Kihisen jo odotuksesta, sillä aivan pian koittavat ne vuoden parhaat työviikot: pienten suomalaisryhmien pakettimatkat Pohjois-Islannin vil...

Kesäkuun hevostelumatkalla vielä muutama paikka

26.5.15 Satu Kommentteja: 17

Kihisen jo odotuksesta, sillä aivan pian koittavat ne vuoden parhaat työviikot: pienten suomalaisryhmien pakettimatkat Pohjois-Islannin villiin luontoon. Reissuja järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti kolme: kaksi kesäkuussa ja yksi elokuun loppupuolella. Kaksi matkoista myytiin loppuun jo talvella, mutta kesäkuun toisella lähdöllä eli 20.-27.6. olisi vielä pari paikkaa vapaana.
Täällä sitä vain töltätään.
Reissuviikon loppupuolella käy usein niin, että tyypit alkavat muistuttaa toisiaan.
Jos uskallusta on ja jos joissa on vettä, päästään tekemään tätäkin.

Kleinureita. Aina on tilaa vielä yhdelle.
!!!
Luvassa olisi esimerkiksi...

...neljä pitkää ratsastusvaellusta pitkin vuonojen rannikkoja, vehreitä laaksoja ja vuorenrinteitä. Vauhtina käynti, ravi ja pehmeä töltti. Kovemmasta vauhdista tykkäävät pääsevät myös laukkaamaan (No, totuuden nimissä on sanottava, että lyhytjalkaiset issikat eivät kovin nopeasti kulje, mutta ehtiipä ainakin ihailla maisemia.)
...kaksi vaellusta omin jaloin. Seikkailemme laavalabyrintissa ja ne kiipeävät tulivuoren huipulle, jotka jaksavat. Teemme kivan iltavaelluksen paikkaan, jonne ennen muinoin muutti yksi Islannin ensimmäisistä viikinkiperheistä.
This is where the magic happens...
...kaikki ateriat, paitsi viimeisen illan illallinen. Islantilaista maukasta maalaisruokaa ja päivittäinen kakkubuffet (juu tämä ei ole mikään dieettireissu).
...päiväretki Islannin ehkäpä upeimpien maisemien äärelle Myvatn-järvelle. Käymme kävelemässä pseudokraatereiden päällä (näitä on Myvatnin lisäksi kuulemma luultavasti myös Marsissa), ihmettelemme kuumia lähteitä, kaasupurkauksia ja geotermistä energiaa. Käymme uimassa laavapellon päälle rakennetussa luksuskylpylässä.
...lennot Helsinki-Islanti-Helsinki, kaikki kuljetukset, opaspalvelut ja uimahallikäynnit. Majoitus maatilalla.
Islannin lammaskasvattajien puheenjohtaja asuu Polar Hestarin naapurissa (kuvassa keskellä, tuo vanhin, ei sarvia). Jos haluat tutustua tarkemmin islantilaiseen lammasbusinekseen, sekin onnistuu tällä reissulla.
Hinta: 1.785 € / hlö

Onhan se paljon rahaa, mutta matkan sisältöön väittäisin hintaa jopa aika edulliseksi. Yleensä pelkät lennot Islantiin keskikesällä maksavat keskimäärin alkaen 350 euroa. 

Kiinnostuitko? Varaa matka tästä. Tai jos halut kysyä lisää yksityiskohtia, jätä kommenttisi alle, niin vastaan oikein nopeasti.

Sjáumst!

Lapsemme suosikkikoira on mustavalkoinen Oskar. Herrasmies asuu Polar Hestarin maatilalla, mutta lapsemme on vakuuttunut, että hän haluaisi muuttaa meille Reykjavíkiin asumaan.
Kuvat: Björgvin Hilmarsson

17 kommenttia:

 1. Hauskaa, kävin pari viikkoa sitten lasten ekoilla päiväkotikaverisynttäreillä ja sen perheen äiti on islantilainen. Oli kuulemma ekaa kertaa elämässään tehnyt kleinureita! Hyviä oli :)

  VastaaPoista
 2. Ois kiva osallistua ratsastus- ja vaellusosioon matkasta..jos se ei täyty, luuletko että voisin koettaa saada itselleni "osittaismatkapaikan" niin et hyppäisin kyytiin Reykjavikista kun kulkunne suuntaa kohti pohjoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Of course onnistuu :)
   Meillä on ollut aikaisempina vuosina mukana myös näitä (siis meitä) saaren eteläasukkeja. Pistetään fb-viestiä :)

   Poista
 3. Kohta tölttäillään!! Millään ei jaksaisi odottaa!!! Kiva tavata sutkin livenä :-)
  Anni

  VastaaPoista
 4. Mä niin lähtisin, jos en parhaillaan köllöttelisi melkein teijän naapurissa täällä Reykjavikissa varmaan vähintään saman rahan tuhlanneena viikon omatoimireissuun Länsivuonoilla! Seuraava reissu tänne olis kyllä ehdottomasti tommonen ratsastus- ja vaellusreissu, toivottavasti niitä järjestetään myös tulevina vuosina.

  Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut Länsivuonot <3
   Kyllä tarkoitus olisi ensi vuonna taas uudestaan :)

   Poista
 5. Saako muutamalla lisäeurolla pakettiin lupauksen siitä, että lapsi ei synny välille? ;) ei vaan, ei taitaisi päästä edes koneeseen enää näillä viikoilla. Kuulostaa kyllä unelmareissulta niille, jotka kynnelle kykenevät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Icelandairilla voi lentää Pohjoismaissa viikolle 38 asti :)
   Mä luulen tosin, että jäisi ratsastuskset välistä jos on yli 12 viikon...

   Poista
  2. Ens vuonna sitten ;)

   Poista
 6. Mä tykkäisin reissusta ilman noita hevosia. :) jos pääsisi vaeltamaan vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se onnistuu :) Otat vaikka pinon kirjoja mukaan. Ja siellä on paljon kävelypolkuja lähimaastossa ja voi tehdä vaikka päiväretken Akureyriin tms. Koska meitä on ryhmässä niin vähän ja tila on suht pieni, tuommoisten erikoisihjelmien järjestäminen on yleensä ihan mahdollista!

   Poista
 7. Kiitos Satu tosta 6.14 ip kommentistasi, mä haluaisin reissuun ensi kesänä mutta ilman ratsastusta (en ole ikinä kokeillut). Infoathan hyvissä ajoin kun 2016 matkat tulee tarjolle, toivon että pääsen mukaan, varalle on kyllä jo Reykjavikin hotellivaraus toukokuulle 2016 jolloin omatoimimatkailu yksin mielessä.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti pääsen ensi vuonna kesäkuussa reissuun mukaan. Hevosvaellus kiinnostaa erityisesti, mutta koska en enää ratsasta säännöllisesti vähempikin määrä ratsastusta riittäisi. Jään odottelemaan siis ensi vuoden ilmoittautumista sekä ohjelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla! Tästä on tulossa lisätietoja pian.

   Poista

Mitä tuumaat?