Islanti matkamessuilla

How do you like Iceland? on kliseinen läppä, jota kaikki islantilaiset kysyvät kotimaassa tapaamaltaan ulkomaalaiselta. Jos joudut tilanteeseen, jossa sinulle esitetään tämä kysymys, älä suotta mainitse  mitään jäätiköistä, vesiputouksista, islanninhevosista, upeasta luonnosta, Björkistä tai Reykjavikin idyllistä. Ne on kaikki kuultu sataan kertaan. Kerro sen sijaan, että sinuun on tehnyt vaikutuksen joku seuraavista seikoista:

- Ihmisillä ei ole sukunimiä. Jos etsii Jón Elíasson -nimistä miestä, pitää puhelinluettelo avata J:n kohdalta.
- Netin kautta voi selvittää, miten kaukaista sukua islantilaiset aviopuolisot ovat toisilleen (koska sukua he joka tapauksessa ovat).
- Reykjavikin keskustan BSÍ-grilliltä saa viikonloppuisin lampaanpäitä doggy bagissa vuorokauden jokaisena tuntina. Pää tarjoillaan valkokastikkeen kanssa. Tietty.
- Riiausreissu voi päättyä hassulla tavalla. Välillä Islannissa käy nimittäin niin, että ihminen tapaa baarireissulla yleensä näkymättömissä pysyttelevän menninkäisen, ja he päätyvät jatkoilla jakamaan punkan. Totuus menninkäisestä selviää aamulla, kun partneri on hävinnyt ns. "savuna taivaalle". (En tiedä, näkyykö luonnonhenkien ja tavallisten lihallisten suhteiden lopputulokset kusitestissä. Siinähän arvailet sitten.)
- Sanaa pähkinöitä "hnetur" ei voi islanniksi ääntää ilman, että nenästä tippuu räkää.
- Lämmin vesi haisee pierulta.

Islantilaisessa villapaidassa, suomalaisissa villasukissa. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa ensi viikonloppuna 17.-19. tammikuuta. Olen Mondo-lehden lavalla joka päivä puhumassa Islannista ja Islannissa matkustamisesta. Jos haluat tietää lisää yksityiskohtia tästä mainiosta maasta, niin tule kuuntelemaan esitystä. Jos haluat kysyä yksityiskohtaisempia neuvoja Islannin-matkailuun liittyen, tule vetäisemään hihasta esityksen jälkeen, niin jutellaan.

Oh, Islanti! (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Ai niin! Ensi kesänä opastamani Islannin-aktiivilomat - toinen kesäkuun alussa, toinen elokuun lopussa - ovat vihdoin tulleet myyntiin SagaMatkoille. Viikon mittainen matka sisältää hevosvaelluksia, vuoristovaelluksia, kuumia kylpyjä, retkiä tulivuorille ja laavapelloille ja islantilaista maaseutuelämää. Hintaan 1.680 € sisältyy lähes kaikki mahdollinen. Saimme viime vuoden matkasta häkellyttävän hyvää palautetta ("Rusinat Islannin pullasta" ja muita kommentteja sekä reissulta otettuja valokuvia voi käydä katsomassa täällä.) Viime kesän kokemuksia rikkaampana tämän vuoden reissuista tulee vielä piirun verran parempia! Näistä opastamistani aktiivilomista voi myös tulla kyselemään matkamessuilla. Kullekin matkalle otetaan korkeintaan 12 osallistujaa.

Islanti ja minä Mondo-lavalla:

Perjantai 17.1.
14:40–15
16:20–16:40
17:40–18

Lauantai 18.1.
11–11:20
12:40–13
14:20–14:40
16–16:20

Sunnuntai 19.1.
12–12:20
14:20–14:40
16:40–17

Kesäyö jäätiköllä. (Kuva: Björgvin Hilmarsson)
Pääsylippu Matkamessuille maksaa 16 €. Sain Mondo-lehdeltä viisi lippua jaettavaksi blogini lukijoille. Kiinnostaisiko sinua lähteä? Jos kyllä, niin kerro kommenttiloodassa, minne aiot seuraavaksi matkustaa ja miksi, niin osallistut kilpailuun. Vastausaikaa 14.1. asti.

Góða ferð! Hyvää matkaa! Pasilassa näkyy!

Tunnisteet: ,