Tänään kun kaikki olivat menneet nukkumaan ( selvisin muuten siitä kahden vuorokauden vetovastuusta - jostain täysin käsittämättömästä syys...

Ennakkomehustelua kesän 2016 Islannin-matkoista

5.10.15 Satu Kommentteja: 43

Tänään kun kaikki olivat menneet nukkumaan (selvisin muuten siitä kahden vuorokauden vetovastuusta - jostain täysin käsittämättömästä syystä mörssäri nukkui noina öinä todella pitkään ja sikeästi), tein itselleni geeteen, kaivoin käsilaukkuun unohtuneen irtokarkkipussin (no totta puhuen ei ollut unohtunut, ihan suunnitelmallisesti ostin aamulla ruokakaupasta), menin sohvalle risti-istuntaan ja avasin olohuoneen pöydällä olevan läppärin.


Aloin tehdä jotain todella miellyttävää. Suunnitella ensi kesän hevosmatkoja! Piehtaroin hyvissä fiiliksissä kun tajusin, että ensi kesänä pääsen taas ratsastamaan itsekin, maalle töihin ja nukkumaan muhkuraisissa mutta silti niin unettavissa sängyissä. Aamulla näen ikkunasta hevoset, vuoret ja meren. Menen katettuun pöytään kolmesti päivässä, ei tarvitse laittaa tiskejä koneeseen tai siivota ja vetovastuu on vain aikuisista ihmisistä. Käsitykseni paratiisista osuu aika lähelle kuvattua.Muutaman tovin kalenteria, viime vuosien asiakaspalautteita, hevostilan ja suomalaisen matkatoimiston aikatauluja ja omia toiveita pyöriteltyäni tulin siihen lopputulokseen, että ensi kesänä järjestetään kolme hevosmatkaa: kaksi kesäkuussa ja yksi heinäkuussa. Viime vuosista poiketen kesän 2016 kaikki reissut ovat keskenään erilaisia.
Tulee yksi maatilaloma, jonka aikana koetaan Islanti eri näkökulmista. Käydään valassafarilla, vaeltamassa, uimassa ja kuumilla lähteillä. Ratsastustakin on, mutta vain muutama lyhyt ja hitaanpuoleinen reissu, jotka soveltuvat aloittelijoille. Tämä on matka heille, jotka kyllä tykkäävät hevosista, mutta haluavat tehdä reissun aikana muutakin. Maaseudulla syödään kotiruokaa ja majoitutaan simppeleissä mökeissä. Maaseutuosuuden jälkeen vietetään pari päivää Reykjavíkissa kaupunkiin tutustuen ja paikalliseen arkeen kurkistaen. Ravintoladinnereitä ja hotelleissa mukavat sängyt. Matkan pituus viikko, ryhmäkoko korkeintaan 12 henkilöä.
Yksi reissuista on samanlainen kuin tänä kesänä järjestetty ekstra-reissumme, joka sai valtavan hyvää palautetta: ratsastusta yhteensä noin 100 kilometriä (neljä pitkää päiväreissua), kierros luonnonnähtävyyksillä, pari helpohkoa vuoristovaellusta, ostospäivä Akureyrissä, uintia kansanuimaloissa, maaseutumajoitus ja kotiruokaa. Matkan pituus viikko, ryhmäkoko korkeintaan 12 henkilöä. Osallistujilta edellytetään keskitason hevosenhallintataitoja.


Kolmas reissuista on ihan uudenlainen. Tällä  heinäkuun puoliväliin ajoittuvalla reissulla ratsastetaan 5 täyttä päivää - eikä tehdä siis mitään muuta paria uimahallikäyntiä lukuunottamatta. Ohjelmasssa on toisin sanoen kaksi pitkää päivävaellusta ja yksi kolmen päivän mittainen erämaavaellus. Kolme yötä yövytään makuupusseissa maatilan simppeleissä mökeissä, ja loput kolme yötä niin ikään makuupusseissa erittäin simppelissä mutta ah niin kauniiden maisemien äärellä erämaamökissä Pohjois-Atlantin rannalla. Tällä reissulla mennään alueelle, jossa minäkään en ole aikaisemmin käynyt, mutta jonne haluan ihan pirukseen päästä! Matkan pituus viikko, ryhmäkoko korkeintaan 9 henkilöä. Osallistujilta edellytetään hyviä hevosenhallintataitoja ja ennen kaikkea takapuolikestävyyttä. Kolmen päivän pituiselta erämaareissulta ei nimittäin voi kesken kaiken kääntyä takaisin kotiin muutamien rakkojen takia :)

Odotan parhaillaan tarjouksia ja hintatietoja yhteistyöskumppaneiltani. Heti kun hinnat ja lopulliset päivämäärät ovat selvillä, laitan tarkempia yksityiskohtia. Toki nytkin saa jo kysellä reissujen sisällöstä - vastaan sen, mitä varmaksi tiedän.

