Järkiliitto: kumisaappaat

Minua alkaa aina hymyilylttää, kun näen Reykjavikin kaduilla islantilaisen Nokian kumisaappaissa. Se on luultavasti ostanut ne meiltä. Sama tunne, kun huomaan kersan päiväkodin eteisessä rivin Nokian muumikumppareita, joista törröttää pienikokoisia villasukkia. Saappaita myydessä tuntuu kuin tekisi kansakunnalle ison palveluksen. Eihän tässä maassa selviäisi, jos ei olisi kumisaappaita, joissa on tilaa lämpimälle sukalle.
Koko syksyn on satanut vettä siihen malliin, että en edes ihmetellyt, kun tänään aamulla eteisen katon läpi tirautti puolikkaan kattilallisen. Iltapäivällä töistä palatessa tuli niskaan tavanomainen kiva pikku kuuro: tunnin aikana vettä tuli yli kolme senttiä. Olenhan jo muistanut mainita, että mennyt kesä oli Islannin sateisin yli sataan vuoteen?
Päivitin oman kumisaapaskokoelman ostamalla Nokian Julia Lundstenin mallistosta nuo kuvissa näkyvät nauhalliset maiharisaappaat. Niissä on ihanan leveä lesti, eivätkä hölsky jalassa. Nauhat ovat kiva yksityiskohta, mutta niitä ei tarvitse avata tai solmia. Riittää, kun hyppää sisään. Tykkään! Sitä paitsi näissä saappaissa on kaikkien nokialaisten saappaiden tapaan _vuoden_ takuu. Ei taida kovin moni saapasvalmistaja luvata samaa?
Sataa, sataa porisee.

Tunnisteet: