Suomalainen kesäpäivä

Ensimmäinen Suomi-lomapäivämme alkoi kello 11.30, kun viimeinenkin tyyppi oli könynnyt sängystä ylös. Lämpömittari näytti niin trooppisia lukemia, että ohjelmavaihtoehtoja oli tasan yksi: rannalle. Ja miten täydellinen kesäpäivä siitä tulikaan!
Muumikeksit, vissyt, viinirypäleet, käteistä rahaa ja läjä naistenlehtiä kangaskasseissa suuntasimme autolla Tykkimäen lähistölle Käyrälammelle. Luulimme ensin tulleemme väärään paikkaan: eihän tämä näytä yhtään sellaiselta rauhalliselta ja pieneltä hiekkarannalta, mitä se oli kun viimeksi tapasimme - siis kesällä 2013.

Käyrälammen ranta-alue on kasvanut huimasti. Ranta-aluetta on suurennettu ja iso osa siitä on otettu Tykkimäen oheen avatun Aquapark-vesipuiston käyttöön. Emme kuitenkaan menneet vesipuistoon, vaan suuntasimme nyssyköiden kanssa perinteisen hiekkarannan puolelle.
Kuinka rentouttavaa onkaan rantahengailu viisivuotiaan kanssa. Lapsi teki mutsini kanssa hiekkalinnaa ja kasteli rantavedessä varpaitaan sillä välin kun minä ja pikkusiskoni luimme vanhoja Trendejä paksun peiton päällä ja söimme sipsejä. Haimme rannan kioskista pari kertaa kahvit ja kuningatarjäätelötuutit ja jatkoimme lukemista. Taisin torkahtaakin. Raikas tuuli ja kuumana paahtava aurinko pitivät ilman täydellisen lämpöisenä: ei valunut hiki, mutta ei tullut edes pikkaisen vilu. Kaikki ruskettuivat, kukaan ei palanut.
Muumimaha esti auringonoton vatsallaan, mutta sainpahan sitten nätin värin edes etupuolelle. Raskausviikolla 31 olo ei tunnu eikä näytä ihan kevyimmältä - aamulla kokeilemani hihaton rantatoppi rullaantui seksikkäästi vatsan päälle. Palautin sen matkalaukkuun. Päälle ei mahtunut myöskään mikrosortsit tai kesähame. Hemaiseva biitsilookkini rakentui tällä kertaa kahden asian varaan: Macin Ruby Woo Matte huulipunan ja etikkasipsipussin.
Pointsit muuten Käyrälammen uimarannasta. Yleiset vessat ovat tosi siistit (ei haise pissa, vessapaperi ei loppunut kertaakaan, käsienpesulavuaari on ihanan puhdas ja siinä voi täyttää juomapullot), kioskista saa jäätelöä, kahvia ja oluttakin. Ranta-alue on vilkas, mutta ei lauantaipäivänäkään tupaten täynnä. Biitsiltä löytyy myös uimavalvoja ja hieroja. Isolta parkkialueelta saa vaivatta paikan. Jos siis ajelette kesällä Kouvolan ohi, poiketkaa ihmeessä!

Tunnisteet: ,