Nyt puhun lyhyesti, sillä kuvat puhukoon puolestaan. Takana on viikko aktiivilomailua meikäläisen opastuksella Pohjois-Islannissa. Ehkäpä t...

Islantilainen kesäloma

7.6.13 Satu Kommentteja: 20

Nyt puhun lyhyesti, sillä kuvat puhukoon puolestaan. Takana on viikko aktiivilomailua meikäläisen opastuksella Pohjois-Islannissa. Ehkäpä täydellisyys on jotain tämänkaltaista:

Tauon paikka.

Vesiraja.


Pysähdys varikolla.

No anna nyt pusu!

Jos ette pahastu, niin pieni mainos tähän perään. Seuraava samanlainen matka järjestetään elo- ja syyskuun vaihteessa. Matkatoimistosta kertoivat juuri, että muutama paikka on vielä jäljellä.20 kommenttia:

 1. mahtavat maisemat..

  - Silvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know! Varsinkin kun saatiin aurinkoa taivaan täydeltä. Poltin naaman!

   Poista
 2. Voih, ihania kuvia. Ehkä minulla on jokin päivä mahdollisuus matkustaa sinne upeisiin maisemiin ja kuvata kaikki tuo ympärillä oleva kauneus ja luonnon koskemattomuus. Se on niin voimauttavaa <3

  VastaaPoista
 3. Multa ei puutu kuin se hyvä peruskunto ja ratsastuskokemus... Laitetaan tää teidän reissu listaan "Asioita, joita haluan tehdä ennen kuolemaa". Täytyykin aloittaa varmaan tuosta kuntoilusta!

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä peruskunto = ei hengästy pienessä ylämäessä. Teimme tällä reissulla pari 5 kilsan mittaista vaellusta; vähän ylämäkinousuja, mutta ei mitään liian hurjaa.

   Poista
 4. Millainen ratsastustaito tuollaiselle unelmalomalle tarvitaan?

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittää, että hallitsee hevosen kaikissa askellajeissa. Tallilla on paljon todella rauhallisia issikoita aloittelijoille (ja myös reippaampia polleja vauhdista tykkääville). Tämä järjestämämme loma ei ole pelkkä ratsastusmatka; pääpaino on luonnossa olemisessa hevosen kanssa ja myös omin jaloin. Vaellukset ovat noin 4-5 h mittaisia. Jos haluaa päästä vain ratsastamaan ja oikein haastaviin maastoihin, kannattaa mieluummin valita ratsastusvaellus, jonka aikana ratsastetaan täysinäisiä päiviä.

   Poista
 5. Mitä tuo loma kustantaa, kauanko kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5 täyttä päivää, hinta 1500 egeä ja sisältää melkein kaiken. Tarkempi matkaohjelma löytyy tuolta postauksen lopussa olevasta linkistä Saga-Matkojen sivuilta.

   Poista
 6. Ooh, näyttää ihanalta. Toi eka kuva (varsinkin) on mahtava!

  VastaaPoista
 7. Aivan huikaisevan kaunista! Ostin pojalleni rippilahjaksi matkan luksusseurassa (siis minä) Islantiin ja onnittelukortin välissä oli mystisesti vain vaihdettu Islannin kruunuja. Nyt pitäisi vielä löytää aika, jolloin ehditään lähteä. Tämä voisi olla vaihtoehto - tai en tiedä jaksaisinko ihan noin aktiivista lomaa kovin montaa päivää...

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Syksyn reissuun on vielä 6 paikkaa jäljellä; ja ensi vuonna järjestämme saman uudestaan, jos tulijoita on. Ainakin tämän ensimmäisen reissun kävijät vaikuttivat oikein tyytyväisiltä (osallistujien ikä vaihteli parikymppisestä +50een.)

   Poista
 8. Itkettävän kauniita. Mä niin tuun ensi kesänä! Järjestä järjestä! Jos olisi silloin paikat kunnossa, että uskaltaisin noiden miniotusten selkään kiivetä.

  Pitikö noilla karvamopoilla osata kuinka hyvin oikeasti ratsastaa vai pärjääkö entisellä ratsastustaustalla plus satunnaisilla keikoilla juurikin tuon rodun kyydissä? Mietin, pitääkö tässä alkaa treenaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti järjestetään :) Yksi reissu keväällä ja toinen syksyllä.
   Matkaa ei ole suunnattu vain erittäin kokeneille ratsastajille; pääasia on tutustua Islannin luontoon hevosen selästä käsin (ja parilla lyhyellä vaellusreissulla), eli riittää, kunhan hallitsee heposen kaikissa askellajeissa, pysyy selässä joten kuten ja osaa vetää ohjista ;)

   Poista
 9. Oli tosi upea reissu!! Entisellä ratsastuskokemuksella pärjää + pientä lisätuntumaa vaikka issikkatallilla Suomessa, sillä ainakin itse pärjäsin vallan mainiosti. Matka on juuri sellaiselle, joka haluaa välttää turistiruuhkat ja joka haluaa nauttia sanoinkuvaamattomasta luonnonkauneudesta, hiljaisuudesta, luonnossa liikkumisesta.

  Jos vähänkin harrastaa arki- ja hyötyliikuntaa ja tykkää liikkua omaksi ilokseen ja terveydekseen, niin pärjää mainiosta. Aktiiviloma ei ollut liian rankka. Suosittelen:) Ja suurkiitos järjestäjille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi kauniista sanoista. Reissu oli järjestäjienkin mielestä onnistunut. Melkein kuin ois itsekin lomalla ollut ;)

   Poista
 10. Ens kesänä tuun ihan varmasti! Pakko! Oon fanittanu sun blogia aatteles jo kohta neljä (4!) vuotta ja issikoita vielä kauemmin, joten kohta ei enää VOI keksiä tekosyitä olla tulematta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tule, pliis :) Mä just tuossa yksi päivä luin ekoja blogipostauksiani (ja punastelin sisäänpäin) ja luin sunkin kommentteja. Ihanaa, että oot vieläkin messissä <3

   Poista

Mitä tuumaat?