erveisiä Lapista! Viimeisen kahden päivän aikana olen matkustanut kumipyörillä Suomen läpi. Istuin puristuksessa lastenistuimen ja siskon ...

Matkalla pohjoiseen

28.12.13 Satu Kommentteja: 10

Terveisiä Lapista! Viimeisen kahden päivän aikana olen matkustanut kumipyörillä Suomen läpi. Istuin puristuksessa lastenistuimen ja siskon välissä 930 kilometriä. Matkalla ikkunasta vilahteli vuorotellen ABC-asemia ja metsää. Forssassa satoi. Samoin Tampereella. Ja Jyväskylässä. Ja Oulussa. Vasta Kemissä huomasin maiseman muuttuvan: metsä on lyhyempää, lunta enemmän ja ABC-peukkuja näkyi enää harvakseltaan. Pellossa tie oli jäässä. Ylitorniossa juotiin Neste Oililla makoisat munkkikahvit. Kolarissa lunta oli jo reilusti. Äkäslompolossa vastaan käveli pari poroa ja haisi ihan talvelta: raikkaalta pikkupakkaselta ja lumelta. Jess!!

Lähdimme etsimään lunta vähän pohjoisempaa.
Tapaninpäivän Docventures-elokuvassa Iron Ladies of Liberia presidentti Ellen Johnson Sirleaf totesi, että paras tapa pitää entiset kapinalliset poissa rellestämästä on pitää heidät kiireisenä, siis tarjota työtä ja järkevää tekemistä. Ajattelin Sirleafia, kun kersa pärähti huutamaan Jyväskylän kohdalla. Päätin toimia toisin, kuin yleensä. Sen sijaan, että olisin yrittänyt lahjoa lasta hiljaiseksi muumikekseillä ja trippimehuilla, yritin keksiä järkevää tekemistä. Rajoitettu tilankäyttö (henkilöauto & 5 ihmistä) vaatii mielikuvitusta, joten piti laittaa kaikki peliin. Heittäydyin avuttomaksi kissaksi! Esitin naukuvaa pikkukissanpentua yli 600 kilometriä ja yhden Oulun Scandicissa nautitun hotelliyön ajan. Esitin pimeää pelkäävää kissaa, jota lapsen piti paapoa ja pitää tyytyväisenä koko automatkan ajan.

Tsillausta hotellissa. Muumeja ja mehua.
Ta-daa: sen sijaan, että olisin paaponut lasta, tein siitä paapojan. Lisäsi kaikkien osapuolten matkustusmukavuutta, kun kolmivuotias jaksoi vetää roolileikkiä useita tunteja. Lapsella meni aika nopeasti. Kukaan kanssamatkustajista ei saanut kuulovaurioita. Itse sain pehmeästi äännettyjä sanoja, päänrapsutusta, virtuaalikermaa ja kämmenselän silittelyä. Kersan kissanhoitajaleikki teki siis myös omasta perseenhikoilutussessiosta huomattavasti kivempaa. Lapsen kanssa on ihan huippua matkustaa - jopa autossa ja jopa tuhat kilsaa. Enpä olisi uskonut. Leikki-ikäinen osaa yllättää.

Huomenna ladulle!

10 kommenttia:

 1. Oi, seuraava hiihtoreissu pitäisikin pistää suunnitteluun! Keväthangille, ehkä viikoksi.. Hyvää lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtavaa olla täällä, loppuviikoksi on luvattu enemmän pakkastakin, luksusta.

   Poista
 2. Älä vain tee toista lasta! Noin hyvän äiti-tytär -suhteen väliin ei saa päästää vauvaa vaatimuksineen syöttö-, kanniskelu- ja vaipanvaihtopalvelusta 24/7.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että Johnson-Sirleaf innoitti myös tällaiseen sovellukseen :). Olipa hyvä keskustelu dokkarin jälkeen. Pitää vielä kuunnella se radio-osuus näin jälkikäteen. Hyvää Lappia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustelu oli mustakin tosi hyvää ja uusia ajatuksia herättävää, kiitos siis sinullekin, kun ehdit osallistua :)

   Poista
 4. Tää menee nyt ihan ohi aiheen.. Ihana toi sun laukku! Minkä merkkinen, jos saa udella? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin sen Islannista, Reykjavik Drapers Union -kaupasta. Lisää speksejä täällä Mondo-lehden Islanti-blogissani: http://www.mondo.fi/blogi/satu-ramo/tuliaisvinkit-islantiin

   Laukun hinta on tosin nyt hieman kallistunut, koska niistä on tullut Reykjavikissa ihan supersuosittuja (eikä ompelijajäbä ehdi valmistaa niitä tarpeeksi nopeasti kysynnän tahtiin)

   Poista
 5. Automatkojen pelastus on autoon tarkoitetut dvd-soittimet. Meidän 600km matka sukulaisiin menee tosi helposti, takapenkiltä ei kiukuttelua kuulu, kun herrat 3v & 6v syventyy itse mukaan valkkaamiinsa leffoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toimii muumivideot jonkun aikaa, mutta oon huomannut että kersalle tulee helposti paha olo autossa jos se katsoo liikkuvaa kuvaa tai kirjoja.

   Poista

Mitä tuumaat?