen kautta yöjunan Kolariin. Äkäslompolon hiihtoladut odottavat. En ole ihan varma, kumpaa esikoinen odottaa tulevassa lomassa enemmän: junan kerrossängyssä nukkumista vai joulupukkia.
Tästä tulee upea joulu. Ja talviloma ja pääsiäisloma. Ja vähän vanhempainvapaakin. Ennen kuin se kaikki ihana kahden viikon loma alkaa, pitää myydä vielä joku sata muumimukia ja muu varasto, hakata kassakonetta puolilleöin, juoda parit perinteiset jouluoluet kassan takana ja istua siitä neljän tunnin kuluttua auton etupenkille ja sulkea silmät. Perillä.

Hyviä ja rentouttavia joululomapäiviä teille kaikille! Jos olette töissä, tsemppiä työpaikalle. Te lepäätte sitten arkena, kun me muut olemme palanneet muutaman kilon paksumpana takaisin sorvin ääreen. 

Tunnisteet: ,