Onko sinulla tuttavalapsiperhettä, joka asuu Yhdysvalloissa tai Isossa-Britanniassa? Onko joululahja lapsille ostamatta? Tiedän, mitä kanna...

Avaruudesta kotiin - upea, upea lastenkirja

8.12.15 Satu Kommentteja: 4

Onko sinulla tuttavalapsiperhettä, joka asuu Yhdysvalloissa tai Isossa-Britanniassa? Onko joululahja lapsille ostamatta? Tiedän, mitä kannattaisi hankkia.
Silmiini osui vähän aikaa sitten juttu brittiläisestä kirjakustantamosta, jonka nimi on Lost My Name. Se on Lontoossa sijaitseva startup, joka on yhdistänyt toiminnassaan perinteisen kirjakustantamon ja it-firman. Lopputuote on lastenkirja, joka on räätälöity kirjan saajan perusteella. Kuvakirjassa The Incredible Intergalactic Journey Home kirjan päähenkilö eli lapsi, jolle kirja on tilattu, matkustaa ulkoavaruudesta maapallolle ja tarkalleen ottaen kotirappusilleen. Siis oman kotinsa rappusille. Hullua!

Kirja on tällä hetkellä Ison-Britannian myydyin lasten kuvakirja - se on myynyt reilusti yli miljoona kappaletta. Homma toimiin näin. Kirja painetaan tilauksesta. Tilatessa annetaan lapsen nimi ja sukupuoli ja kotiosoite. Tilaaja varmistaa satelliittikuvista kotinsa sijainnin. Noin viikon kuluttua henkilöohtainen avaruussatu tipahtaa postiluukusta kotiin. Huimaa!

Minä niin diggaan tästä ideasta. Teknologia kun on niin paljon muutakin kuin akkuja ja piirilevyjä, se voi olla myös tätä: koskettavia lastenkirjoja, joissa pieni ihminen seikkailee avaruudessa ja sivuja kääntäessään löytää maapallon ja tien omaan kotiinsa. Ei helvetti, voiko tämän lähemmäs tarinankerronnan ydintä päästä?

Voin vain kuvitella, kuinka paljon jatkuvasti avaruudesta puhuva, kuutamosta kyselevä ja maapallon pyöreyttä ihmettelevä esikoinen ihastuisi tähän kirjaan. Harmi vain, että sitä ei vielä pysty tilaamaan Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian ulkopuolelle. Heti kun kirjan voi tilata myös islantilaiseen osoitteeseen, hankin tämän meille. Hintakaan ei ole kamalan paha: noin 30 dollaria.

4 kommenttia:

 1. Eikös teillä asu Briteissä ketään tuttua, kenen osoitteeseen tilauksen voisi tehdä? Ja hän sitten postittaisi eteenpäin Islantiin :)

  Mulla meni ainakin samantien harkintaan ja aion hyödyntää serkun osoitetta!

  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sitten kirjassa mentäisiin serkulle eikä kotiin, eikä se olisi ihan sama asia.

   Tosi upea idea tuolla firmalla kyllä! Toivottavasti noita saadaan vielä joskus Suomeen ja suomeksikin.

   Poista
  2. Kirjan saa kyllä lähetettyä minne päin maailmaa tahansa, mutta se osoite jonka perusteella tarinan loppu räätälöidään, voi olla vain USA tai GB. Tämä johtuu käsittääkseni siitä että tuolla firmalla on satelliittikuviin perustuvaa kuvitusdataa tällä hetkellä vain noista kahdesta maasta.

   Poista
 2. Mulle tuli mieleen tästä postauksesta nämä: https://www.hauskaa.fi/satukirja-lapsen-nimella/. Tosin toi avaruusmatka ja kuva omasta kodista & muu ylittää tämän, mutta on meillä tykätty tästä simppelimmästä versiostakin: Pääasia, että päähenkilö on lapsi itse :) -Tuija

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?