Kiinaan ja Mongoliaan junalla

Koska yksi matka on juuri takana (loppui tänään), on toinen tietysti jo suunnitteilla, tällä kertaa tosin Islannin ulkopuolelle. Tykkään junamatkustamisesta. Kuvitelkaa hyvä kirja, pitkä junamatka, vaihtelevat maisemat ja yöunet makuuvaunussa junan puksuttaessa eteenpäin pitkin tasankoa. Näen jo itseni torkahtelemassa junenpenkissä lierihattu silmien päälle aseteltuna. Junamatkailusta on muuten tavallista hienompaa haaveilla maassa, jossa ei ole rajanaapureita saati raideyhteyksiä...
Junalla Helsingistä Mongolian kautta Kiinaan. Vain 10 000 kilometriä!
Olen matkustanut junilla muutamia kertoja Euroopassa: Italiasta Unkariin, Helsingistä Pietariin ja Berliinistä jonnekin päin eteläistä Saksaa. Nyt suunnitteilla on lähteä raiteilla vähän kauemmas: Helsingistä Kiinaan, Mongolian kautta. Tiedostan, että Venäjälle matkustaminen ei tämänhetkisen poliittisen tilanteen takia juuri nyt ole kuuminta hottia, mutta tilanteethan muuttuvat, eikä matka kuulu aivan lähikuukausien suunnitelmiini.

Itse asiassa tässä junamatkassa yhdistyisivät työ ja vapaa-aika.  Kyse on reissusta, jonka toteuttaisin yhdessä erään suomalaisen matkatoimiston kanssa ryhmänjohtajan roolissa.
Reilun kahden viikon mittaisella junamatkalla matkan teko on tärkeämpää kuin itse päämäärä.
Muistatte varmaankin, että vedän pari kertaa kesässä  Islannin-matkoja (ja ensi kesänä uudestaan). Reissuilta on palannut kotiin varsin tyytyväistä sakkia. Kun Traveller Oy matkatoimisto kysyi yhdessä Suomen Blogimedian kanssa, voisinko ajatella itseäni ryhmänvetäjänä myös pitkällä junamatkalla halki Venäjän, vastasin tietysti heti JOO!

Kyseessä on siis alustava yhteistyökuvio minun, Suomen Blogimedian ja Traveller Oy:n kanssa. Matkaan lähtisi kanssani reilu kymmenen matkaajaa. Junamatka kestäisi 18 päivää, jonka aikana pysähdyttäisiin viettämään aikaa Moskovassa, Irkutskissa, Ulaanbaatarissa ja Pekingissä, joissa minua ja ryhmää odottaisivat paikalliset matkaoppaat. Mongoliassa olisi tarkoitus yöpyä jurtassa ja tarkkailla villihevosia. Pekingissä tehtäisiin vierailu ainakin Kiinan muurille ja Kiellettyyn kaupunkiin.
Saalis Baikalin järvestä.
Matkan arvioitu hinta on noin 3 200 € ja se sisältäisi junamatkat, lennon Pekingistä Helsinkiin, yöpymiset hotelleissa ja jurtassa ja junassa majoituksen neljän hengen hyteissä. Myös pysähdyspaikoissa tehtävät matkat aterioineen kuuluisivat hintaan. Ateriat junassa pitäisi maksaa itse, samoin viisumit.

Junaromantikkona innostuin tällaisesta matkasta heti. Mahdollisuus työn ja omien mielenkiinnonkohteiden yhdistämisestä sai sukat pyörimään jalassa. Nyt enää kiinnostaa, millaisia ajatuksia tällainen matka teissä herättää.
Mongoliassa yövytään matkan aikana jurtassa.
Monet teistä lukijoista ovat innokkaita matkailijoita ja tottuneita reissaajia. Siksi halusinkin - ennen kuin mitään tarkempaa sovin tai muutenkaan etenen asian kanssa - kysyä ajatuksia teiltä. Kuulostaisiko tällainen 18 päivän reissu (3 200 €) matkalta, jonne sinä haluaisit lähteä? Mikään tavallinen hiihtolomareissuhan tämä ei ole vaan enemmänkin reissu, jollaisia toteutetaan vain kerran elämässä.
Mongoliassa hypätään junasta kolmeksi päiväksi ja käydään mm. kansallispuistossa.
Vastaus ei ole tietenkään ilmoittautuminen vaan alustava kysely, jonka kautta yritän saada selkoa itselleni siitä, olisiko tällaiselle matkalle kiinnostuneita blogin lukijoiden joukossa. Kiitoksena vastaajille vaivannäöstä arvon kaikkien 5.9. mennessä vastanneiden kesken Rosa Liksomin mainion romaanin Hytti nro 6.

Ilmoitan voitosta voittajalle henkilökohtaisesti ja tuolla blogin Facebook-sivuilla.

Kuvat: Traveller Oy

Tunnisteet: ,