utsini rivariasunnon taka- ja etupihoilla kasvaa mustikoista. Eikä siis mitään kahta marjaa neliömetrillä, vaan kunnon puskia. Siis 20 me...

Köyhiä ritareita takapihan mustikoista

30.7.14 Satu Kommentteja: 13

M utsini rivariasunnon taka- ja etupihoilla kasvaa mustikoista. Eikä siis mitään kahta marjaa neliömetrillä, vaan kunnon puskia. Siis 20 metrin päässä kotiovelta! Siksi vähän hämmästyttää, että kukaan muu naapurustosta ei ole vaivautunut kupin kanssa paikalle. No, se on meidän onni. Olemme nimittäin poimineet lapsen kanssa mustikoita lähes joka päivä. Pensaasta suuhun tai pensaasta heinään ja sitten suuhun. On sieltä vähän kahvikupin pohjallekin tipahtanut ja saatu sisälle asti.
Muistatteko vielä köyhät ritarit? Tein niitä usein lapsena. Se on jälkkäri, johon on aina raaka-aineita. Jostain pussin pohjalta löytyy kuivaa vaaleaa leipää, ja jääkaapissa on aina sen verran maitoa, että palaset saa kostutettua. Voissa paistamisen jälkeen ritarien ruskettuneille rinnuksille voi heitellä lähes mitä tahansa.
Tänään leivoimme köyhiä ritareita Korian Leipomon pullapitkosta. Menin eilen taas sinne Korian Leipomon tehtaanmyymälään. Vilpittömänä tavoitteenani oli ruisleivän kaveriksi ostaa joku pieni makea pulla, jonka olisin voinut siinä kotimatkalla nauttia kesäisenä välipalana. 

Mutta enhän olisi minä, jos en olisi ostanut heräteostoksena lähes puolimetristä pullapitkoa. Siitä sitten leikkasimme parin sentin paksuisia siivuja, jotka lapsi uitti maidossa ja minä paistoin. Päälle heiteltiin viimevuotisia juuri sulaneita mansikoita, kermavaahtoa ja niitä takapihan mustikoita.


Kas näin saatiin aikaiseksi ”kevyt lounas” alle kolmella eurolla. Projektissa riitti lapselle ohjelmoitua tekemistä kahdeksi tunniksi. Elinajanodotteeni kasvoi useammalla päivällä.

13 kommenttia:

 1. Rikkaita ritareita! :)

  Olipa oikeasti kiva nähdä, kun kerran vuodessa samoilla kulmilla pyöritään. Epäilen, että teidän kotinurkille ei ihan heti eksytä..

  VastaaPoista
 2. Ai saakeli, olipas hyvän näköisiä!

  VastaaPoista
 3. Voisin uskoa, että niitä mustikoita ei tule muiden poimittua, kun siellä metsikössä varmaan käyvät mahdolliset lähitalojen koiratkin. Tai ainakin meillä päin noiden taloja lähellä olevien metsälänttien ongelma on just se, että siellä käytetään koirat aamuisin, päivisin ja iltaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ei käy koiria, tsekattu on. Epäilin sitä aluksi itsekin. Löytyi muuten upeita mustikkapaikkoja koko lähimetsästä, piän kateus isko. Saispa kotonakin :)

   Poista
 4. Hmm.. noita voisikin kokeilla kookosmaitoon. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 5. Oi, tästä tuli kyllä niin omat lapsuusmuistot mieleen! Pakko tehdä omienkin lasten kanssa!

  VastaaPoista
 6. Miä oon tehnyt tästä suolaisen version grillissä paistettavaksi tyyliin bruschetta, mutta ei sit kuitenkaan. Leipäsiivut uitetaan oliiviöljystä, valkosipulimurskasta ja yrteistä sun muista mausteista tehdyssä litkussa ja grillataan. Olen grillannut ne pelkiltään ja syönyt joko lisäkkeen tyyppisenä tai sitten pinonnut niihin päälle voileipätarpeet. Ihana! Köyhiä ritareita paistoi meillä aina mummo, jos pullaa jäi yli, niihin tuli aina mansikkahilloa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa törkeän hyvältä tuo grilliversio. Pitääkin kokeilla joskus.

   Poista

Mitä tuumaat?