Ennakkomehustelua kesän 2016 Islannin-matkoista

Tänään kun kaikki olivat menneet nukkumaan (selvisin muuten siitä kahden vuorokauden vetovastuusta - jostain täysin käsittämättömästä syystä mörssäri nukkui noina öinä todella pitkään ja sikeästi), tein itselleni geeteen, kaivoin käsilaukkuun unohtuneen irtokarkkipussin (no totta puhuen ei ollut unohtunut, ihan suunnitelmallisesti ostin aamulla ruokakaupasta), menin sohvalle risti-istuntaan ja avasin olohuoneen pöydällä olevan läppärin.


Aloin tehdä jotain todella miellyttävää. Suunnitella ensi kesän hevosmatkoja! Piehtaroin hyvissä fiiliksissä kun tajusin, että ensi kesänä pääsen taas ratsastamaan itsekin, maalle töihin ja nukkumaan muhkuraisissa mutta silti niin unettavissa sängyissä. Aamulla näen ikkunasta hevoset, vuoret ja meren. Menen katettuun pöytään kolmesti päivässä, ei tarvitse laittaa tiskejä koneeseen tai siivota ja vetovastuu on vain aikuisista ihmisistä. Käsitykseni paratiisista osuu aika lähelle kuvattua.Muutaman tovin kalenteria, viime vuosien asiakaspalautteita, hevostilan ja suomalaisen matkatoimiston aikatauluja ja omia toiveita pyöriteltyäni tulin siihen lopputulokseen, että ensi kesänä järjestetään kolme hevosmatkaa: kaksi kesäkuussa ja yksi heinäkuussa. Viime vuosista poiketen kesän 2016 kaikki reissut ovat keskenään erilaisia.
Tulee yksi maatilaloma, jonka aikana koetaan Islanti eri näkökulmista. Käydään valassafarilla, vaeltamassa, uimassa ja kuumilla lähteillä. Ratsastustakin on, mutta vain muutama lyhyt ja hitaanpuoleinen reissu, jotka soveltuvat aloittelijoille. Tämä on matka heille, jotka kyllä tykkäävät hevosista, mutta haluavat tehdä reissun aikana muutakin. Maaseudulla syödään kotiruokaa ja majoitutaan simppeleissä mökeissä. Maaseutuosuuden jälkeen vietetään pari päivää Reykjavíkissa kaupunkiin tutustuen ja paikalliseen arkeen kurkistaen. Ravintoladinnereitä ja hotelleissa mukavat sängyt. Matkan pituus viikko, ryhmäkoko korkeintaan 12 henkilöä.
Yksi reissuista on samanlainen kuin tänä kesänä järjestetty ekstra-reissumme, joka sai valtavan hyvää palautetta: ratsastusta yhteensä noin 100 kilometriä (neljä pitkää päiväreissua), kierros luonnonnähtävyyksillä, pari helpohkoa vuoristovaellusta, ostospäivä Akureyrissä, uintia kansanuimaloissa, maaseutumajoitus ja kotiruokaa. Matkan pituus viikko, ryhmäkoko korkeintaan 12 henkilöä. Osallistujilta edellytetään keskitason hevosenhallintataitoja.


Kolmas reissuista on ihan uudenlainen. Tällä  heinäkuun puoliväliin ajoittuvalla reissulla ratsastetaan 5 täyttä päivää - eikä tehdä siis mitään muuta paria uimahallikäyntiä lukuunottamatta. Ohjelmasssa on toisin sanoen kaksi pitkää päivävaellusta ja yksi kolmen päivän mittainen erämaavaellus. Kolme yötä yövytään makuupusseissa maatilan simppeleissä mökeissä, ja loput kolme yötä niin ikään makuupusseissa erittäin simppelissä mutta ah niin kauniiden maisemien äärellä erämaamökissä Pohjois-Atlantin rannalla. Tällä reissulla mennään alueelle, jossa minäkään en ole aikaisemmin käynyt, mutta jonne haluan ihan pirukseen päästä! Matkan pituus viikko, ryhmäkoko korkeintaan 9 henkilöä. Osallistujilta edellytetään hyviä hevosenhallintataitoja ja ennen kaikkea takapuolikestävyyttä. Kolmen päivän pituiselta erämaareissulta ei nimittäin voi kesken kaiken kääntyä takaisin kotiin muutamien rakkojen takia :)

Odotan parhaillaan tarjouksia ja hintatietoja yhteistyöskumppaneiltani. Heti kun hinnat ja lopulliset päivämäärät ovat selvillä, laitan tarkempia yksityiskohtia. Toki nytkin saa jo kysellä reissujen sisällöstä - vastaan sen, mitä varmaksi tiedän.

Melkein vapisen innosta täällä kotisohvalla! Sillä jos hyvin käy (eli jos osallistujia tulee tarpeeksi ja kaikki lähdöt järjestetään), pääsen itse mukaan näille ihan kaikille reissuille. Aivan tör-ke-än siistä!

Kuvat hevosmatkoilta vuosilta 2013-1015: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: , ,