Islantilainen joulu on ihmeitä täynnä. Tänä vuonna vältymme lapsia syövältä joulukissalta ja suurimmilta osin myös appelsiinilimun ja koti...

Islannin joulusta Suomeen

23.12.15 Satu Kommentteja: 13

Islantilainen joulu on ihmeitä täynnä. Tänä vuonna vältymme lapsia syövältä joulukissalta ja suurimmilta osin myös appelsiinilimun ja kotikaljan sekoitukselta (anoppi tosin järjesti jo pikkujoulut, jossa tätäkin herkkua oli tarjolla). Koska Icelandair lentää tänä vuonna Islannista Suomeen myös jouluaattoaamuna, pääsemme sittenkin viettämään Suomi-joulua.
Teemme sellaisen Hollywood-saapumisen. Saavumme lentokentälle, hyppäämme vuokra-autoon (junat eivät kulje puolenpäivän jälkeen) ja suuntaamme matkalaukut lahjoja pullistellen ja takapenkki täynnä pilkulapsia Turkuun perheen luokse - valmiiseen joulupöytään ja koristellun kuusen ympärille. Paketit paketoituina ja lapset hyväntuulisina. Tämä elokuvallinen tuleminen ei luultavasi tapahdu lumisateessa eikä joululaulujen saattelemana, eivätkä lapset ole reissupäivän jälkeen välttämättä yhtään hyväntuulisia, mutta kuitenkin. 
Vietämme kiireettömän aattoillan ja joulupäivän. Sitten mennään taas. Joulupäivän iltana otamme Turusta Tampereen kautta yöjunan Kolariin. Äkäslompolon hiihtoladut odottavat. En ole ihan varma, kumpaa esikoinen odottaa tulevassa lomassa enemmän: junan kerrossängyssä nukkumista vai joulupukkia.
Tästä tulee upea joulu. Ja talviloma ja pääsiäisloma. Ja vähän vanhempainvapaakin. Ennen kuin se kaikki ihana kahden viikon loma alkaa, pitää myydä vielä joku sata muumimukia ja muu varasto, hakata kassakonetta puolilleöin, juoda parit perinteiset jouluoluet kassan takana ja istua siitä neljän tunnin kuluttua auton etupenkille ja sulkea silmät. Perillä.

Hyviä ja rentouttavia joululomapäiviä teille kaikille! Jos olette töissä, tsemppiä työpaikalle. Te lepäätte sitten arkena, kun me muut olemme palanneet muutaman kilon paksumpana takaisin sorvin ääreen. 

13 kommenttia:

 1. Tervetuloa Suomeen! Kuulostaa ihan mahtavalta perhejoululta ja lomalta. Osaatte varmasti nauttia. Mä lähdenkin jonnekin paljon kauemmaksi heti joulun jälkeen - 20 v häämatkalle....

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lomaa teille koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa Suomeen ja Turkuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ekaa kertaa Turussa jouluna; tästä tulee kivaa.

   Poista
 4. Tervetuloa Suomeen ja Turkuun ;)

  VastaaPoista
 5. Voi, te ootte täällä meillä! On ollut ihmeellisen kirkas, kaunis ja aurinkoinen päivä. Lumettomasta maasta huolimatta hyvin tunnelmallinen jouluaatto, toivottavasti teilläkin.
  Minäkin hyppään lapsen kanssa huomenna junaan, en ihan Lappiin asti mutta lumimaisemaan isovanhempien luo kuitenkin. Junalukemiseksi pääsee Varo minua.
  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - oli aivan mahtava sää. Ihanaa körötellä auringonpaisteessa kohti Turkua.

   Poista
 6. Voi miten kivan kuuloista. Ja miten suloinen lapsi tuo uusin tulokas onkaan. :) Toki vanhempikin. Vähän kadetta pukkaa tuosta lapinmatkasta. Itse olin sormi liipaisimella varaamassa meille vastaavaa, mutta mies oli tylsästi sitä mieltä, että se olisi itsensä kiduttamista, kun ei vauvan ja parin muun mukulan kanssa pääse tekemään siellä mitä haluaa.Eli snoukkaamaa ja tekemään pitkiä hiihtovaelluksia. En saanut lapsenvahtejakaan, joten odottanemme ensi vuoteen. :( Hyvä mieli ja punkku huulilla täällä etelän lumettomissa maisemissa kuitenkin ollaan.

  Ihanaa oloa.

  Sylvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten! En usko että mekään olisi lähdetty jos ei olisi mutsia joka pääsisi mukaan. Matka on kuitenkin niin pitkä että perillä haluaa tehdäkin jotain ja päivä taas niin lyhyt että vuoroissa hiihtäminen ei oikein onnistu.

   Rentouttavia päiviä sinne :)

   Poista
 7. Löysin blogisi, hauskan sellaisen. Saanko liittää linkin omaan blogiini?

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?