Melkein vapisen innosta täällä kotisohvalla! Sillä jos hyvin käy (eli jos osallistujia tulee tarpeeksi ja kaikki lähdöt järjestetään), pääsen itse mukaan näille ihan kaikille reissuille. Aivan tör-ke-än siistä!

Kuvat hevosmatkoilta vuosilta 2013-1015: Björgvin Hilmarsson

43 kommenttia:

 1. Mitähän noin suurinpiirtein arvioisit hintaluokaksi tuohon kakkosvaihtoehtoreissuun? Onko köyhällä lähihoitajalla mitään saumaa edes haaveilla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu niin lentojen hinnoista ja ne ei ole vielä varmistuneet. Mutta jotain samaa kuin viime vuonna, veikkaisin - siinä 1700 euron tietämillä...

   Poista
 2. Tais olla virhe alkaa seurata sun blogia, Islanti-kuume kasvaa ihan tolkuttomiin mittoihin. :D Salaa oon haaveillut sellaisesta reissusta saarellenne, jossa pääsis hevostelemaan, ois vaellusta ja muuta eräjormailua, mut myös kaupunkia, siis jostain reissujen 1 ja 2 välistä. Ja sit jos onnistuis, että joku muu maksais matkan ja hoitais muksut ja elukat hoitoon, niin voisin lähteä vaikka heti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on tietysti muutama haaste, mutta pitkällä aikavälillä järjestelykysymyksiä :D Ehkäpä ensi vuonna? Muksutkin on sitten jo isompia :)

   Poista
 3. Mä taisin saada juuri itselleni haaveen, jonka toteutan eli tuo loma numero 1. Saako jo ilmottautua :) Viime kesänä jo mietin, mutten rohjennut ja heppataitoja ei vielä riittävästi. Nyt olen valmis, etenkin kun aloittelijoille oma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä eka reissu on just semmoinen kiva ja rauhallinen köpöttelymatka, ihan vasta-alkajillekin. Ilmottautumiset menee matkatoimiston kautta, mä kerron heti kun nämä tulee myyntiin. :)

   Poista
  2. Tarkennatko vielä mitä tämä "köpöttely" sisältää :)

   Poista
  3. Suurimmaksi osaksi kävelyä. Rauhallisesti tölttäämäänkin pääsee jos haluaa kokeilla tätä islanninhevosten ominta askellajia, mutta laukkapätkiä ei tehdä.

   Poista
 4. Voi kikkeliskokkelis! Voitko jo luvata ykkösmatkan myös vuodeksi 2017?! Olisin niin mukana. Ja mukava. ;)

  Sylvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti joo, se olisi suunnitelmissa.

   Poista
 5. Tuo ykkösmatka kiinnostasi minuakin kovasti kun keksisin mihin laitan lapsen hoitoon. Itsellä on pitkä loma mutta miehellä vain pätkä, sen aikana en raaski poistua viikoksi omiin menoihin. Mutta ihan huikea idea! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä voit ottaa pätkän muutaman vuoden kuluttua mukaan?

   Poista
 6. Täällä taas haaveillaan tosta 3.matkasta, oih kunpa pääsisi mukaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan! Tämä on enemmän sellainen erähenkinen reissu (eli ei suihkua kolmeen päivään, hehe)

   Poista
  2. Mitähän toi kolmosreissu tulis arviolta maksamaan?

   Eräreissu in the middle of nowhere hevosten kanssa kuulostaa, noh, luksukselta 😄

   Poista
  3. Tästä mä en osaa arvata yhtään - riippuu niin noista kolmen eräretkipäivän kustannuksista. Mutta mä palaan heti kun on tarkempaa tietoa :)

   Poista
 7. Oih. Jos ei oo koskaan ollu hevosen selässä, mutta silti haluis jotain tämmöstä (tai tommosta ykköstä), niin mitä pitas tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo eka reissu sopii siis ihan noviiseillekin, eli ei tarvitse olla mitään kokemusta. Mennään hitaalla vaihdilla ja opetellaan ihan perusjutuista lähtien :)

   Poista
 8. Eiiiiii, mä niiiiiin tahdon tolle erämaamatkalle!!!! Viime vuonna oli niiiiin siiiistiiiiiii!!! Tää on kidutusta....

  Anni

  P.s.tuliko tarpeeksi iiiiii-kirjaimia ;-)

  VastaaPoista
 9. Jee!! Nyt kun saa vielä junailtua opiskeluun liittyvän työharjoittelun niin, että just kakkos- tai kolmosretken aikaan ei tartte Suomessa olla, niin I'm in!

