Kirjabileet!

Saan tällä viikolla hyvän syyn piipahtaa Helsingissä. Syksyn paras tapahtuma, Helsingin kirjamessut pidetään ensi viikonloppuna. Ja mikä parasta: tulen yksin. Aion rauhassa kierrellä osastoja, seurata ohjelmaa ja metsästää messutarjouksia (eli reppu messiin). Kirjabileviikonloppuun kuuluu myös yksi työhomma.
Äiti ja tytär.
Osallistun yhdessä Vuoden mutsi -kollegani Katjan kanssa vanhemmuuskeskusteluun. Kanssamme sinne tulee sosiologi, sosiaalipsykologi ja lastenpsykiatri. En ole ihan varma, mitä vuoden mutsien inputti keskusteluun tulee olemaan, luultavasti vastaamme siitä käytännön tulokulmasta.

Mitään besservisseröintiä tilaisuudesta tuskin tulee; kanssakeskustelijoiden kirjauutuuksilla on sen verran lupaavia nimiä: Äiti älä tottele!, Yhdessä – Lapsen kasvatus ei ole taitolaji ja Kuka täällä oikein määrää.

Kyllä minä varmaan jotain sanottavaa keksin. Voisin kertoa vaika siitä hetkestä, kun lapsi ilmoitti kirkkaalla äänellä kesken tanssitunnin, että meidän äiti tykkää juoda kaljaa. Pidin naamani kiinni ja yritin hymyillä. (Vaikka oikeasti olisi tehnyt mieli sanoa, että punkkuapas.)

Helsingin Kirjamessut // Kuka kasvattaa ja ketä? // Helsingin Messukeskus, Kullervo-sali // sunnuntaina 26.10. kl 16.

Onko joku muu suunnitellut tulevansa kirjamessuille?

Tunnisteet: ,