eykjavíkin mittapuulla eilen oli järjettömän hyvä sää. Siis sellainen, että tukka ei lähde päästä, jos unohtaa laittaa pipon päähän. Aurink...

Pako työpaikalta

14.11.13 Satu Kommentteja: 20

Reykjavíkin mittapuulla eilen oli järjettömän hyvä sää. Siis sellainen, että tukka ei lähde päästä, jos unohtaa laittaa pipon päähän. Aurinko paistoi. Oli kylmä. Kello 14:05 katselin ulos kotitoimiston ikkunasta ja näin, kuinka paju hennosti taipui tuulessa. Siinä en-yhtään-mitään miettiessä ja kadonnutta inspiraatiota etsiessä sain hetkellisen mielenhäiriön. Päätin karata. Siis paeta työpaikalta kesken päivän. Iskin läppärin kiinni, laitoin kännyn soittoäänen äänettömälle, pakkasin repun, laitoin oven kiinni perässäni ja hain pyörän autotallista. Toimin nopeasti, jotta en ehtisi muuttaa mieltäni.


Pyöräilin keskustasta Vesturbaerin kaupunginosaan. Kuuntelin iPhonesta uusinta Maria Kallio -dekkaria ja pohdin kyläkaupan ohi ajaessa, että illaksi on pakko muistaa ostaa jäätelöä. Kaupan jälkeen käännyin pyörätieltä oikealle. Olin perillä. Uimahallilla.Viihdyn parhaiten lämpimässä mutta raikkaassa paikassa. Kun haluan pitää kropan kuumana mutta pään kylmänä, menen uimahalliin. Islannista löytyy ulkoilmauimaloita lähes joka ikisestä kylästä. Isommissa kunnissa on useampi allas. Reykjavíkissa pyöräilen kotimme ulko-ovelta neljään eri uimahalliin kymmenessä minuutissa.


Uimahalleissa on iltapäivisin rauhallista, niin eilenkin. Sain 25 metrin altaan kokonaan itselleni. Uin kilometrin. Neljän vartin jälkeen nousin altaasta ja könysin uimahallin pihalla olevan höyrysaunan muovisille lauteille. Makasin kananmunanhajuisessa lämpimässä höyryssä puoli tuntia. Olin siinä puoli tuntia hereillä, eikä kukaan kysynyt mitään. Tämä luksus maksoi pari euroa.Puolitoistatuntisen kylpyläkeikan jälkeen pyöräilin takaisin kotiin. Söin voileivän. Istuin työpöydän ääreen. Avasin konen. Ja sitten vittu huomaan ajattelevani, että olen juuri hukannut työpäivästäni kaksi tuntia. Tällaiselle hullulle mitään lomaa voi antaa. Stressihän siitä tulee. Ei saatana.

20 kommenttia:

 1. Pinnari! Lusmu! Kuinka saatoit tuhlata tehokasta työaikaa!?

  Oikeesti, toi oli ehkä viikon paras päätös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se olikin - siis sen mun toisen persoonallisuuden mielestä. Pitäisi vaan päästä eroon tosta olallahuutelijasta :)

   Poista
 2. Ah, Islannin ihanuus, kananmunanhaju lämpimässä suihkussa. Ei muuten ollut mukavaa alkuraskauden pahoinvoinnin aikana *puistatus*

  Niin ja fiksu päätös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tieto siitä että lämmin vesi ei maksa paljoa… Suihkussa menee helposti puolituntinen.

   Poista
 3. Jes, hyvä päätös. Miniloma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko tehokas olin kyllä, kun sain miniloman jälkeen samaan pakettiin myös lomaltapaluustressin. Haha.

   Poista
  2. Kätevää..kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Eikä tarttenu lähtee mihinkään maailmanympärysmatkalle kun ressi iskee jo kotikulmilla.

   Poista
 4. Voi vitsi tätä ei oo hyvä lukea kesken kauheaa Islanti-ikävää :D Uimismahdollisuudet on kyl yks parhaista asioista siellä saarella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know! Jos täällä ei olisi noita lämminvesialtaita, olisin luultavasti jo muuttanut pois.

   Poista
 5. Aivan mahtava temppu ottaa päivällä pieni vapaa! Minullahan on työpaikalla mahdollisuus käyttää joka viikko yksi tunti liikuntaan, joten ajattele sinäkin asia noin. Se on TYKYä parhaimmillaan. Ja ai että mua kadehdituttaa nuo hinnat, siis oikeasti 2 euroa? Täällä uimahalli maksaa 7 euroa/kerta. No kuuluu siihen samaan hintaan kuntosali, mutta jos ei sitä halua niin silti 7 euroa. Talviuinti meressä maksaa sentään vain 4 euroa kerta. Ilmankos harrastan avantouintia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei paljon hinta kirpaise. Ihan parhautta kyllä olla ulkona raittiissa ilmassa ja kuitenkin lämpimässä. Täällä ei meri jäädy, mutta meriuimaankin pääsee vuoden ympäri; onneksi merenrannassa on myös lämminvesiallas :D

   Poista
 6. Ne ulkouimalat ovat mahtavia. Olin 2005 tammikuussa konferenssissa ja usein muistelen räntäsateessa lämpimässä vedessä uintia ja 42 asteen "kattilassa" istumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä huonompi sää, sitä siistimpi mennä uimaan. Kesä"helteellä" (plus 15) hyvänolonmittari ei värähdä yhtä paljoa kuin talvimyrskyssä.

   Poista
 7. Miks mä pakenen aina Citymarkettiin, enkä koskaan Islantiin uimaan? tehdäänkö vaihtarit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööh…. ei? :D

   Tai toisaalta mua kiinnotaisi kyllä välillä päästä vähän parempien ruokavalikoimien äääreen, joten ehkä joku semmoinen väliaikainen vaihtokauppa voisi olla paikallaan?

   Poista
 8. Jos ei ole työpaineita niin niitähän pitää luoda :) Itsekin teen hommia kotitoimistosta ja joskus velttoilen koko päivän kun ei ole kiire. Näin käy varsinkin deadlinen jälkeisenä päivänä kun on aivot ihan tukossa. Käyn kävelyllä ja kirjastossa, istun kahvilassa ja käyn niissä kaupoissa missä ei ole hauskaa käydä lapsen ja miehen kanssa (esim. vaatekaupassa). Sitten kun tarpeeksi lusmuilee niin kiire tulee - ja tehokkuus. Olen kyllä sitä mieltä, että parempi tehdä tehokkaasti ja relata kunnolla kuin aina vain olla töissä ja tehdä hommia tehottomasti. Siitä tulee vain äkäiseksi. Työ nimittäin aina vie sille allokoidun ajan - oli se sitten paljon tai vähän!
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä! Mun tuottavuus töissä on noussut hurjasti lapsen jälkeen. Ei voi olla töissä yli viiteen vaikka miten tekisi mieli. Sit vaan survotaan enemmän tekemistä lyhyempään aikaan...

   Poista
  2. Hehe, onks kaikki tällaisia. Mä olen opintovapaalla ja periaatteessa mulla on ihan tosi hyvin aikaa tehdä koulujuttuja. Mut sit esim. viikkoa ennen dedistä mä vaan käytän koneella aikaa ja mitään ei kuitenkaan synny. Totesin sitten, että hitot, mä nyt vaan oon tällainen: ajankäytön optimointia on ottaa rennosti siihen viimeiseen hätään asti ja paukuttaa se harkkatyö sitten kasaan parin peräkkäisen yön hiljaisina tunteina. Lopetin siis kuvitelmani siitä, että tekisin ne harkkatyöt tosi hyvissä ajoin ja samalla loppui se pieni takaraivossa jyskyttävä stressi. Saan kuitenkin aina joka tapauksessa hoidettua hommat kunnialla kotiin, parempi tehdä se vähäisimmällä mahdollisella ajankäytöllä. Äiti-ihmisen pitää huolehtia optimaalisesta panos-tuotos -suhteesta. ;)

   Poista

Mitä tuumaat?