  VastaaPoista
 10. Voisiko tuo maatilavaihtoehto olla sellainen isoäiti-lapsenlapsi -matka? Sellaisia on aika vähän tarjolla. Siis reippaille sellaisille - lapsi 10 vee ja ratsastustaitoinen. Ja mummelithan osaavat mitä vain - ainakin omasta mielestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta voisi! Meillä on ollut tyytyväisiä osallistujia kaksitoistavuotiaista seitsenkymppisiin...

   Poista
 11. Kuulostaa oikein hyvältä tuo 1-reissu. En tiedä vielä,että uskallanko ilmoittautua vielä ensi kesälle. Pohdin kuitenkin erittäin vakavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistän heti tietoa kun reissut tulevat myyntiin - päivämäärien ja hintojen varmistumista vielä odottelen... Ja toivottavasti kesällä 2017 jatketaan samalla setillä.

   Poista
 12. Siis wautsi wau. Haluaisin tulla kolmoseen mut ei mun hevosmiestaidot riitä. Toi ykkönenkin ois kiva. Islanti on niin ihana. Ja kiva kun sä oot matkanjohtajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katju <3

   Mutta kyllä mä uskon että sä tuolla kolmosella pärjäisit :) Ne päiväreissut on kyllä yli viistuntisia, mutta vauhti ei ole kauhean kova, koska välimatkat on pitkiä (pitää säästää hevosia) eikä vuoristomaasto oikein sovellu hillittömiin laukkaosuuksiin.

   Poista
 13. Eka vaihtoehto kiinnostaa eniten, heppaa voi varmaan myös taluttaa;) Jään odottaa tarkempia tietoja, matkakuume nousi jo.

  VastaaPoista
 14. Tuo ykkönen ois niin huippu! Sanoin miehelle, että ostan reissun itselleni 40 v. lahjaksi - 4 vuoden päästä. Järjestetäänhän näitä reissuja vielä silloinkin...? ;)

  VastaaPoista
 15. Voi ,että kuulostaa unelma reissuilta. Tahtoo!!!. meneekö nuo kovin nopeasti täyteen ? No jos ei vielä ensi kesänä niin sitten seuraavana. Älkää vain lopettako :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna loppuvuodesta myyntiin tulleet matkat myivät loppuun tammikuun lopussa. Mutta nyt vaihtoehtoja on heti kolme,eli myyntiaika on varmasti pidempi. Ja kyllä meidän ois tarkoitus jatkaa näitä kesällä 2017 :)

   Poista
 16. Hei,

  mihin osaan Islantia tuo 3. reissu suuntaa? Olin kesällä 2014 viikon ratsastusvaelluksella Egilstadirin alueella - huikea kokemus ja haluaa lisää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään Pohjois-Islannissa, ihan siellä ylimpänä, Eyjafjördurin vuonon itäpuolella :)

   Poista
 17. Moi, mitä tarkoittaa "keskitason ratsastustaidot" kakkosreissulla? Kuinka hyvin täytyy osata hevosenhoitotoimenpiteet, satuloinnit ym.? Ratsastuskokemusta on vuosien takaa, mutta hevoshoitotaidot ruosteessa... ':) Ps. Onnea Mörssäristä!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että hallitsee hevosen kaikissa askellajeissa, eli laukkakin onnistuu. Tosin issikoilla se ei ole mikään maailman nopein...

   Satuloinnissa jne. saa apua tallilla, eli ei tarvitse niitä osata tehdä. Ja issikat satuloidaan täällä vähän eri tavalla kuin Suomessa, on kaikkea spessuturparemmia jne. Eli kaikkeen hevosenhoitojuttuihin saa apua.

   Poista
 18. Muakin kiinnostaa kakkosreissun vaatimukset ja toisaalta vauhti: pääseekö siellä laukkaamaan? Ja onko siis ykkönen ja kakkonen kesäkuussa ja kolmonen heinäkuussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkosreissussa laukataan :)
   Kolmonen on heinäkuun puolivälissä, kakkonenn kesäkuun lopussa/heinäkuun alussa ja ykkösreissu kesäkuun alkupuolella.

   Poista
 19. Kakkosreissu kiinnostaa. Ehtiikö näkemään yhtään Reykjavikiä tuolla reissulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti Reykjavikiiin ei ehditä kakkosreissullla. Mutta vietämme puolikkaan päivän Akureyrin symppiskaupungissa, joka on Islannin suurin city ja siellä ehtii tehdä mm. ostoksia, istua kahviloissa, terdellä.. :)

   Poista

Mitä tuumaat?