Liane Moriarty: Hyvä aviomies

Löysin käsiini vallan mainion viihderomaanin tutun bloggaajan vinkistä. Liane Moriartyn Hyvä aviomies (suom. Helene Bützow) käsittelee, noh, ihmissuhteita ja ihmisten välisiä salaisuuksia, joilla voi olla kohtalokkaita seurauksia, jos ne pitää salaisuuksina tai jos niitä ei pidä salaisuuksina. Australialainen kotiäiti ja Tupperware-supermyyjä Cecilia löytää aviomiehensä vaimolleen osoittaman kirjeen, jonka saisi lukea vasta aviomiehen kuoltua. Totta kai Cecilia avaa kirjeen selvittääkseen miehensä salaisuuden. Sen jälkeen sattuukin sitten kaikenlaista kamalaa ja kamalan kiinnostavaa:

"Hän ei muistanut, miksi oli ylipäätään tullut ruokakomeroon. Ehkä siihen ei ollut muuta syytä kuin se, että hän oli yrittänyt rauhoittua katsomalla Tupperware-astioitaan. Niiden tilaa säästävien muotojen miellyttävää, tarkoituksenmukaista geometriaa. Siniset, ilmatiiviit kannet pitivät kaiken tuoreena ja raikkaana. Cecilian ruokakomerossa ei ollut pilaantuvia salaisuuksia." (luku 26).

Hyvä aviomies on hyvin kirjoitettu viihderomaanin ja murhamysteerin sekoitus televisiosarja Täydellisten naisten hengessä. Kirjaa lukiessa mieleeni tuli useampaan kertaan, että tämän tarinan tapahtumat olisivat voineet ihan hyvin tapahtua Wisteria Lanella. Tällä kertaa pääsalailijat ja pettäjät ovat kuitenkin harmittomanoloisia isejä ja aviomiehiä.

Kirsi kirjoitti kirjasta niin hyvän arvostelun, että ehdotan lukemaan jutun Kirsin kirjablogista

Tunnisteet: