Nettimedioista voi tasaisin väliajoin lukea listamuotoon tehtyjä juttuja paikoista, joissa kannattaa käydä ennen kuolemaa. Tällaiset listat...

Instagram Travel Thursday: Elämän kohtokohta

3.4.14 Satu Kommentteja: 9

Nettimedioista voi tasaisin väliajoin lukea listamuotoon tehtyjä juttuja paikoista, joissa kannattaa käydä ennen kuolemaa. Tällaiset listat ovat tietysti kamalan käteviä: ne on helppo koota valmiseen formaattiin, kuvat saa eri maiden turistiviranomaisita maksutta käyttöön ja listausjutuilla on tapana levitä somessa vikkelästi. Klikkasin itsekin yhtä sellaista juttua ennen maailmanympärimatkaamme.

To Sua, meren äärellä.
BuzzFeed listasi 27 maailman surrealistisinta paikkaa, jotka kannattaisi nähdä ennen kuolemaa. Places to Visit before You Die. Huomasin jutussa maininnan ja upea kuvan Samoalta: To Sua Trench, syvä meriveden täyttämä luola, jossa voi uida. Seinät laavakiveä ja vesi kristallinkirkasta. Pitihän sinne päästä.

Matkalla reikään...
Niinpä ajoimme tänään Upolun saaren etelärannikolla sijaitsevalle To Sualle. Maisemat perillä olivat - noh - päräyttävät. Mikä meri!! Upea kombinaatio mustaa laavakiveä ja turkoosia merta. Itse To Suan syvä luola näytti maagiselta: se oli juuri niin hieno kuin kuvissakin.

Mutta sinne olisi pitänyt laskeutua monta kymmentä metriä maanpinnalta. Tikapuita pitkin! Kahden askelman jälkeen käteni jo tärisiviät ja vatsassa väänsi. En ole kovin hyvä korkeissa kohteissa, joissa on edes teoreettinen lipsumisvaara.

...ja rei'ästä ulos.
Tulin toiselle puolelle maapalloa katsomaan tätä elämän kohokohtaa. Ja sitten hannasin. En kyennyt laskeutumaan rappusia alas, edes puoleenväliin. Kiipeäsin ylös, söin sipsejä ylätasanteella kersan kanssa ja katselin, kun muut uivat. Siinä sipsejä syödessä lapsi antoi ensimmäistä kertaa elämässään laittaa hiuksensa ponnarille ilman vastalauseita. Sellaisia ne joskus ovat. Elämän hienoimmat jutut.

--
Postauksen kuvat ovat Instagram-tililtäni ja postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta, jonka tarkoituksena on testailla Instagramia matkainspiraation levittämiskanavana. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu täällä ohjeisiin. Lisää maailmanympärimatkamme kuvia löytyy Instagrammista satu_reykjavik.

9 kommenttia:

 1. Hahah, kokemus tuokin. :D Miten tytön ötökkäkammo muuten voi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon paremmin kun mun! Sen mielestä liskot ovat söpöjä ja torakat kiinnostavia... Yritän siinä sitten rennosti vaan nyökkäillä ja myötäillä.

   Poista
 2. Ha ha, ihana... Siis lapsi... Se tiesi miten äidin saisi fiiliksiin vaikka uimiset jäivätkin väliin! Mullakin jäi Marokossa koko reissun ainut adrenaalinin kohotus kokematta kun en uskaltanut mennä heiluvaa riippusiltaa (mikähän olisi korrekti nimi) pitkin kanjonin toiselle puolelle missä kaikki kivat köysisysteemit olisivat odottaneet. No, aurinkotuoleillakin oli ihan kiva loikoilla minttuteen voimalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkotuoleissa on todellakin oma viehätyksensä - etenkin, jos saa "my timea", ihan itsekseen löhöilyä :)

   Poista
 3. Mahtava postaus! Nauroin ja ihailin täällä samaan aikaan. :) Oispa kiva kokeilla, uskaltaisko tonne itsekään mennä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos siellä olisi nousuveden aikaan, luolaan voisi hypätä. Todella helppoa sekin varmasti ;)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Jotenkin niiiiiiiin kiva kuulla toisten "epäonnistumisia/tekemättä jättämisiä", niin sit ne omat ei harmita niin paljon!!
  Vertaistukea parhaimmillaan!! :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?