Elämäni ristiriita alessa 14.2. asti

Tullessani paksuksi lupasin itselleni, että tästä äitiydestä ei sitten kyllä tehdä mitään numeroo. Että elämä jatkuu kuten se on jatkunut tähänkin asti, vaikka perhekoko kasvaisikin yhdellä. Tämän bloginkin piti alun perin olla nimetön avautumiskanava siitä, kuinka perseestä on olla raskaana ja saada hiivatulehduksia non-stop. Enhän kehdannut ensimmäiseen puoleen vuoteen edes kertoa asuinmaatani. Jostain syystä homma kehittyi toiseen suuntaan ja sitten oltiin tilanteessa, jossa äitiys-aiheesta piti kirjoittaa kaksi kirjaa. Vuoden mutsi -kirjoihin kulminoituu elämäni ristiriitaisuus. Välttelen asiaa sitruuna ja sitten siitä sitruunasta tuleekin mun elämä.

No hei! (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Tammikuussa ilmestyi yhdessä Katja Lahden kanssa kirjoittamani Vuoden mutsi 2. Tämä pinkeän pinkki kirja on jatko-osa Vuoden mutsille, jonka tarkoitus oli paljastaa totuus hempeiden vaaleanpunaisten ja -sinisten verhojen takaa ja tarjota suoraa puhetta raskausajasta, visiitistä synnärille ja ensimmäisestä vuodesta mutsina. Tämä tuore kakkonen puolestaan keskittyy upeaan taaperoikään! Pottasekoilusta ja uhmaiästä huolimatta taaperon kanssa on mielestämme paljon helpompaa ja mukavampaa olla kuin vastasyntyneen vauvan (koska esim. synnytys ja imetys ja jatkuvat yöheräilyt ovat takanapäin). Metriheikin kanssa asiat kuitenkin vähän monimutkistuvat. Siksi olemme tähän jatko-osaan oman sekoilun lisäksi haastatelleet asioista jotain oikeasti tietäviä: kasvatuspsykologeja, kielentutkijoita, lääkäreitä.

Ja nyt viimein jutun otsikkoon: Suomalainen kirjakauppa tarjoaa 14.2. asti Vuoden mutsi ja Vuoden mutsi 2 -kirjoista 10 %:n alennuksen koodilla 20140101* Että jos vaikka ystävänpäivälahjaksi :)

*) affiliate-linkkiTunnisteet: , ,