Miksi juoksukunto loppuu kesken?

Kuva todistaa: olin lenkillä.
Treenaan parhaillaan Naisten kympille yhdessä Mutsien kymppi -juoksutreeniporukan kanssa. Välimatkasta johtuen vetäisen treenit etänä yksinään kaverina äänikirja (aina dekkari) ja SportsTracker.

Mä olen juossut viimeisen kahden vuoden aikana noin viiden kilsan lenkkejä pari kertaa viikossa. Pystyn hölkkäämään oksentamatta sen viisi kilsaa 45 minuutissa. Kun yritän juosta pidempää matkaa, tulee hengenahdistus, kramppi pakaraan ja verenmaksu suuhun. Alkaa v*tuttaa!!!

Kuntoni on siis nätisti sanottuna jämähtänyt kuin selluliitti persposkiin. Miten tästä pääsee eteenpäin? Miten ikinä pääsen sinne 10 kilometriin? Panostamalla peruskuntoon, neuvottiin Esport Centerin tarjoamissa juoksutreeneissä. Peruskestävyyttä pitäisi harjoitella 2–4 kertaa viikossa, 45–180 minuuttia kerrallaan. Tämän ja muita vinkkejä kokosi Lähiömutsi Esportin treeneistä kertovaan juoksupostaukseensa.

Eli nyt pitäisi sen 2 x 5 km hölkän lisäksi löytää aikaa peruskestävyyden esiin houkuttelemiseksi. Se ei varmankaan onnistu sokeripalalla ja pinseteillä. Pakko vaan treenata aina kun siihen on mahdollisuus. Kävin pari päivää sitten 3-vuotiaan kanssa kahden tunnin kävelylenkillä. Kun lykkii 12 kiloista sateenvarjorattailla pitkin mäkistä kaupunkia, syke nousee mutta pystyy vielä vastaamaan - ilman että kuolee hapenpuutteeseen - lapsen kysymyksiin muun muassa siitä, miksi heinänkorsia kasvaa talojen seinustoilla mutta ei keskellä jalkakäytävää. Näiden filosofishikisten kävelyreissujen päälle käyn kerran viikossa uimassa kilsan (40 minuuttia ja syke nousee) ja loikoan kuumassa vesialtaassa (30 min ja tulee hiki).

Nyt reenataan!!! Huono sää ei ole sitten todellakaan ole mikään tekosyy:Tunnisteet: