Tripsteri! Me matkailutoimittajat avasimme uuden online-oppaan

Viimeksi mehustelin miehen sivuprojektilla, ja nyt on oma vuoro. Vähän työpainotteiseksi menee, mutta ajattelin, että tästä voisi olla iloa teillekin. Aika monet teistä googlen kautta tulleista ovat kuitenkin tulleet tähänkin blogiin hakusanalla "Islanti" ja "matkailu" etsimään Islantiin liittyvää tietoa. Saan lähes päivittäin yhteydenottoja, joissa kysellään matkavinkkejä Islantiin ja hotellisuosituksia. Nyt voin ohjata liikennettä uudelle hienolle matkailusivustollemme!
Melko tripsteriä.
Aloitan alusta. Isohko joukko kokeneita matkailutoimittajia ja matkaopaskirjailijoita havahtui siihen, että netissä ei vielä ollut suomenkielistä laadukasta verkkomatkaopasta, josta löytyisi parilla klikkauksella hyödyllisiä, tarkkoja ja tekijöiden itsensä testaamia kohdevinkkejä. Siis ei mitään hotelli- tai lentohakukonetta vaan ihan rehellistä matkaopasta.

Samaan aikaan olemme pistäneet merkille, että printin suosio laskee koko ajan. Ei se mihinkään kuole - kyllä matkailulehtiä ja -oppaita niin kuin muitakin kirjoja ja lehtiä ostetaan edelleen. Yleisö on kuitenkin jo aikoja sitten mennyt (myös ja etenkin) verkkoon suunnittelemaan matkojaan. Olisi sääli, jos laadukas matkaopassisältö ei menisi sinne myös. Koska aina ei jaksa odottaa, että joku muu tarttuu hommiin, luo konseptin, valitsee ja suunnittelee alustan, ottaa yhteyttä ja pyytää tekemään sisältöä, päätimme kääriä hihat ja tehdä sen ihan itse.

Ja tässä se nyt on: Tripsteri.fi
Sivustolta löytyy näin alkuvaiheessa yksitoista matkaopasta, jotka keskittyvät eurooppalaisiin kohteisiin. Siellä julkaistaan säännöllisesti myös uusia blogikirjoituksia, joiden on tarkoitus viedä lukija syvemmälle kuin jo olemassa olevat matkailusivustot. Päätimme, että Tripsteri on reilu matkaopas niin lukijoitaan, kirjoittajiaan kuin kohteitaankin kohtaan. 

No mitä se tarkoittaa?

- Kerromme rehellisesti, minne kannattaa ja miksi. 
- Jokainen tekijä omistaa tekijänoikeudet omiin materiaaleihinsa. 
- Tripsterin lähes kaikki kirjoittajat asuvat tai ovat asuneet paikoissa, joista he kirjoittavat, eli tämän matkaoppaan sisältöä ei tehdä googlaamalla tai kääntämällä englanninkielisistä matkaopaskirjoista.  

Vastaan itse sivuston - ylläri - Islanti-osuudesta. Vinkit Islannin-reissuille, tietoa leirintäalueista ja erihintaisista hotelleista löytyvät Tripsteristä. Taustoittavat tarinat, laajemmat kohdevinkit ja vinkkilistat löytyvät Mondo Islanti -matkaoppaastani. Se on edelleen myynnissä kirjakaupoissa, A-lehtien verkkokaupassa ja Appstoressa iPadille.

Tuntuu tosi mahtavalta olla mukana tripsteröimässä. Eihän sitä vielä tiedä, mitä kaikkea kivaa tästäkin joskus poikii!

Tunnisteet: , ,