Kaffismiðja Íslands. Viikon päästä juhlitaan! Saan lauantaina kandinpaprut Islannin yliopistosta. Tämä tilaisuus tuntuu isommalta jutul...

Olen sen arvoinen

15.6.13 Satu Kommentteja: 24

Kaffismiðja Íslands.
Viikon päästä juhlitaan! Saan lauantaina kandinpaprut Islannin yliopistosta. Tämä tilaisuus tuntuu isommalta jutulta kuin kahdeksan vuoden takainen maisteriksi valmistuminen Suomessa.

Opiskeleminen oli tällä kertaa paljon vaikeampaa. Minusta on iisimpää oppia derivoimaan kuin tajuta islannin kielen lauserakenteiden säännöt. Sitä paitsi 2000-luvun ekoina vuosina minä vain opiskelin: asuin yksin, vietin päivät Etu-Töölössä luentosaleissa ja iltaisin urheilin. Myöhäisillat ja viikonloput hengattiin baareissa.

Tällä kertaa tilanne oli toinen. Myöhäisillat ja viikonloput opiskeltiin, koska päivät ovat täynnä työtä ja perhe-elämää. Suoraan sanottuna en vieläkään oikein tajua, kuinka pystyin siihen. Siis lukemaan yli tuhat sivua Islanninsaagoja ja kirjoittamaan niistä esseistä. Tai ymmärtämään, miten erilaiset passiivirakenteet muodostetaan.

Siispä. Olen todellakin ansainnut ihan hiton hyvät juhlat. Koska nämä bileet järkätään vain kerran, en halua viettää niitä kahvinkeittimen ja kakkutarjottimen takana. Niinpä soitin kotikatuni varressa sijaitsevan suosikkikahvilani pitäjälle ja kysyin, voisikohan kahvilaa mitenkään vuokrata yksityiskäyttöön lauantai-iltana. No sehän järjestyy! Pari tuntia Islannin parhaiden baristojen valmistamaa kahvia ja lähileipomon suklaakakkua. Mies lupautui kärräämään vinyylilevyt ja skumpat paikalle. Ja lopuksi joku muu siivoaa tiskit.

PS. Koska täysin toimeeton en osaa olla, päätimme ystäväni kanssa pitää juhlia edeltävänä iltana karjalanpiirakkasulkeiset.

24 kommenttia:

 1. Jes, hyvä meininki. Onnea! Saagojen lukeminen islanniksi on sekin aika huikea juttu. Mä olen koettanut lukea niitä englanniksi, mutta siinäkin alkaa aina jossain vaiheessa nikotuttaa. Onneksi kirjastosta löytyi muutamia suomalaisia käännöksiä, niin ei tule nukahdettua ainakaan heti ekalla sivulla. :)

  Korpikissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ne saagojen suomenkieliset käännökset ovat onneksi varsin hyviä. Antti Tuuri on kääntänyt niistä suurimman osan, ja mielestäni hän on tosi hyvin onnistunut säilyttämään teksteissä sen saman tunteen, joka mulle syntyy kun luen niitä islanniksi.

   Poista
 2. Onnea!
  Hauskalta kuulostavat kekkerit, juoma- ja ruokapuoli kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rasvaiset karjalanpiirakat sopivat kuohuviinin kanssa pirteästi yhteen.

   (Ei taida olla mitään, mikä ei mielestäni sopisi kuoharin kanssa, hehehe.)

   Poista
 3. Onnea! Olet TODELLA juhlasi ansainnut :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon, ja paljon kiitos myös tästä ihanasta blogista jota jaksat pitää muiden kiireiden ohella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ilman muuta jaksan pitää blogia, tämähän on hauskaa. Vaikka tietysti viekin aika paljon aikaa. Mutta kun on niin kivoja lukijoita.

   Poista
 5. Onnittelut täältäkin! Melkoinen suoritus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta! Ajattelin jokaisen lukukauden jälkeen, että tämä on viimeinen, en kuitenkaan pääse tenttejä läpi. No sit pääsinkin - vaikka välillä kahdesti yrittäen - ja yhtäkkiä oli kolmannen vuoden kevät. Ihan kreisii :)

   Poista
 6. Loistavaa! Juhlatarjoiluiden ulkoistaminen on suurta viisautta. Nauti illastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Vaikka himpun verran halvemmaksi tulisi leipoa itse ja hakea kahvikupit naapureilta lainaan, en nyt vaan jaksa kiristellä kiiressä hermoja. Mun suurin motivaatio raapia tutkinto kasaan oli ajatus siitä, että voin sitten lopussa pitää tosi kivat bileet. Joten nyt on niiden aika. :)

   Poista
 7. Onnea!
  Tulee kyllä juhlallisuudet ihan aiheesta ja ansiosta!

  VastaaPoista
 8. Onnittelut! Hyvä juhlasuunnitelma.

  VastaaPoista
 9. Onnea!

  Minä opiskelin syksystä kevääseen yksinäisessä yksinäisyydessä soluasunnossa ilman mitään koti- tai työvelvollisuuksia ja siitä huolimatta aion kyllä varmasti pitää valmistujaisjuhlat, joten sinä todellakin olet juhlasi ansainnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ammi! Ja hitosti onnea sinullekin kun valmistuminen koittaa :D

   Poista
  2. kiitos etukäteen, aikaahan siihen on vielä semmoset 9-10 kk... Ehtii mieli muuttua valmistujaisjuhlistakin monta kertaa :D

   Poista

Mitä tuumaat?