Kuluneella viikolla on tullut otettua läjä Instagram-kuvia, mutta olen päässyt julkaisemaan niitä harmittavan harvakseltaan harvassa olevie...

Instagram Travel Thursday: Näin majoitut Samoalla

27.3.14 Satu Kommentteja: 20

Kuluneella viikolla on tullut otettua läjä Instagram-kuvia, mutta olen päässyt julkaisemaan niitä harmittavan harvakseltaan harvassa olevien nettiyhteyksien takia. Läjäytän usein kerralla parikymmentä kuvaa julki, kun jostain löytyy langaton verkko. Tällä viikolla olen kuvannut majoituspaikkojamme täällä Samoalla.

Ei huonommat nuo lukemispuitteet!
Samoalla voi majoittua kahdella tavalla. Hienoja hotellikomplekseja löytyy muutama. Ne ovat aivan samanlaisia kuin hienot hotellit missä tahansa päin maailmaa: kiva uima-allas, hotellihuoneissa kivilattiat, työntekijöillä kestohymy ja rypyttömät kauluspaidat ja aamiaisella saa länkkärimuroja ja munakokkelia. Vuorokausi 2 hengen huoneessa maksaa 100–300 euroa ja aterioista veloitetaan usein erikseen.

Kersa antaa moskiittoverkolle kyytiä.
Sitten ovat ne vähän enemmän persoonallisemmat ja huomattavasti edullisemmat vaihtoehdot eli falet. Fale on useimmiten rannalla sijaitseva maja, jossa on sateelta ja auringonpaisteelta suojaava katto. Lattialla on patjat lakanoineen ja sängyn päällä hyttysverkko. Seinät eivät itse asiassa ole seiniä vaan paksut verhot, jotka vedetään eteen, jos haluaa yksityisyyttä tai suojaa tuulelta. Simppeleimmissä faleissa ei ole edes sähköjä, vaan tila valaistaan öljylampulla. Joissakin faleissa on sängyt ja jopa ohuet lautaseinät pienine terasseineen. Yksinkertaisimmat falet veloittavat noin 20 euroa henkilöltä vuorokaudesta, ja tähän hintaan kuuluu aamiainen ja illallinen.
Vähän hienompi fale: siinä on seinät!
Me olemme viihtyneet fale-majoituspaikoissa kahdesta syystä. Ensinnäkin ne sijaitsevat yleensä aivan meren ääressä. Ihanaa, kun voi nukahtaa ja herätä aaltojen ääniin! Lapsi pääsee kirmaamaan rannalle heti herättyään. Koska tila ei vaadi ilmastointia (tuuli hoitaa sen puolen), sisäilma ei ole kosteannihkeä tai haise homeelle. Toinen syy falejen suosioon on se, että majapaikan omistava perhe asuu usein samassa pihapiirissä ja laittaa vierailleen ateriat. Falessa pääsee ihan eri tavalla näkemään tavalllisen samoalaisen perheen arkea kuin hotellien seinien suojassa.

Lähemmäksi rantaa on hankala päästä.
Ja onhan tässä nyt ihan oma tunnelmansa kun sängystä voi katsella tähtiä ja kuunnella meren pauhua. Mutta hyttysverkossa ei saa olla yhtäkään reikää. Ensimmäisestä fale-yöstä viisastuneena ja aikuisten jalat rakkuloilla (lapsi oli onneksi mahtunut kokonaan piiloon lakanan alle) teemme nykyään tuplatsekkauksen joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Eräänlaista telttailua tämäkin.

Tykkään tavasta, jolla täällä käytetään värejä: paljon kirkkaita sävyjä ja kaikkia värejä vaan ronskisti sekaisin.
--
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta, jonka tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation levittämiskanavana. Suomessa tapahtuman taustalla ovatDestination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu täällä ohjeisiin. Lisää maailmanympärimatkamme kuvia löytyy Instagrammista satu_reykjavik.

20 kommenttia:

 1. Näyttääpä mukavilta maisemilta:) Samoa on aivan uusi tuttavuus itselleni ja jokin ihana ja lämmin kohde houkkutelisi kovasti tällä hetkellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on turismi samalla tasolla kuin Thaimaassa kymmenen vuotta sitten. Jos haluaa tutustua paikalliseen kulttuuriin, polynesialainen meininki kiinnostaa eikä niin haittaa että palveluita ei vielä juuri ole, niin Samoa on kyllä ihan huippukohde!

   Poista
 2. Ihan mahtava majapaikka tuo fale! Se on vähän niinkuin "hienompi teltta" ja välillä on seinätkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ja me kun digataan telttailusta, niin tämä "faleilu" on ihan huippukivaa. En tiedä, onko muissa Polynesian kohteissa samanlaista majoitusmeininkiä; käymme vielä Fijillä, joten siellä ainakin pääsen näkemään. Raportoin!

   Poista
 3. Todella kivalta majapaikalta vaikuttaa, voisin hyvin kuvitella itsenikin tuonne! Rannan läheisyys ja paikallisuus on aina plussaa kun majapaikkoja valitsee lämpimien maiden kohteesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintakin on aika plussaa; vain 10 % siitä, mitä hotellit veloittavat. Ja hintaan sisältyy ateriat (yksinkertaista kotiruokaa, mutta silti).

   Poista
 4. Kuinka matkatavarasäilytys? Rahat, passit, kamerat jne. koko ajan kaulassa?

  Nukahtaminen ja herääminen aaltojen ääniin tuo yöt veneessä mieleen. Tyynellä kelillä sääskiseurakin on taattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pidetään kaikki kamat falessa, ja koska on niin kuuma, emme juuri likku mihinkään sen läheisyydestä päiväaikaan. Illalla taas ei ole valoja, eli silloinkaan ei juuri tule lähdettyä lähipiiristä minnekään. :)

   Poista
 5. Ilmeisesti vieläkin huonommat nettiyhteydet kuin Uudessa-Seelannissa...? :) Me yleensä välttelemme hotellikomplekseja, nuo falet kuulostavat aika täydellisiltä vaihtoehdoilta turistirysille! Ihanaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo... Se näköjään oli mahdollista :D

   Poista
 6. Miten kiehtova ajatus nukahtaa meren kohinaan!

  VastaaPoista
 7. Vau! Fale olisi loisto vaihtoehto kalliimmalle bungalowille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti joo! Me tehdään vuoroöitä: pari yötä falessa, pari yötä hienommassa bungalowissa jne. Näin pääsee välillä lämpimään suihkuun ;)

   Poista
 8. Kyllä näyttävät falet aivan ihanilta! Falesta tulee mieleen maja, oma pieni kolonen jonne voi mennä tarvittaessa piiloon! :)
  Thaimaassa kun etsii mukavaa majoitusta huokeampaan hintaan niin melkeinpä aina saa tyytyä juuri siihen kosteuden ja homeen hajuun mikä ei pidemmän päälle ole kovin miellyttävää. Ilman vaihtuvuus on siis aika pop!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kostea haju on aivan hirveä, se jää vaatteisiin ja pää alkaa särkeä...

   Poista
 9. Upeita kuvia ja onpa ihanan eksoottinen paikka. Samoilua Samoalla! Mun suosikkikeksi Jenkeissä on muuten Girl Scoutien Samoa. :)

  VastaaPoista
 10. Onko teillä sitten erikseen bajamaja jossain vai miten tämäntyyppiset perustarpeet tulee hoidettua? Entä luikertelevat tai ryömivät luontoystävät, onko niitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on yleiset vessa- ja suihkutilat samaan tyyliin kun telttailualueillakin. Ötököitä on tosi vähän: olen itse asiassa nähnyt ällöimmät hämähäkit ja torakat hienojen hotellien ravintoloiden lattialla, en niinkään täällä biitsimajoituksessa. Öisin on tietty tärkeää suojautua hyttysverkolla, mutta muutoin jopa ötökkäkammoinen minä on selvinnyt täällä mainiosti :)

   Poista

Mitä tuumaat?