Se pieni sisko

Mulla ja nuoremmalla pikkusiskollani on kuuden vuoden ikäero. Muistan, kuinka se 9-vuotiaana salapoliisina osasi paljastaa äidille vaatehuoneeseen tekemäni kaljakätkön. Tai kuinka se muutamanakin perjantai-iltana muisti kotimme eteisessä kuiskata kovaan ääneen, että repussani oikeasti pullottaa villasukkaan kääritty Gin Lemon eikä ylimääräinen villakerrasto. Priceless.

Kuva: Flickr/Anuradha Sengupta
Se on mua edelleen kuusi vuotta nuorempi, mutta tekee kaiken vähän isommin. Tämä sen uusin tempaus on aika hyvä. Se halusi hakea vähän haastavampaa työpaikkaa. Sitten se soitti yksi päivä Skypellä ja ilmoitti, että lähtee kahden viikon päästä Afganistaniin kehittämään julkista hallintoa.

Yritin eilen pestä sormiväririhmastoa pois vessan seinästä. Samaan aikaan tyyppi opetteli sitomaan hijabia ja mietti, missä päin Kabulia myydään salaattia. On tultu aika pitkän matkan sieltä omakotitalon eteisen rappusilta, jossa perjantai-iltana kiljun kurkku suorana, että oliks pakko tulla pilaan mun elämä?!?!

Nyt on isosiskon sydän vähän syrjällään. Kyllä se siellä pärjää. Pärjäähän?

PS. Neiti pussikaljapoliisi aloitti vastikään Kabulista kertovan blogin, 1001 Kabul, joka kertoo länkkärin elämästä Kabulissa. Jos aihepiiri kiinnostaa, kannattaa vilkaista.

Tunnisteet: