yselin kesällä neuvoja Lapin-matkailuun . Haaveena oli mennä viikoksi Lappiin joululomalla, mutta en tiennyt, että minne päin. Koitin ensin...

Kiitos Lapin-vinkistä!

16.9.13 Satu Kommentteja: 15

Kyselin kesällä neuvoja Lapin-matkailuun. Haaveena oli mennä viikoksi Lappiin joululomalla, mutta en tiennyt, että minne päin. Koitin ensin googlata hakusanoilla "Lappi", "murtomaahiihto", "mökki Lapissa". Ruudulle lävähti joku tsiljoona vaihtoehtoa. Seurasin silmät ristissä sponsoroituja googlen linkkejä ja luin toinen toistaan hienompia mainoslauseita Lapin taikatalvesta ja moderneista kelohonkamökeistä. Mutta en saanut mistään otetta - ei ollut hajuakaan, mikä näistä on se, mitä minä etsin. Onneksi tajusin kysyä asiaa täällä. Sain useita kymmeniä ihan järjettömän hyviä vinkkejä, kiitos teille kaikille avusta!  Ilman havaintojanne ja mielipiteitänne en olisi tajunnut, että meidän kuuluu mennä juuri Äkäslompoloon.

Kuva: linssimato/Flickr

Miksi Äkäslompolo? Paikka on pieni ja rauhallinen, mutta palvelut lähellä. Laskettelurinne ei ole takapihalla, mutta sinne pääsee bussilla. Murtsikkaladut sen sijaan lähtevät ihan oven vierestä, ja kauppaankin pääsee kävellen. Joku muistutteli Lapin todella kylmästä ja pimeästä tammikuusta, jolloin ns. valaistut lämpöladut olisivat poikaa. En ollut aikaisemmin edes kuullut sanaa lämpölatu. Ja nyt tiedän, että juuri sitähän me tarvitsemme!

Kohteen varmistuttua aloin etsiä perheellemme mökkiä Äkäslompolon keskustasta (jotta sinne kauppaan tosiaan pääsisi ilman autoa). Parin päivän hintavertailun jälkeen päädyin rivitalohuoneistoon, jossa on majoitustilat kuudelle. Löysin mökin Lomarenkaan kautta*.  Elokuun lopussa varatessani viikon mökkivuokra oli hiukan alle tuhat euroa. Se ei viidelle hengelle jaettuna tuntunut liian kalliilta - kun ottaa huomioon, että jouduimme perheen loma-aikataulujen takia valitsemaan mökkiviikoksi välipäivät ja uudenvuoden.

Nyt pitäisi vielä löytää suksivuokraamo.

PS. Kiitoksena hyvistä vinkeistä laitan islantilaisia suklaalakuja lämpöladut maininneille, eli Luimupupu ja anonyymi 30.7./ 5.46 ip. Laittakaa osoitteenne satu (ät) suomi (piste) is, niin laitan Islannin-terveiset tulemaan. Kiitos vielä kaikille vinkeistä!

*) affiliate-linkki

15 kommenttia:

 1. No olipas makea yllätys, isot kiitokset jo etukäteen :). Luulen, että teit hyvän valinnan.
  Vuokrasuksia löytyy ainakin Sport Shopista ja Jounin kauppakeskuksen Sportiasta kylältä ja rinteiden alta (en tiedä, onko viimeisessä murtsikoita).
  Mukavaa matkaa jo etukäteen, kyllä se talvi sieltä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä noista vuokrasuksivinkeistäkin!
   PS.laita osoitteesi mulle meilillä, niin saat yllärin postissa :)

   Poista
 2. Äkäslompolo on ihana paikka! Vietimme siellä kaikki hiihtolomat kun olin lapsi ja teini, ja paikasta on todella lämpimät muistot. Kun aamusella pakkaa eväät mukaan ja lähtee avoimin mielin koko päiväksi hiihtämään, on illalla aika mukavan kaikkensa antanut olo. Suosittelen muuten kipuamaan Pirunkurun, maisemat ylhäällä ovat huikeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Pirunkuruun - sinne mennään siis.

   Poista
 3. Sain suklaalakuja Islannin tuliaisina kesällä ja nyt harmittaa, ettei niitä saa täältä (ainakaan tietääkseni)...
  Mukavaa Äkäslompoloilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islantilaisia karkkeja ei ainakaan vielä käsittääkseni saa Suomesta. Vaikka pitäisi kyllä, niin hyviä ovat! Pitäisiköhän alkaa kehitellä jotain vientitoimintaa, heheh...

   Poista
  2. Shop Icelandic toimittaa íslenskt nammí Suomeen. Itsekin olen Islanti-ikävissäni pari kertaa meinannut sieltä vaika mitä, mutta toimituskulut on aaaaaika hunajaiset varsinkin jos tilaa kerralla enemmän. Ehkä kuitenkin esim. jouluksi voisin höllätä nutturaa ja tilata pari, kolme, viisi kiloa namia ;)

   http://shopicelandic.com/en/store/icelandic-candy

   Poista
 4. Tuttu paikka ja siellä on tullut käytyä kolmen vuoden aikana kahdeksan kertaa (asumme Tampereen lähettyvillä). Jos kaipaatte todella ammattitaitoista ja mukavaa hiihdon/laskettelun opettajaa niin Maarit Ihamuotila (maikku) on vastaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, no tehän olette sitten jo ihan ammattikävijöitä :) Mun sisko haluaisi ehkä opetella laskettelemaan tolla reissulla (mä taas pyhyttelen mieluummin tasaisemmalla), joten otan nimen muistiin. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Hän on anoppini eli Lauralta terveisiä ;) oma toiminimi mutta hiihtokoululta löytyy..

  VastaaPoista
 6. Islannin suklaalakut!!! Nyt tuli vesi kielelle!

  VastaaPoista
 7. Hieno valinta, Ylläksen seutu on ihanaa! Äkäslompolon puolen rinteet ovat paremmat kuin Ylläsjärven puolen, mutta kannattaa hiihtää myös Ylläsjärven puolella, sillä siellä on hyvä reittejä. Aurinkotupien reitti on meikäläisen lemppari. Jos haluat ajankohtaista tietoa Ylläksen ja Äkäslompolon tapahtumista ja tarjouksista, niin tutustu Kuukkeliin, se on Ylläksen alueen paikallislehti. Meille tulee se tänne Mikkeliinkin... :) Myös nettisivut löytyvät, jonne tulee myös ajankohtaista tietoa: http://www.kuukkeli.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä; pitääkin laittaa tämän korvan taakse ja reittilistalle!!

   Poista
 8. islannin hevosia löytyy myös äkäslompolosta: www.lapinvaellushevoset.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uulalaa, pitänee käydä tekemässä tuttavuutta :D

   Poista

Mitä tuumaat?