Ei niin uneton Seattlessa

Pidin matkamme aikana exceliä rahankäytöstä. Merkitsin joka pennin ylös, vaikka jokaisen aterian, bussimatkan tai jätetyn tipin muistiin kirjaaminen alkoi jo loppuvaiheessa ottaa päähän. Pinnistely kuitenkin kannatti, sillä sain irti mukavaa dataa reissunaikaisesta rahankäytöstä. Nyt voin taulukosta helposti tarkistaa, paljonko rahaa meni keskimääräiseen majoitusyöhön tai harrastuksiin henkilöä kohden kussakin paikassa. (Samalla voin myös todeta, että ei, kukaan ei pöllinyt Visa-korttiani Kaliforniassa, vaan ihan oma-aloitteisesti ylikuumensin sitä urheiluvaatekaupassa.)

Reissun aikana tuli tavaksi, että ensin Kilpikonna ja Mr Kissa testaavat patjan mukavuuden.
Rahaa majoitukseen reissussa kului per henkilö per vuorokausi:

Kuala Lumpur: 23 €
Thaimaa: 17 €
Uusi-Seelanti: 5,8 €
Samoa: 20 €
Fiji: 25 €
Yhdysvallat: 15 €

Majoitus on reissun menoeristä usein suurin. Koska halusimme reissussa käyttää budjetoidut varat mieluummin hyvään ruokaan ja juomaan kuin hienoihin hotelleihin, pidimme majoituskulut kurissa nukkumalla mahdollisimman usein edullisissa majataloissa ja hostelleissa. Muutamia kertoja matkan aikana yövyimme vähän fiinimmissä paikoissa, koska halusimme välillä luksusta eli hyvän sängyn, taulutelkkarin, buffet-aamiaisen (kersalle muroja!) ja joka päivä puhtaat pyyhkeet.
Yksi monista hotellinäkymistä. Tämä hotellimme Seattlen miniparvekkeelta.
Yövyimme reissun aikana muutaman kerran jopa viiden tähden hotelleissa, mutta emme koskaan maksaneet vuorokaudesta 120 euroa enempää. Kiitos netin hintavertailu- ja hotellitarjoussivuilla roikuttujen tuntien olen tullut hotellien hintavertailussa ja parhaiden tarjousten bongauksessa hiton hyväksi. Olen huomannut, että eniten hintaa painaa alas se, kun käyttää hyväkseen alekoodeja ja määräalennuksia.

Suomalainen hotellien vertailusivusto www.varaahotelli.fi* otti minuun reissun aikana yhteyttä ja kysyi, haluaisinko testata heidän palvelunsa ja kirjoittaa siitä. Olin juuri varaamassa viimeisestä reissukohteestamme Seattlesta hotellia, joten tartuin tarjoukseen. Varaahotelli.fi on siis vertailusivusto, joka listaa hotellitarjoajien hintatietoja ja auttaa matkailijaa löytämään tietyntyylisen hotellin tietyltä paikkakunnalta.
Koska Seattlen hotellissamme oli ruokailuvälineet ja jääkaappi, tilasimme penninvenyttäjinä kahden päivän safkat intialaisesta take awaystä.
Klikkasin palveluun ja syötin hakukenttään Seattle. Sain listan eri hotellitarjoajien ehdottamista hotelleista ja niiden alkaenhinnoista. Päivämäärähakua palvelun kautta ei voi tehdä, vaan todelliset hinnat pitää selvittää hotelliöitä myyvän firman kautta.
Plussaa hotellin sijainnissa: kahviskenen kehuma
Victroria-kahvila oli kadun toisella puolella.
Huomasin pian, että Varaahotelli.fi-palvelun paras puoli on sen listaamat alennuskoodit ja tarjoukset, jotka kannattaa vilkaista läpi ennen hotellin varaamista. Sen sijaan itse hotellin nettivaraamista palvelu ei juuri helpota. Sivustolla ei voi tehdä päivämäärähakua, vaan päivämääräkohtainen hintavertailu on tehtävä palvelun listaamien hotellintarjoajien sivulla (Hotels.com, Trivago.com jne.) eli toisin sanoen klikkattavaa riittää. Pienenä mutta harmillisena yksityiskohtana täytyy mainita - koska tekin sen huomaatte jos sivustolle menette - sivuston huono suomen kieli. Etenkin yhdyssanavirheet tai omituiset lauserakenteet alkavat toistuessaan ottaa päähän.

Sivuston listaamista linkeistä päädyin ennestäänkin paljon käyttämääni Hotels.com:iin ja jatkoin siellä hintavertailua päivämäärähaulla. Halusimme keskustasijainnin, koska aioimme tutustua keskustaan kävellen. Halusin hotellin, jonka huoneissa olisi tarpeeksi tilaa uudelleenjärjestellä matkalaukkujen sisältöjä ja hoitaa loppuloman säätäminen ilman hermoromahdusta. Varasin kolmeksi yöksi huoneiston Homewood Suites Hiltonista Pike streetiltä, Seattlen keskustasta. 120 euron vuorokausihintaan kuului kahden huoneen kämppä ilmaisella toimivalla langattomalla netillä (superluksusta) ja aamiaisella. Ai niin, ja hotellihuoneessa oli myös pieni keittiö, joten sain keittää kananmunan itse neljän kuukauden tauon jälkeen. Paluu arkeen, vaikka muna kerrallaan.

*) kaupallinen yhteistyö

Tunnisteet: