Kauppiaan paheet

Kauppias-minälläni on ongelma. Se tykkää liikaa omista tuotteistaan. En juuri ehdi lorvailla kaupungilla ja käydä kaupoissa. Ruokaostoksiakin tehdessä olen useamman kerran joutunut turvautumaan lähikioskiin, koska kaupat ovat jo kiinni, kun ehtisin sinne. Jos vapaa-aikaa joskus jää, en halua käyttä sitä shoppaillen. Paitsi tietty omassa kaupassa, missä homma välillä lähtee lapasesta. Omassa kaupassa on nimittäin se huono puoli, että voi tehdä ostoksia kaikkien maailman aukioloaikojen ulkopuolella ja tingata itse itselleen sopuisa hinta. Olen kieltämättä tänä syksynä syönyt kuormasta muutamaan otteeseen ja raahannut kotiin kaikenlaista - eh - kivaa ja tarpeellista. Mutta kun näissä kaikissa on ihan oikeasti joku juju!


Mum'sin ihana uutuus, Suomessa suunnitellut ja Etelä-Afrikassa valmistetut vaatenaulakot on tehty vanhoista sähköjohdoista. Testasin tätä 10 cm:n korkuista naulakkoa kotiloissa, ja se kestää hyvin seinään kiinnitettynä painavammankin läppärilaukun. Sitä paitsi kirjava poronpää lisää hyväntuulisuuttani.


Iittalan keramiikka-astioista EGO* on ollut suosikkini siitä asti kun siihen ekaa kertaa silmäni iskin - joskus 1990-luvun lopulla. Rohkastuin pari viikkoa sitten ja ostin 8 kappaletta aluulautasineen. Hyvän suunnittelun ansiosta kupperoa on vaikea sohaista kumoon ja se on tukeva pitää kädessä. Kahviosastolle hankin myös HILEen puisen kahvipussitelineen ja sen kaveriksi kahvipussin sulkijan/kahvilusikan, joista jälkimmäistä saa Finnish Design Shopista* hintaan 19 euroa.


Salaattikulhoksi lähti Iittalan Kastehelmi*-sarjan parilitrainen kulho, joka toimittaa kyllä useammin hedelmäkulhon tehtävää. Kastehelmeä kauniimpaa lasidesignia ei ole, väitä mä.


Ja ne Johtoi-jatkojohdot! Niistä tuli, kuten ennustin, hyvin myyvä tuote. Varasto on kohta loppu, pitää ehdottomasti tilata karkinvärisiä johtoja lisää joulumyyntiin. Sain yhden jatkiksen Johtoi-firmalta ilmaiseksi kokeiluun, joten tämä yksilö ei vaikuttanut omaan tuloslaskelmaan. Johtoi-jatkiksia saa muutamista Rautioista ja mm. Finnish Design Shopista*. Kuvan räsis on kudottu Kokemän Kudonnassa.Meni yksi päivä hermo IKEAsta hankittuihin muovipäisiin aterimiin, joista katkesi veitsi leipää voidellessa ja lusikka suklaakakun taikinaa vaivatessa. Hemmetti, sekajätteeseen meni ja tämä tuli tilalle: Iittalan Mango*-setti. Aika tyyriit (FDS:ssa hinta 246 euroa) mutta eipä tarvitse hankkia toista kertaa.


Okei, YKSI juttu vielä. Poola Katarynan koivuvanerista leikatut korut ovat upeita. Kuvan pupurintaneula lisää palaveriuskottavuutta ainakin silloin, kun repusta putoaa lattialle karvatupsulla koristettu Angry Birds -kynä. Tai legopalikoita.Ellen ole ehtinyt tyhjentää koko kauppaa, näitä tuotteita pitäisi löytyä Suomi PRKL! Designista (Laugavegur 27, Reykjavik). Jos sen sijaan ostat tähdellä merkityistä (*) linkeistä, pari prossaa kilahtaa seuraavaan haarukkarahastooni. Muutama pikkulusikka jäi nimittäin vielä puuttumaan.

Tunnisteet: ,