Maailmanympärimatka - näin paljon se maksaa

Monet ovat kyselleet, paljonko keväällä toteuttamamme maailmanympärimatka maksoi. Yleisön pyynnöstä seuraa talouskatsaus maailmanympärimatkamme kustannuksiin! Pidin koko matkan ajan excel-taulukkoa jokaisesta käytetystä eurosta, koska halusin ensinnäkin varmistaa, että matkan aikana rahamme eivät lopu kesken. Sitä paitsi minua kiinnosti nähdä, mihin rahaa matkan aikana ihan oikeasti kuluu. Lukuisilta matkailusivustoilta ja matkablogeista kun on yllättävän vaikeaa löytää tarkkoja summia tehtyjen reissujen menopuolesta.

Uudessa-Seelannissa. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
En tiedä johtuuko matkabudjettitietojen nihkeä jakaminen siitä, että rahaa pidetään niin yksityiselämään kuuluvana asiana, että siitä ei mielellään puhuta muille, vai siitä, että matkoilla euroja ei kovin tarkkaan edes lasketa. Koska eurot tuli merkattua matkalla muistiin ja koska ajattelin, että keräämäni tieto saattaisi auttaa muita matkaa suunnittelevia, tässä nämä luvut nyt ovat.

 Ei lisättävää. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)


Lentoliput peruutusvakuutuksineen:
Reykjavik-Helsinki-Kuala Lumpur-Phuket-Auckland-Samoa-Fidzi-Los Angeles/Seattle-Reykjavik. 2 aikuista ja 1 lapsi: 7 200 €

Maksutaakkaa keventääkseni maksoimme lennot vuoden aikana kolmessa osasssa.

Thaimaan-tukikohtamme kylän keskusta. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)


Majoitus: 
Kuala Lumpurissa vietimme kolme yötä luksushotellissa. Thaimaassa vuokrasimme kuukaudeksi bungalowin Ko Lantalta. Uudessa-Seelannissa majoituimme matkailuautollamme välillä leirintäalueille, välillä ilmaiseksi pellonpientareille. Samoalla yövyimme pääosin rantamajoituspaikoissa. Fidzillä vietimme viikon neljän tähden hotellissa. Yhdysvalloissa nukuimme viikon ystävien luona ja kaksi viikkoa edullisimmissa motelleissa (mm. Motel6-ketjun tienvarsipaikoissa).

- Kuala Lumpur: 23 €/vrk/hlö
- Thaimaa: 17 €/vrk/hlö
- Uusi-Seelanti: 5,8 €/vrk/hlö*
- Samoa: 20 €/vrk/hlö
- Fidzi: 25 €/vrk/hlö
- Yhdysvallat: 15 €/vrk/hlö

Kyllä, voin hyväksyä tämän lounaspaikan! (Kuva: Björgvin Hilmarsson)

Ruoka ja pakolliset matkaliput:
Kuala Lumpurissa söimme ostoskeskusten pikaruokapaikoissa (lounaat&illaliset). Thaimaassa kokeilimme kaikkia alueen ravintoloita (lounaat&illalliset). Uudessa-Seelannissa kokkasimme joka päivä kaikki ateriat itse. Samoalla rantamajoissa vuorokausihintaan kuuluvat kaikki ateriat kun taas hotelleissa niistä joutui maksamaan erikseen ja hinnat ovat todella korkeat.

Sillä on paremmin pose hallussa.
(kuva: Björgvin Hilmarsson)
Fidzillä hotellissamme vain aamiainen kuului vuorokausihintaan, muut ateriat söimme hotelliresortin ulkopuolella hotellin ravintolaa edullisemmassa ravintolassa. Yhdysvalloissa söimme välillä ulkona, välillä ystävien luona ja joskus kokkasimme retkikeittimellä telttasapuskaa. Ruokakuluihin sisältyvät kaikki juomat. Laitoin samaan kategoriaan myös paikan päällä välttämättömät matkakulut kuten matkat lentokentille ja takaisin ja saarten välillä tarvittavat lauttaliput.

- Kuala Lumpur: 26 €/vrk/hlö
- Thaimaa: 13 €/vrk/hlö
- Uusi-Seelanti: 13 €/vrk/hlö
- Samoa: 11 €/vrk/hlö
- Fidzi: 30 €/vrk/hlö
- Yhdysvallat: 17 €/vrk/hlö

Venetaksilla saarelta toiselle Thaimaassa. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Autovuokra & polttoaine:
Vuokrasimme auton Uudessa-Seelannissa, Samoalla ja Kaliforniassa.

- Uusi-Seelanti 655 € (30 päivää)*
- Samoa 117 € (4 päivää)
- Kalifornia (vuokralle Los Angelesista, palautus Seattleen) 570 € (2 viikkoa)

Thaimaassa norsusafareihin liittyy lähes poikkeuksetta eläinrääkkäystä.
Ei kannata osallistua. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Aktiviteetit:
Tähän kategoriaan listasin kaikki harrastukset: välinevuokrat, ratsastusvaelluksen, pääsyliput luonnonpuistoihin, ohjatut sukellusmatkat ja muut vastaavat.

- Thaimaa: 590 € (sukellukset, kokkikurssi ja lähes päivittäiset thai-hieronnat *luksus*)
- Uusi-Seelanti: 390 € (välinevuokrat, ratsastusvaellus, maastopyöräliput jne.)
- Samoa: 26 € (ei hajuakaan, mistä tässä on kyse)
- Fidzi: 468 € (snorkaus ja sukeltaminen)
- Yhdysvallat: 548 € (välinevuokra, spa-käynti, pääsyliput puistoihin)

Ostimme lisäksi muutamia tavaroita matkan varrelta, kuten työkäyttöön kameran linssejä ja uusia ulkoiluvaatteita, koska ne ovat paljon halvempia Yhdysvalloissa kuin Islannissa. En ole kuitenkaan laskenut näitä ostoksia mukaan matkan kokonaiskustannuksiin, koska hankinnat olisi joka tapauksessa pitänyt tehdä ja nyt kun teimme ne edullisemmin ulkomailla, säästimme itse asissa vähän rahaa. Tai ainakin näin voin uskotella itselleni, haha.

Lapsi arvostaa thai-ruoanlaittokurssini lopputulosta. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)


Sillä välin kun minä olin hierottavana, lapsi ympäripuhui isältään itselleen kynsilakat. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Matkan kokonaiskustannukset:
Viiden kuukauden matka maksoi kahdelta aikuiselta ja yhdeltä 4-vuotiaalta 20.700 €. Yritän olla ajattelematta, mitä muuta sillä summalla olisi voinut tehdä.  Sen sijaan muistutan itselleni, että asuminen ja syöminen maksavat kotonakin asuessa.

Vastaan tosi mielelläni kaikkiin lisäkysymyksiin, joten antakaa palaa, jos joku kohta jäi mietityttämään tai haluatte johonkin tarkennusta. Mielelläni jaan reissun aikana kerääntyneitä kokemuksia muillekin.

PS. Kirjoitin juuri Mondo-blogin puolella reissumme kohokohdista ja mietin, mitä seuraavalla kerralla tekisimme toisin.

*) Uudessa-Seelannissa saimme matkailuauton maksutta käyttöömme Uuden-Seelannin turistiviranomaiselta.

Kaikki maailmanympärireissuumme liittyvät blogipostaukset löytyvät tästä
Reissutyttö. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)

Tunnisteet: