Blogiani pidempään lukeneet varmaankin muistavat viimevuotisen muumipiparkakkutaloviritelmäni . Myimme viime jouluna muumipiparkakkutalomuo...

Hattivatit uuniin

13.11.15 Satu Kommentteja: 11

Blogiani pidempään lukeneet varmaankin muistavat viimevuotisen muumipiparkakkutaloviritelmäni. Myimme viime jouluna muumipiparkakkutalomuottisettiä (oho, mikä yhdyssana) ja tarkoitukseni oli tehdä esimerkkitalo myynninedistämiseen. Tuo oma tekeleeni ei ehkä ihan ajanut sitä aiottua tarkoitusta, tirsk.
Joulukoristeita ja -tuoksua tarvittiin kauppoihin tänäkin vuonna. Otimme piparitalkoot uudestaan mutta tällä kertaa vähän jalostettuna versiona. Kokoonnuimme kaikki kauppatytöt yhteen, tilasimme pitsat, korkkasimme Lapin Kullat ja avasimme piparitaikinapaketit. 
Lopputulos oli upea! Keksimme, että ikkunaan laitetaan armeja hattivatteja. Niiskuneidit laitettiin Riviera-tunnelmaan. Haisuli-muottia ei löytynyt, mutta Pikky Myy luovutti pyllynsä ja siitähän se päätön ja haiseva karvamörkö syntyi. Nuuskamuikkuselta taittui pää ja torsosta tuli tietysti Ninni, näkymätön lapsi. Illan innovaatiopalkinto meni kuitenkin karjalanpiirakkapiparille. 
Yhteishengen rakentamiseen paras keino on yhdessä tekeminen. Ravintolaillallinen on aina hyvä idea, mutta kun syödään pitsaa yhdessä laatikoista ja tehdään yhdessä jotain käsin,  juttua syntyy kuin itsestään ja tyypit oppivat tuntemaan tosiaan. Siinä taikinaa vaivatessa ja muumeja näperrellessä ehdimme jutella pakanoista, ateisteista, hevosista, uskovaisista ja siitä miten tuli vahingossa tappaneensa tuoreen poikaystävän lemmikkipapukaijan. Naurettiin, kiroiltiin ja opittiin tuntemaan taas vähän paremmin työkavereita.

Eikä nämä piparitkaan hullummilta näytä. 

11 kommenttia:

 1. Karjalanpiirakkapipari ei toivottavasti päädy julkiseksi somisteeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hävytön (tai hävyllinen, miten sen ottaa) pipari! Ja se valkoinen on kai spermaa...

   Poista
  2. Kylläpä täällä on kaksimielistä porukkaa.
   Sehän on karjalanpiirakka riisitäytteellä :D

   Poista
  3. Mullakin tuli kirkkovene mieleen siitä.. Hohoohhoo :)

   Poista
 2. Jessus miten kivoja noi hattivatit! Me juuri tehtiin lasten kanssa pipareita muovailuvahamuoteilla (huippuäiti päivää) koska en löytänyt mistään meidän oikeita muotteja. Välillä mä oikeesti mietin, että mitäköhän näistä meidän ranskalais-suomalaisista pikkuisista tulee. Yritän ujuttaa suomalaisia juttuja (ns. kulttuuria) heidän eloonsa, mutta puoliksi pieleen menee aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa upeelta!! Hienostihan toi menee. Meillä tehtiin avatulla ananaspurkilla ympyränmallisia pipareita ennen kuin tuli kaupan kautta access muumimuotteihin. Koristelu hoitui parhaiten noilla kaupan valmiilla koristepursotteilla.

   Poista
 3. Hah hah, toi karjalanpiirakka pipari on paras! Mainio idea muuten, kutsua kaverit koolle ja leipomaan. Lapin kultaa tai viiniä janon sammutukseen ja voila kasa pipareita tulee uunista ulos kuin itsestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kieltmättä hyvä idea. Saatiin hyvä fiilis aikaan pienellä vaivalla :)

   Poista
 4. Apua, tarinan kannalta kriittinen tarkennus tarvitaan! LUULI tappaneensa vai tuli TAPPANEEKSI? Tämä tietämättömyys piinaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se kuoli : / Mutta suhde ei onneksi kaatunut siihen.

   Poista

Mitä tuumaat?