Pötkylän pitäisi syntyä minä hetkenä hyvänsä. Kätilö arveli tämänpäiväisellä käynnillä, että ehkä huomenna tai ylihuomenna. Mulla nyt vaan ...

Gin and Juice - kohta varpajaiset!

8.9.15 Satu Kommentteja: 21

Pötkylän pitäisi syntyä minä hetkenä hyvänsä. Kätilö arveli tämänpäiväisellä käynnillä, että ehkä huomenna tai ylihuomenna. Mulla nyt vaan on sellainen fiilis, hän perusteli, vaikka sikiö ei vieläkään ollut kiinnittynyt. Tervetuloa vaan, täällä on kaikki valmiina. Sairaalakassi - pakattu. Vauvanvaatteet - haettiin kesällä. Kehto, patja ja lakanat - anoppi toi viime viikolla. Turvaistuin - haettiin vakuutusyhtiöstä vuokralle eilen.

Myös varpajaistarpeet ovat valmiina. Kiitos ihanien asiakkaiden! Viime viikonloppu sujui upeiden työtehtävien parissa. Pieni suomalaisryhmä kiersi mieheni ja minun johdolla Etelä-Islannin nähtävyyksiä ja Reykjavíkin parhaita ravintoloita. Saimme ryhmältä aivan mielettömän kiitoslahjan.

Suomalaista Napue-mestaruusginiä! Isokyröläisen käsinpullotetun Napuen kylkiäiseksi tulivat ne muut tarpeet: karpalot, rosmariini ja muutama tonic-pullo.

Juhlistamme varpajaisia kaksin sekoittamalla näistä itsellemme täydelliset gin tonicit, kun jako kahteen on tapahtunut.

Iik! Jännitys tiivistyy.

21 kommenttia:

 1. Jee! Jännät paikat, onnea matkaan! Kyllä maistuisi itellekin tuo gini... Kuukauden päästä sitten :)

  VastaaPoista
 2. Wau, ihana lahja. Mä naatin kans pari iltaa sitten gintonicit. Bombay Sapphire toimii aina. Olis kyllä maistunut useampikin, mut vielä hetken maltan. Ja pumppailen maitoa vauvalle pakkaseen äidin iltarientojen avuksi.

  Tosi paljon onnea ja iloa matkaan. Peukut pystyssä ja silleen! <3

  Sylvia

  VastaaPoista
 3. Jännittävää! Tsemppiä synnytykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tulis jo!! Mä en pysy enää pystyssä :D

   Poista
 4. Jänniä aikoja edessä. Tsemppiä synnytykseen ja ai että varmasti maistuu gin tonic hyvälle sen rutistuksen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin! Raportoin sitten, millainen GT tuli. Ja ehkä vauvastakin jotain ;)

   Poista
 5. Mekin jännitämme new yorkin helteessä! Olet kyllä sissi kun jaksoit kanssamme - kiitokset sinulle ja björnvinille :) toivottavasti gt on odottamisen arvoinen....
  Kirsi ja kumppanit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm sure it is!
   Kiitos teille mahtavasta viikonlopusta. Lähditte muuten juuri oikeaan aikaan (kaamea syysmyrsky eilen koko Etelä-Islannissa, pelkäsin että tulee ikkunat sisään.... ü)

   Poista
 6. Täälläkin jännitetään ja odotetaan uutisia! Taidan kohottaa maljan Hendricksiä luomutonicilla sitten kun on sen aika :)

  VastaaPoista
 7. Onnea koitokseen!
  Saako Islannissa synnyttää synnytysaltaaseen? Suosittelen. Meidän tyttö ui itsensä maailmaan kohta vuosi sitten. Ei siinä sitä epiduraalia sitten ehtinyt... Mutta vesi oikeasti helpotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saa, täällä on lämpimiä vesialtaita muutamassa synnytyshuoneessa. Yritin kokeilla viime kerralla, mutta ei valitettavasti sopinut mulle. En kokeile toista kertaa, se oli niin kamalaa. Mutta palaan tähän vielä omassa postauksessa :)

   Poista
 8. Jänniä aikoja eletään ;) Minulla meni aikoinaan molemmat lapset todella paljon yli (nuorempi yli kaksi viikkoa) joten toivottavasti sinun ei tarvitse odotella niin kauaa. GT maistuu varmasti, mullakin pullo kaapissa odottamassa ginihimotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi viikkoa!! Tuntuu oikeusmurhalta. Mulla on jo nyt niin tukala olo...

   Poista
 9. Sinun ja Project Maman blogeja lukiessa saan olla aina silmät ymmyrkäisinä hämmästyksestä, kun on alkoholista puhe. Elämme niin eri todellisuuksissa. Itse elän pienellä maalaispaikkakunnalla, jossa syystä tai toisesta tuntuu olevan vähän joka suvussa alkoholiongelmaisia ja absolutisteja, vähemmän kohtuukäyttäjiä. :D Esim. lastenkutsut alkoholitarjoilulla olisi jotain ihan käsittämätöntä, samoin alkoholilahja odottavalle. Blogimaailma onkin siitä hienoa omasta kuplasta pois kurkistamista, että saa ravistella vähän omia tabujaan eri aiheista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkoholi voi olla tosi vaikea aihe, uskon... Meidänkin suvussa (Suomessa) on jonkun verran molempia ääripäitä - siis alkoholisteja ja absolutisteja - ja täytyy sanoa, että jos sitä porukkaa pitäisi olosuhteiden takia kutsua vauvan synttäreille, perheen yhteisiin varpajaisiin, nimenantojuhliin tms. niin alkoholit jäisi kyllä tarjoilematta.

   Poista
 10. Paljastaisitko sen täydellisen GT:n ohjeen? ... sais jotain uutta repertuaariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä kokeillut sitä, mutta uskoisin että tällä pääsee pitkälle:
   4cl tuota palkittua giniä, jotain hyvää tonicia, paljon jäitä, yksi rosmariininoksa ja karpaloja (kuivatut käy myös, mutta jos tuoreita on niin sitten niitä, pikkuisen liiskattuna että maku irtoaa). HUH, tulee ihan vesi kielelle :)

   Poista
 11. Tätä kokeillaan. Kiitos.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?