Ostan ruoanlaitolla siivouspalveluita

Ekonomintutkinnosta on ollut minulle eniten hyötyä ihan jokapäiväisessä elämässä. Pystyn perustelemaan niiden avulla esimerkiksi kotitöiden jakautumista.

Kansainvälisen kaupan teorian Heckscher-Ohlin mallissa maat erikoistuvat tekemään sellaisia tuotteita, joiden tuottaminen on niille suhteellisen edullista. Siis jos Ruotsissa on sairaan paljon työvoimaa, siellä kannattaa ommella pannulappuja. Jos taas Suomessa on paljon metsää, mutta vähän ihmisiä, Suomen kannattaa viedä lautoja Ruotsiin ja tuoda sieltä mukana pannulappuja.

Meidän talousyksikössä erikoistuminen toteutuu siten, että mä teen ruokaa ja mies siivoaa. Treidaan siis ruuanlaittoa puhtaaseen kotiin. Samaan aikaan ruoanlaittotaitoni kasvavat eli perheemme saa tulevaisuudessa yhä parempaa ruokaa. Miehen harjoittaessa siivousta siivoustaidot hioutuvat, eli kotimme on yhä kauniimmassa kondiksessa.

Vaikka riehaannun uusista kokemuksista ja symppaan epämukavuusalueetta, joissakin asioissa suutari pysyköön työpaikallaan. Jos mä alkaisin siivoamaan ja mies laittamaan ruokaa, meillä syötäisiin joka ilta lämpimpiä voileipiä ja käänneltäisiin aamupaniikissa kertaalleen käytettyjä alushousuja päälle puhtaampi pinta sisäänpäin.

Kirkkaus loisti heidän ympärillään,  ja he peljästyivät suuresti.

Yksinkertainen työnjakomme on yliveto, sillä se toimii. Siinä on vain yksi heikko lenkki. Nimittäin ne päivät, jolloin mies ei ole kotona. Jos mä olen poissa kotoa, mies voi mennä tiukan paikan tullen lapsen kanssa mutsilleen syömään tai tilata ruokaa ravintolasta. Mutta jos mies on poissa, siivouspalvelua ei saa paikalle yhdellä puhelinsoitolla (ja anoppia en kyllä kehtaa pyytää imuroimaan). Kysyin mieheltäni apua, kuinka se saa tämän kämpän aina niin siistiksi:

1. Pese pyykkiä usein – siis ennen kuin sukkakori tyhjenee. (Päätin heti lukaista pesukoneen käyttöohjeen. Ostimme uuden värkin muutama viikko sitten, enkä mä ole vielä kertaakaan käynnistänyt sitä.)

2. Tyhjennä molemmat keittiön pöydät roinasta kahdesti viikossa ja pyyhi leivänmurut vasta sitten. (Damn. Olen yleensä pyyhkinyt murut kädellä leikkuulaudan alle piiloon. Lallallaaa.)

3. Putsaa kaasuhella ainakin kerran viikossa pesuaineella ja rätillä. (Eli sen rautaritilän saa siis irroitettua!)

4. Imuroi ainakin kerran viikossa. Ja vaihda ihan oikeasti välillä se pölypussi. (Heheh.)

Mies lähtee huomenna pääsiäisen ajaksi jäätikölle. Ohjeet tulivat tarpeeseen.

Tunnisteet: