Siihen ihastuu aina uudestaan. Jopa silloin, kun sen kanssa on tehnyt töitä kaksi kuukautta yöt läpeensä, lukenut oikovedoksia ja vetänyt v...

Islanti on kuin täydellinen puoliso

12.3.13 Satu Kommentteja: 171

Siihen ihastuu aina uudestaan. Jopa silloin, kun sen kanssa on tehnyt töitä kaksi kuukautta yöt läpeensä, lukenut oikovedoksia ja vetänyt verenpaineet katosta posauttavia kilareta Adobe Readerin kaatuessa kello 01:30.

Kun sain Mondo-lehdestä eilen sähköpostissa Islanti-matkaoppaan viimeistellyn kannen, tunsin ylävatsassani lämpimän, rauhallisen ja läpättävän tunteen. Se on se tunne, josta kaikki projektityöntekijät repivät kiksinsä: Jumalauta. Se on vihdoin valmis! Ja siitä tuli hyvä.

Kansikuva on todella hieno. Mun mies otti sen. Ja mun hyvä ystävä suostui malliksi. Miehen serkut lainasivat hevosta ja takapihansa maisemaa. Minä toimin kuvausjärjestelijänä junioriassarin vedellessä kameralaukkua pitkin maatilan pihaa. Kuvaussession jälkeen mieheni täti keitti kahvit. Se oli hieno päivä.


Saan Mondo Islanti -matkaoppaasta muutamia tekijänkappaleita parin viikon kuluttua. Niistä kaksi kuuluu teille :) Näin matkaopaskirjailijan ja Islanti-fanin näkökulmasta on mielenkiintoista kuulla, mikä ihmisiä Islannissa eniten kiinnostaa. Siispä kysyn teiltä. Jos tulisit Islantiin yhdeksi päiväksi, mitä haluaisit täällä tehdä? Lähetän kirjat kahdelle onnelliselle. Vastausaikaa on ruhtinaallisesti: 31. maaliskuuta asti.

171 kommenttia:

 1. Toi kuva on todella hieno. Olen jo vuosia salaa ja julkisesti haaveillut Islanninreissusta, mutta nyt haaveesta taisi tulla pakkomielle.

  Älä missään nimessä lähetä sitä kirjaa mulle, ellei kylkiäisenä tule lentolippu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lupaan lähettää lentolipun sitten kun oon saanut sen ekan miljoonani (euroissa). :)

   Poista
 2. Ihana kuva ja hauska kuulla tarina sen takana!

  Haluaisin ehdottomasti nähdä niitä upeita maisemia, mieluiten hevosen selästä.

  VastaaPoista
 3. Niistä kuumista kylvyistä aina kaikki puhuu, joten se olisi varmasti koettava. Ja luonto muutenkin, kaupoissa ehtii juosta kotonakin, paitsi tietysti sinun kaupassasi olisi pakko käydä :)

  VastaaPoista
 4. Heppatyttönä menisin ratsastamaan issikoilla! Samalla näkisi kaunista ja karua luontoa :) Two in one. Tai three, jos retki sisältäisi jonkun hyvän evästauon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontomatkailu hevosen selässä on kyllä ihan parhautta...

   Poista
 5. Haluaisin halata oikein pörröistä hevosta ja nähdä kaikki ne sanat, jotka piti ruotsin tunnilla opetella kappaleesta Islanti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tää oli hyvä!!

   Ja toi mieleeni tarinan, kun mun islantilainen mies tuli ekaa kertaa Suomeen vaihto-opiskelijana joskus 2000-luvun alussa. Se asui Itä-Pasilan opiskelijakämpissä. Viereisen virastotalon seinästä se yritti tavata ensimmäistä suomenkielistä sanaansa: Asuntotuotantotoimisto.

   Se ei ole vieläkään toipunut ensijärkytyksestä. Siksi se ei kai vieläkään osaa suomea.

   Poista
 6. Haluaisin nähdä miten saaren asukkaat elää ja millaista elämä on lähes keskellä ei mitään yksinäisellä saarella keskellä jättimäistä Atlanttia. Ehkä rapsuttaisin pikkaisen myös hevosia. ja tietysti, ehdottomasti:kävisin sun putiikissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähäks siistiä että ihmiset tietävät kaupasta. Blogiani on siis luettu. Olen ihan otettu :D

   Poista
 7. Islanti on ollut haaveena pikkutytöstä asti, kun katsottiin äitin kanssa telkkarista joku dokkari. Silloin vetosi eniten nuo ihanat hevoset, mutta nyt kiinnostaa jo luonto ja kulttuurikin. Päätettiin miehen kanssa, että häämatka suuntautuu sitten aikanaan just Islantiin, vaikka ei oo vuosikaan vielä tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihastuin islantiin kun olin jotain 8-vee ja katsoin Yleltä Nonnia ja Mannia.

   Poista
 8. Kiipeäisin syrjäisen vesiputouksen juurelle, pistäisin pitkäkseni, sulkisin silmäni ja antaisin tuulen hyväillä kasvojani.

  VastaaPoista
 9. vau! Minä haaveilen myös Islannin reissusta. Itse haluaisin patikoimaan tai ratsastamaan upeisiin maisemiin...Haluaisin myös nähdä onko tarina yksinäisestä banaanikasvista jossain puutarhassa totta.

  -Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli totta, mutta sitten se kasvihuone meni konkurssiin ja siellä oli joku tuhopoltto. Qhiquitalaisia banaaneja saa enää lähikaupasta...

   Poista
 10. Minä haluaisin ehdottomasti tavata Jón Gnarrin luettuani hänestä juur Hesarista valaisevan artikkelin. Meillä on vaan Timo soini, arvaa olenko kateellinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se juttu oli hyvä! Gnarr on ässä. Mutta on täälläkin liuta sellaisia pellepoliitikkoja ettei mitään rajaa. Niissä on vielä se huono puoli että ovat yleensä vielä pirun rikkaita. Eli todellisia muutoksia poliittisessa elämässä tapahtuu aika vähän, kun piiri pieni pyörii ja kaverit valvovat toistensa etuja. Siksi Gnarr tuntuikin niiin täydelliseltä vaihtoehdolta.

   Poista
 11. Mä haluaisin nähdä arvon kirjailijan kans valomerkin jossain sopivassa paikassa. Toisin sanoen jos joskus sinne pääsen, niin kirjan sijaan ottaisin ihan henkilökohtaista turistineuvontaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis onnea urakan valmistumisesta piti sanomani, hyvin tehty!

   Poista
  2. Kiitos! Ja mä tykkään tosta sun toiveesta. Haluaisin löytää itseni baarista valomerkin aikaan.

   Poista
 12. Jos mahdollista, niin allekirjoittanut tuhraisi päivänsä Eirikur Hauksonin keikalla. :D Jos Eirikur on muualla, niin jäätikön näkeminen riittäisi. ;)
  -rs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin uuno mitä tulee musiikkiin, että mulla ei ole hajuakaan kuka on Eirikur Haukson. Mutta jos keikalla tarjoillaan olutta, niin lähden kyl messiin.

   Poista
 13. Kylpylähulluna haluaisin ehdottomasti päästä lojumaan vulkaanisen maaperän lämmittämään veteen. Oih.

  -Heli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaikkapa meidän suihkuun :) Reykjavikin vesi lämpiää geotermisella energialla.

   Poista
 14. No lillisin luonnon kuumavesialtaassa ja kävisin ratsastusretkellä: nämä kummatkin kun jäi tekemättä viimeks! Aivan ihana maa, jonka luontoon haluan uudestaan.

  Edellinen painoskin kirjasta oli tosi laadukas, lainasin sen kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lainaa toki toi uusikin, niin saan kirjastokorvaukset Sanastolta ;)

   Poista
 15. "Islanti on minusta mielenkiintoinen paikka. Minä haluaisin matkustaa sinne joskus isona.--- Islanti on tulen ja jään maa. Siellä on kuumia lähteitä, jotka lämmittävät ulkona olevia uima-altaita. Islannissa on myös tulivuoria, joista tulee kuumaa laavaa eli sulaa kiveä niiden purkautuessa. Tulivuoret ovat hienoja mutta niiden lähelle ei voi mennä, sillä kasvaa on liian kuumaa lähelle mentäväksi. Pääkaupungissa, Reykjavikissä voi kokea hauskoja hetkiä, nimittäin ratsastaa islannin hevosella.--- Islannissa on tunnetuin vieläkin toimiva tulivuori, Hekla, ja Islannin suurin jäätikkö on Vatnajökull. Vatnajökull on paksu. Sen paksuus on monesta kohdasta lähes kaksi kilometriä. Komea putous on nimeltään Gulfoss.--- Islantilaiset puhuvat omituista muinaisnorjaa. Hyviä ja suosituimpia tuliaisia Islannin-matkalta on lampaiden villasta kudotut, vettä hylkivät, mukavat villa paidat."

  Suora lainaus (hieman lyhennettynä) allekirjoittaneen ala-asteen tarinavihosta. Ai ei oo faktat ihan ajantasalla vai? ;)
  Ps. Etenkin nuo villa_paidat kiinnostaisi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Kännykkä teki tepposet! Aineessa luki siis että "sillä laava on liian kuumaa lähelle mentäväksi" eikä kasvaa.

   Poista
  2. Ihana teksti! Jäätikkö on edelleen paksu ja Hekla on edelleen olemassa. <3

   Poista
 16. Mä kaappaisin söpöimmän hevosen matkakaveriksi ja yhdessä me tölttäisimme, jos nyt ei auringonlaskuun, niin ainakin syrjäisemmälle kuumalle lähteelle, jossa tekisin itsestäni rusinan. Ah,autuutta!

  T. Pahe

  Ps. Suuronnittelut valmistuneesta oppaasta, kansikuva on varsin päheä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Lämpimät lähteet on ässiä, etenkin kesäaikaan...

   Poista
 17. Mulla on suuri unelma päästä joskus pyöräilemään Islannin ympäri. En malta odottaa että pääsen lukemaan Matti Rämön kirjan aiheesta. Tää olisi kuitenkin vähän pidemmän ajan suunnitelma, joten yhden vuorokauden ehkä käyttäisin jossain kuumassa lähteessä löllyen ja pienen päivävaelluksen tehden. Ehkä toisin päin kuitenkin. Ja aivan ehdottomasti haluaisin kyllä käydä sun putiikissa! Hirmu hieno juttu että oot suomi-kaupan saanut sinne pystytettyä, nähtävähän se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sulle loisto blogivinkki: http://susannaseikkailee.tumblr.com
   Tapasin blogin Susannan viime kesänä Islannissa; hän oli juuri pyöräillyt Islannin ympäri. Ja ennen sitä juossut 60 kilsan maratonin. Pieni tehopakkaus :)

   Poista
 18. Mä kävisin PRKL-kaupassa ja jatkaisin siitä paikalliseen ruokakauppaan, ostaisin eväät ja lähtisin vaeltamaan ja valokuvaamaan. Vaeltaisin, ratsastaisin, kokeilisin kuumaa lähdettä. Ja valokuvaisin koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän on yllättävän monta potentiaalista asiakasta. Ihanaa!!

   Poista
 19. Ehdottomasti haluisin lilluttaa itseäni kuumassa lähteessä, kunnes tuntuisi että aivot alkavat sulamaan ja kuvaan kuuluisi myös skumppalasi... Käydä issikkaratsastuksella ja nukkua teltassa - illalla istua, katsella maisemaa, haistella hevosta, kuunnella luontoa ja taas skumppalasi kädessä (lienee sanomattakin selvää että tältä reissulta jäisivät kotiin kaikki alamittaiset...)

  Onnittelut oppaasta - täytynee laittaa lukulistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa varsin miellyttävältä suunnitelmalta.

   Poista
 20. Mulla on eri vaihtiksia:
  1. Jökulsarlon! google mapsin mukaan sinne ajaa 4,5h, joten ehtisisi hyvin yhden pitkän päivän aikana. JOs olisi kaksi päivää, niin Jökulsarlon ja lentsikalla Vatnajökullin ihastelua.
  2. Pari sukellusta Silfrassa ja siihen päälle Blue Lagoon. (tähän ei oikeasti 1pv riitä, koska sukelluksen jälkeen on 24h lentokielto)
  3. Geysir + Blue Lagoon ja illalla hippausta

  VastaaPoista
 21. Tulen Islantiin heinäkuussa. Aion lähteä kokopäivän mittaiselle issikkavaellukselle, jonka aikana käydään puljaamassa lämpimissä lähteissä. Haluan EHDOTTOMASTI nähdä myös Thingvellirin!!
  Agendalla on lisäksi:
  - Reykjavikin yöelämä ja bussiaseman grilli, josta saa lauantaisin lampaanpäitä (saako todella????)
  - Reykjavikin keskustaan tutustumista
  - Blue Lagoon
  - Reykjavikin satama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tervetuloa! Oletko menossa Eldhestarin päivävaellukselle? Ne tekee kuvaillun kaltaisia päiväretkiä kesäisin kuumien lähteiden alueelle. Se on kiva reissu; olin kerran itse messissä ja tykkäsin!

   Poista
 22. Yhdistäisn valaiden katselureissun ja lämpimässä lillumisen jotenkin :)
  -Lenny-

  VastaaPoista
 23. Olisi mieletöntä tutustua paikallisiin käsityöläisiin ja/tai lähteä kameran ja hevosen kanssa vaeltamaan sekä kuvaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on valtavan hieno ja pitkä neulomisperinne. Näkemistä varmasti siis riittäisi!

   Poista
 24. Haluaisin ehdottomasti nähdä Islannin kaunista luontoa issikkavaelluksella :)

  VastaaPoista
 25. Menisin hiihtämään tai maastopyöräilemään, kuumaan kylpyyn (joko johonkin sympaattiseen pikkupaikkaan tai ekalla kerralla väliin jääneeseen Blue Lagooniin) ja hyvälle kala-aterialle. Lisäksi pitäisi saada Skyriä ja käydä sun kaupassa sekä ostaa villavaatteita ja varata mukaan riittävän monta muistikorttia kameraan.
  Hieno kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, kuvasta tuli jotenkin ihanan ajaton. Siitä on edes vaikea päätellä onko kesä vai talvi. Ja erityisesti tykkään siitä että kuvan taustalla oleva vuori on Eyjafjallajökull ;)

   Poista
 26. Haluaisin löytää oman rauhallisen laguunin tai osallistua festareille. Reilun vuoden päästä onkin häämatka Islantiin tiedossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana häämatkakohde! Käykää toki Budirin hotellissa ja Krossneslaugissa uimassa Länsivuonoilla <3

   Poista
 27. Baariin Björkin kanssa, koska kuulemani mukaan kaikki, jotka ovat olleet Reykjavikissa yli päivän, ovat olleet baarissa Björkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tää on niin totta!! Jos lähdet mun kaa hölkkälenkille, voin näyttää misssä se asuu.

   Poista
 28. Tuottaja/ohjaaja Marko Röhr on joskus ikiaikoja sitten (VHS-kaudella) tehnyt upean dokkarin nimeltään Vedenalainen Islanti. Siinä sukelletaan niiden lähellä kelluvien mannerlaattojen välissä ja kertoja lukee upeiden maisemien/visuaalisen maailman päälle saagoja. Se oli maagisen näköistä ja kuuloista, ja asia, jonka haluaisin ehdottomasti tehdä. Jos muistaisin vielä miten sukkelletaan ilman hukkumista. Mutta oikeasti kiinnostaa, onko niiden laattojen välissä mahdollista lillua.

  Toisena kiitos hyvää ruokaa. Missä vaan pätevöityneen matkaoppaan suosittelemassa paikassa. En himoitse mitään valaan pyrstöä vaan hyvää paikallista ruokaa ja pari drinksua päälle. Mitä muuta keski-ikäistyvä naikkonen haluaa reissullaan kuin ruokaa, kysyn vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mahtava dokkari! Mä haastattelin Markoa tohon kirjaankin, just niistä sukellusmestoista. Mä luulen että sitä Vedenalaista Islantia saa nykyään dvd:näkin esim. kirjastoista. Sinne mannerlaattojen "väliin" voi sukeltaa, mutta nykyään syvyys on rajattu turvallisuussyistä 15 vai olikohan se 20 metriin...

   Poista
 29. Voih! Mieheni on viettänyt Islannissa aikaa kuukausikaupalla, mutta itse olen nähnyt vain käytännössä Reykjavikin lentokentän. Siis Islanti-kateus vaivaa ja todella toivoisin sinne pääseväni! Yksi päivä ei millään riittäisi, mutta jos olisi pakko valita, niin haluaisin vaeltaa — mieluiten juuri noin hevosen selässä, vaikken eläissäni ole ratsastanut — henkeäsalpaavien omituisten kauniiden vuoristomaisemien halki, geysirejä (miten ikinä kirjoitetaankan) väistellen vesiputouksen takana luolassa sijaitsevalle kuumalle lähteelle ja solahtaa veteen. Laittaa vaan silmät kiinni siinä ja miettiä, miten tällaista voi olla. Sitten keittäisimme pannukahvit ja söisimme voileipiä. Auringon laskiessa ratsastaisin kotiin.

  Ehkä tällaista ei edes ole. :D Mutta kun kerran vain yksi päivä on valittavana niin tämän tekisin! Edes unelmissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä voisi olla mahdollista; kierros Etelä-Islannissa aamuvarhaisesta yömyöhään, niin toi kaikki vois mahtua siihen. Mutta vain kesällä, kun öisinkin on valoisaa :)

   Poista
 30. Upea kansi, et suotta ole tyytyväinen!

  Hm, jos olisi vain päivä aikaa, niin haluaisin köpötellä hevosella* upeiden maisemien läpi jonnekin Jumalan selän taakse tutustumaan johonkin pieneen kylään tai yksittäiseen tönöönkin, ja katsomaan/kuuntelemaan, miten paikalliset jokapäiväistä elämäänsä elävät ja millaisia perinteitä heillä on. Tulkki voisi olla mukana, että saisi ymmärryksen kaikista jännistä yksityiskohdista.

  *IHANALLA PÖRRÖPONILLA SQUEE! (t: vakavastiotettava ammattimaisella asenteella varustettu aikuinen eläintenhoitaja :D)

  - Kalypso

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Issikat ovat kyllä niin pirullisen suloisia...

   Poista
 31. Hieno on kansi!
  Minä lähtisin juuri tuollaisen hepan selässä johonkin keskelle ei-mitään, niin pitkälle kuin ehtisin. Nauttisin karun kauniista luonnosta, hengittäisin sisään Islantia niin paljon kuin yhteen päivään onnistuisin. Toki vajoaminen geysirin keskellekin kävisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geysiriin ei kannata vajota, voi saada palovammoja ;) Mutta muutoin suunnitelma kuullostaa varsin ihanalta.

   Poista
 32. Vetää sun kanssa pari hapanta jossain rikkilähteessä.

  VastaaPoista
 33. Haluaisin nähdä jäätikön, lillua kuumassa lähteessä, nähdä geisiirin, ratsastaa tölttäävällä islanninhevosella, olla maistamatta mätää haikalaa, tavata islantilaisen haltijan tai menninkäisen ja ehkä vois kävästä sielä Penismuseossakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penismuseossa joo! Se on nykyään Reykjavikissa...

   Poista
 34. Eniten haluaisin taas käydä uimassa, mielellään jossain vähän syrjäisemmässä paikassa, ja SUIHKUSSA. Kumma kyllä, sitä tuoksua on ikävä. Illalliseksi kalaa ja päälle muutamat paikalliset bisset. Ja jossain pitäisi päästä käymään, missä on islanninlammaskoiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islantilainen munantuoksuinen suihku on asia, jota kumma kyllä tulee ikävä. Ja kun kuuma vesi on niin halpaa, suihkussa voi seistä vaikka tunnin ilman pelkoa henkilökohtaisesta konkurssista...

   Poista
 35. Olen kerran ollut, työmatkalla. Jos päivä olisi aikaa, se tarkoittaisi todennäköisesti että olen työmatkalla johon olen saanut linkitettyä yhden lomapäivän. Mikä tarkoittaa sitä, että olisin yksin. A-luokan loma A-luokan naisen kanssa siis :).

  Olen cityihminen, joten kohteeni olisi Reykjavik. Parasta ruokaa, parasta kahvia ja parasta olutta mitä kaupungista löytyy. Ja kävisin shoppailemassa siinä (toivottavasti vielä olemassaolevassa) islantilaista designia myyvässä kaupassa siitä mäestä vähän oikealle, kun vieläkin harmittaa se 9 vuotta sitten ostamatta jäänyt neule. Ehkä niitä on vielä siellä. Kirjakauppa, ja pari islantilaista romaania matkamuistoksi. Loppupäiväksi mut saisi joku viikinki ajaa maasturilla oikeaan kuumaan lähteeseen kylpemään (Blue Lagoon on jo nähty).

  VastaaPoista
 36. Jos tulisin Islantiin niin matkaisin ehdottomasti Reykjavikiin! Luismuilisin kaduilla ja piipahtelisin pieniin putiikkeihin (joita siellä aikankin omissa mielikuvissani on, todellisuudesta en sitten tiedä) ja söisin islantilaisia herkkuja kivassa ravintolassa. Myös luonto kiinnostaisi kovasti, mutta yhtenä päivänä ei ehdi paljoa näkemään. Tai sitten menisin päivän kestävälle issikkavaellukselle! Joo niin tekisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reykjavikin keskustassa on oikeastaan pelkästään pieniä putiikkeja :) Kaikki rumat isot ketjut ovat rumissa ostoskeskuksissa, haha. Onneksi.

   Poista
 37. Kävelisin pitkin Laugaveguria ja fiilistelisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Pääkatu on ihanan eläväinen edelleen ja nähtävää & kahviloita & pubeja riittää...

   Poista
 38. Ehdottomasti haluaisin nähdä menninkäisiä! (Tai yksikin riittäisi. ) Menninkäishavaintoja odotellessa voisin kokeilla kuumaa lähdettä ja reykjavikilaisia baareja. Tai jos löytyy näiden yhditelmä, niin aina parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helvetin hyvä bisnesidea: kylmää bisseä kuumassa lähteessä. Blue lagoonin kylpylässä tosin on jo baari keskellä uima-allasta. Mutta sinne ei voi mennä keskellä kesäpäivää: liikaa turisteja.

   Menninkäisiä; niitä täällä näkee suurella varmuudella :)

   Poista
 39. Haluaisin Thingvelliriin samanlaisena kuulaana syyspäivänä kuin viisitoista vuotta sitten käydessäni siellä opiskelijareissulla. Se päivä, sää ja tunnelma ovat iskostuneet mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi kaunis paikka! Upeita kävelyreittejä siellä mannerlaattojen "välissä".

   Poista
 40. Jos olisi vain päivä, en haluaisi hötkyillä vaan vilukissana kokea kuumia lähteitä (ja brenniviniä). Suakin olisi hauska tavata, vaikutat loistotyypiltä :) Onnea oppaasta!

  VastaaPoista
 41. Ratsastaa pitkän reitin huikeissa maisemissa, vetreyttää lihakset lämpimässä, syödä hyvin ja nukkua.

  VastaaPoista
 42. Siitä on kohta vuosi, kun kävin Islannissa ja Mondon edellinen painos kädessä ajettiin Akureyristä Reykjavikiin (itäkautta). Kun (ja tämä on kun!) seuraavan kerran tulen, haluan ajaa uusi kirja kädessä saaren toisen puoliskon. Vaan se ei kyllä onnistu päivässä... Ehtiikö jonkilaiselle jäätikkövaellukselle (tai edes kävelylle) päivässä? Sinne minä haluan, sillä jäätikkö teki minuun ekalla reissulla kaikkein suurimman vaikutuksen! Ja illalla tietty rentoutumaan kuumaan kylpyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UNOHTUI! Lisäksi ostaisin ehdottomasti Djupureita! :D

   Poista
  2. Djupurit <3
   Kyllä jäätikkökävelylle ehtii yhden päivän aikana. Tai sitten mun mies on huijannut mua ja se ravaa jossain ihan muualla kaikki päivät :D

   Poista
 43. Nähdä Kjölurin ja siellä erityisesti ne "Ämmävuoret". Ja jos Ásgeir Trausti sattuisi esiintymään illalla jossain ja ehtisin vielä sinne, menisin ehdottomasti fiilistelemään.

  Korpikissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerlingarfjöll on ihana paikka; mäkin haluaisin kovasti mennä sinne uudestaan ja telttailla vaikka viikon!

   Poista
 44. Mä haluaisin mennä jonnekin laavakentälle ihmettelemään. Siis Islannin luontoa kokemaan. Kyl me tullaankin, varmaan 1,5 vuoden päästä, koko perheen kera. :D Kesän 2014 lomareissu olisi tarkoitus tehdä sinne. Jos en nyt voita tota opasta, niin hankin sen sit omaksi muuta reittiä, jotta pääsen suunnittelussa astetta pidemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa! Ja opasta saa varmasti kirjastoistakin, ei ole pakko ostaa :) Vaikka toki se tekijänpalkkio lämmittää ainakin rahapussia.

   Poista
 45. Kyllä mä haluaisin issikkavaellukselle tuota Islannin maisemaa ihailemaan, nyt kun oon lopullisesti noihin pörröisiin nelijalkaisiin rakastunut. Kova matkakassan keruu tässä käynnissä parhaillaan... :)

  Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä! Mulle, vanhalle ponitytölle, islanninhevost ovat lähellä sydäntä. Ihania otuksia.

   Poista
 46. Kävisin vaeltamassa siellä Heklan takaisella luonnonpuistoalueella. Aikaan ennen perhettä olin töissä paikallisella maatilalla 3,5kk ja kaipuu maisemiin jäi ikuiseksi. Olin perjantaina sattumoisin kuuntelemassa Matti Rämön pika-esitelmää Islannin reissustaan ja hyvä ettei tippa tullut linssiin, niin ihanalta tuntui nähdä jälleen ne maisemat. Kai sitä miestä pitäis ruveta houkuttelemaan matkalle...

  Tsuip.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Maatila jossa otimme tuon kansikuvan on Selfossin lähellä, Hekla näkyy olohuoneen ikkunasta. Ihan miäletön.

   Poista
 47. Olen menossa Islantiin vielä tämän vuoden puolelle ja ehdottomasti haluaisin vaeltamaan! Aivam mahtavia maisemia

  -iipa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tervetuloa! Reykjavikin lähelläkin voi muuten tehdä nastoja päivävaelluksia, ei ole pakko lähteä ihan kamalan kauas. Kaupungin nimikkovuoren Esjan juurelle pääsee bussilla :)

   Poista
 48. Kolme asiaa alla olevassa järjestyksessä
  1.Issikkaratsastus 2. Kuumat lähteet 3. Reykjavikin baarit ja yöelämä

  Eiköhän noi yhtenä päivänä just ja just ehtis kun jatkais päivää yön/seuraavan päivän aamuyön puolelle. =)

  En ole mikään heppatyttö, mutta harmittaa, kun sen ainokaisen kerran kun olis ollut (ilmainen)mahdollisuus ratsastaa issikoilla, olin juuri tullut nuorimmaisesta raskaaksi ja en uskaltanut ko. tilaisuutta käyttää hyväksi. Pelkäsin, että putoan ja saan keskenmenon, kun oli vielä kaiken lisäksi talvi.

  VastaaPoista
 49. Kaivan haaveiltu ja nyt se toteutuu, kesäkuussa Islantiin 1,5 viikoksi, mahtavuutta! :) Tuolla reissulla on tarkoitus ottaa kaikki mahdollinen irti, kokea ja nauttia.

  Päivän reissulla ehdottomasti menisin katsomaan mahtavat valaat, pulahtaisin laguuniin ja hämmästelisin maasta suihkuvia geysireja. Päivään kuuluisi myös islantilaisten erikoisuuksien kuten kuivatun kalan, mädätetyn hainlihan, lampaan (villasukan, bää-ä) ja tietty mustan surman "nauttiminen". Iltaa ja yötä viettäisin paikallisten kanssa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiva suunnitelma. Ruokakaupoista voi muuten ostaa kuivattua kalaa tuliaiseksikin; vie vähän tilaa matkalaukussa ja tuo mukavan ominaishajun jääkaappiin. Muisto säilyy pitkään :)

   Poista
 50. Jos aikaa olisi vain yksi päivä, haluaisin kävellä pitkin Laugaveguria, käydä fiilistelemässä Pohjolan talossa, väistellä joutsenen kakkaa Tjörniniä ympäröivällä kävelytiellä, juoda kahvit Kaffibarinnissa (kai se vielä on olemassa?) ja pannullisen teetä Café Parisissa (kai sekin on?). Ja ihan ehdottomasti haluaisin käydä kävelyllä sillä hautausmaalla, joka on keskustan ja yliopiston kirjaston välissä.

  Haaveissa on 40-vuotisreissu ensi kesänä ja jos budjetti antaa periksi, tarkoitus on kiertää koko saari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, molemmat kahvilat ovat täällä edelleen :)
   Sinne hautausmaalle muuten järjestetään kummituskävelyjä kesäiltaisin. Opas kertoo vainajista ja niiden kuolemanjälkeisestä elämästä... Kuulostaa friikiltä, mutta oli tosi kiinnostavaa.

   Poista
 51. Minä haluaisin yhden päivän aikana päästä kokeilemaan sellaista kuumaa lähdettä, kun täällä käyn uimassa avannossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reykjavikin alueella on noin kymmenen uimahallia, ja niissä kaikissa on lämpimät vesialtaat. Niin luksusta. Lähin luonnonvarainen lähde on noin tunnin ajomatkan päässä.

   Poista
 52. Tosi hieno kansi.

  Haluaisin nähdä Björkin kotikadun ja talon, sen kaupungin ja maiseman missä hän elää. -Sk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laulajatar asuu puolet vuodesta Nykissä, mutta kyllä sitä täällä aika usein näkee. Etenkin kesäisin ja joululomalla :)

   Poista
 53. Viime vuonna pääsin ekan kerran rakastumaan Islantiin ja matkaoppaana meillä oli edellinen versio tuosta kirjasta! Issikkavaellus jäi vielä kokeilematta ja se jäi harmittamaan isosti! Takaisin joskus on päästävä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilman muuta tulette uudestaan että pääsette ratsastamaan :)

   Poista
 54. No niin. Nyt on pakko alkaa suunnitella reissua Islantiin. Mondon oppaat eivät ole sitä paitsi koskaan petääneet.

  Islannissa haluaisin nauttia siitä, ettei siellä joudu olemaan liian lähellä toisia ihmisiä ellei halua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oma rauha on muuten todellinen etu Islannissa. Jopa Reykjavikin keskustassa voi olla yksin tuulisella niityllä, jos haluaa. Mutta silti on Applen kauppa ja pubeja naapurissa, jos iskee urbaani nälkä.

   Maaseudulla taas näkee maisemia satojen kilometrien päähän ja saattaa olla että kolmen tunnin ajomatkan aikana ei näe yhtäkään autoa tai maatilaa. Islanti on just sellainen maa, josta Mielensäpahoittajan pitäisi hankkia itselleen kesämökki.

   Poista
 55. Mun taytyy sanoa, etta en ehka tulis uudestaan... Olin kerran, keskella tammikuuta enka ehka vielakaan oo toipunut siita vaakasuoraan sataneesta rannasta. Hiukset sentaan on jo saatu selvitettya niista takuista, joita Blue Lagoonissa lilluminen aiheutti). Ei kun voisin ma penismuseossa kayda katsomassa, joko ne on saaneet sen niille testamentatun peniksen jo purkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islannissa tosiaan sataa vaakasuoraan ja alhaalta ylös, ei ole pelkkä kielikuva :)
   Sun pitäis tulla kesällä. Eri meininki. Silloin tulee huonoina päivinä harvemmin räntää.

   Poista
  2. Ehka ma tarvin sita matkaopasta, etta uskon sua :D

   Ei vaan, jos tulisin sinne paivaksi, istuisin jossain uimalassa ja soisin niita lakritsi-sukllaita koko paivan. JA kavisin penismuseossa kuitenkin.

   Poista
 56. Rauha ja avaruus kiinnostaa. Hiljaisuus, miettiminen, ristiriita kylmän ja kuuman välillä. Pääseekö mihinkään piiloon, onko paljon ihmisiä, miltä tuoksuu ja mitä kuuluu kun kuuntelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon avaraan tilaan liittyen... Monet Islannin ulkopuolella asuvat islantilaiset sanovat, että asia jota täältä eniten jää kaipaamaan on se, että taivas on niin avara.

   Poista
 57. Matka Islantiin on pitkään muhinut mielessä, mutta en tiedä minne haluaisin mennä ja mitä haluaisin nähdä! Haluaisin nähdä jotain sellaista mitä en itse olisi tullut ajatelleeksi, ja juuri siksi tarvitsen hyvän matkaopuksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kieltämättä hyvä perustelu ;)

   Poista
 58. Yksi päivä ei riittäisi - sillä kolmekaan ei riittänyt (vuonna 2009) ja motto oli: "EI KANNATA HARMISTUA, vaikkei heti voisikaan kokea kaikkea mitä Islannilla on tarjottavanaan. Loppujen lopuksi on aivan sama, mihin ilmansuuntaan Islannissa kulkee, EDESSÄ ODOTTAA AINA JOTAIN USKOMATONTA!" Koska oon jo nähnyt miekkavalaita, blue lagoonin ja golden circlen sekä random huoltoaseman jossa oli jalkapallojulisteita vessan seinissä (ja saatiin myös alennusta eväsostoksista!), lähtisin päiväksi jäätikköä ihmettelemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu lainaus :) Ja niin totta joka sana.

   Poista
 59. Ehdottomasti HEVOSET. Tuo mahtava puhdas rotu. Sitä tulisin päiväksi ihailemaan ja ratsastusvaeltamaan. Siinähän se luonto ja maisemat parhaiten kokee. Hevosen selässä. -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Issikalla pääsee paikkoihin, joihin autoilla ei ole asiaa.

   Poista
 60. ^ pahoittelut kirjoitusvirheistä yms. Lapset häiritsee mun kahvi- ja nettisurffaushetkeä :)

  VastaaPoista
 61. Haastava aikataulu. Yhteen päivään ei kannata ängetä liian paljon ohjelmaa. Tällä kertaa mieheni olisi mukana, joten olisi kiva mennä yhdessä Blue Lagooniin. Ehkä meillä olisi lapsenvahti mukana. Syötäisiin hyvin pitkän kaavan kautta, katsottaisiin vähän Reykjavikin yöelämää (aika hurjaa meininkiä) ja syötäisiin hodarit siinä grillikioskilla, jota ainakin viime kirjassa suositeltiin mutta joka jäi kokeilematta.

  VastaaPoista
 62. Tämä olikin loistava ideoinnin/unelmoinnin aihe lasta nukuttaessa :D Reissuhan olisi tietenkin aikuisten päiväretki, mummo hoitaisi lasta kotona :)

  Täydellinen päivä Islannissa menisi suunnilleen näin:
  - Aamu-uinti Reykjavíkin uimahallissa Laugardalslaugissa http://www.sundlaug.is/reykjavik-sundlaugar/14-laugardalslaug
  - Aamiainen Reykjavíkissa Sandholtin kahvilassa (hmmmm... latte + kanelipullaa suklaakuorrutteella? joo.) http://www.sandholt.is/
  - Nopea pyrähdys Álafossin kehräämön tehtaanmyymälässä Mosfellsbaerissa http://alafoss.is/
  - Lyhyt vaellus vuorenrinnettä ylös ja lilluminen kuumassa joessa Hveragerðissä
  http://www.wandermap.net/regional/Iceland/Iceland/Hverager%C3%B0i#lat=63.99922&lng=-21.18902&zoom=12&type=6
  - Lounaaksi päivän kalansaalis eli catch of the day ja jälkkäriksi lämmintä suklaakakkua Rauda Husid-ravintolassa Eyrarbakkissa http://raudahusid.is/en/
  - Parin tunnin issikkaratsastus jossakin Hellan paikkeilla
  - Pikaostokset Þingborgin tätien luona http://www.thingborg.net/index.htm
  Toinenkin tyhjä matkalaukku on tässä vaiheessa täynnä villaa :)
  - Illalliselle takaisin Eyrarbakkiin, tällä kertaa Hafid Bláa-ravintolaan syömään hummeria http://www.hafidblaa.is/
  - Tax freestä vielä viimeisillä kruunuilla Brennivínit ja Blue Lagoonin kasvonaamio mukaan

  Sitten voisikin jo lähteä iltalennolla kotiin, olla yötä lentokenttähotellissa ja palata kotiin aamulla hyvin levänneenä ;)

  Yhtään pidemmälle reissulle suuntaisin suorilta Länsivuonoille: se on mielenrauhan koti.

  -Sarsza-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Länsivuonot on mun suosikkialue Islannissa. Joku päivä vielä ostan sieltä itselleni kakkosasunnon, jyrkkien vuorien juuresta meren rannalta. Ai että.

   Poista
 63. Jo pikkutyttönä ystäväkirjan kohtaan "Mihin maahan haluaisit matkustaa" raapustin Islanti. Heppatyttönä suurin syy tähän maavalintaan oli ne ihanat issikat. Eli haluaisin nähdä näitä ihania pörrötukkia niiden omassa maassa ja nähdä upeita maisemia issikan selästä käsin. Tasanen töltti, edessä keikkuva pörrötukka ja upeat maisemat. Se on siinä.

  p.s. unelma toteutuu kesäkuussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko siis tulossa Pohjois-Islantin aktiivilomalle? ;)

   Poista
  2. Juu tulossa ollaan. Ei malttas odottaa :)

   Poista
 64. KOska en ole koskaan päässyt käymään Islannissa (eka olin köyhä opiskelija, sitten olin köyhä yh-opiskelija, sit löysin työn, miehen, asuntolainahelvetin ja sain vähän lisää kakaroita joihin ne viimeiset pennit menee, u know the story) niin tarvitsen sen oppaan, jotta tietäisin minne mennen sitten kun meidän kahden aikuisen matkakassa on kuorrutettu sopivaksi. Koska sovimme miehen kanssa, että menemme sinne, minne olemme haaveilleet aina menevämme häämatkalle: Islantiin. Selkeästi mun mies rakastaa mua yhä edelleen, vaikkei miellä häämatkaan varaa ollutkaan sillon muinoin kun toisillemme sanoimme tahdon. "Aktiivilomaan" pitäisi kuulua ainakin heppoja (Onko ihanampaa kuin issikkaratsastus, noin niinkuin liikuntamuotona, ei kyllä ole?!), lunneja (Ne on kuin pingviinejä, mutta söpömpiä!) ja valaita (olen kuullut, että Islannin aluevesillä niitä on mahdollisuus nähdä). En todellakaan tiedä onko tälläinen mahdollista yhdessä päivässä, koska tietenkin haluisin nähdä myös jäätiköt, tulivuoren ja geysirin ja ehkä makoilla hotellihuoneessa olemassa onnellinen kun kukaan ei huuda äitiä. Ehkä ei, mielummin ei, mieluiten viettäisin siellä ainakin viikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana häämatkavalinta!!

   Lunnispottauksen voi muuten yhdistää valassafariin (lunnit hengaavat pääosin merellä uimassa koska ovat niin superkehnoja lentäjiä).

   Poista
 65. Onpas paljon kommentteja! No tässä yksi pisara lisää mereen. Issikan selässä nauttimaan upeista maisemista, hevosen lämmöstä ja tuoksusta sekä raittiista ulkoilmasta. Hyvää islantilaista ruokaa ja juomaa. Islantilaiseen elokuvateatteriin katsomaan islantilainen elokuva. (Tää toimii mulle aina ulkomailla, tosi erikoisia kokemuksia! Enkä edes ole mikään leffafriikki, mutta se tunnelma ja se, ettei ymmärrä kaikkea, mutta kuitenkin pysyy jotenkin kärryillä kuvan perässä...)

  Jonain päivänä mä sinne tulen. :) Oli tosi lähellä ettei viime jouluksi jo lähdetty, mutta tuli sitten vähän mutkia matkaan. Eikä se mun miehelle olisi unelmaloma ehkä ollutkaan, se kun tykkää auringosta ja lämpimästä. Itse lapin tyttönä rakastan karuutta, pakkasta, lunta ja pimeyttä. :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on! Näitä on niin mahtava lukea. Yllättävää, miten paljon ihmiset tietävät Islannista, nähtävyyksistä ja kiinnostavista matkakohteista täällä. Jeejee :)

   Poista
 66. Opiskeluaikana luokallani oli muutama islantilainen ja ne oli rentoja mutta ahkeria tyyppejä. Ja hauskoja. Ja kovia laulamaan. Kerrankin kun luokassa oli ihan hiljasta ja kaikki oli keskittyneet omiin puuhiinsa, yks niistä islantilaisista alko ihan spontaanisti laulamaan itsekseen. Lopulta kaikki muutkin islantilaiset oli yhtyny lauluun. Siitä tulikin sitten ihan hauska läppä luokassa, "taas ne islantilaiset laulaa".

  Siispä jos pääsisin päiväksi Islantiin, sopisin ensinnäkin treffit islantilaisen opiskelukaverini kanssa jota en ole nähnyt nyt 5-6 vuoteen. Mentäisiin paikalliseen pubiin ja aloitettaisiin yhteislaulu, ihan vanhojen aikojen muistoksi.

  Lisäksi pulahtaisin kuumaan lähteeseen jonka uskon olevan islantilaisten kauneuden salaisuus.

  Mies on puhunut Land Rover -safarista Islannissa, tarvitsen tuon matkaoppaan jotta tiedän mitä MUUTAKIN siellä voi tehdä jos/kun sen aika tulee.

  / Jenni

  VastaaPoista
 67. Mä haluaisin käydä James Bond Kuolema saa odottaa -leffasta tutussa Gravesin jääpalatsissa. Ai paitsi että se tuhoutui siinä leffassa. Pahus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se jäätikkö saleen on täälllä vielä... Oiskohan leffa kuvattu Vatnajökullilla jäätikkölaguunin lähellä; siellä on kuvattu ainakin joku Bond-leffoista...

   Poista
 68. Olen itse asiassa käynyt jo Islannissa, kerran. Se kerta kesti kuitenkin puoli vuotta, ja sen vaihtokevään jälkeen olen kaivannut maata paljon. Islanti jätti minulle monta lämmintä muistoa. Kaiken muun hienon ohella sain matkalta tämän hetken ehkä läheisimmän ystäväni, mutta tutustuttipa tuo maa minut myös nykyiseen mieheeni. Tutuistuin häneen ennen lähtöäni Suomessa, kun aloimme jutella vaihtoajasta Islannissa. Hän oli käynyt maassa paria vuotta aikaisemmin samasta syystä kuin minäkin. Satujen saari antoi meille jutun aihetta pidemmäksikin aikaa. Noin vuosi ensikohtaamisemme jälkeen muutin Islantiin. Muutamaa kuukautta sen jälkeen kävelimme Víkin mustalla hiekalla ja ihmettelimme maailman söpöimpiä hevosia. Vaikka oli toki haikeaa elää se aika erillään, emme myös todennäköisesti olisi koskaan tutustuneet ilman tuota matkaa.

  Salainen haaveeni on matkustaa tuolle saarelle vielä joskus yhdessä uudelleen. Haluan toki nähdä kaikki ne upeat luonnon ihmeet, joita saarella on tarjota. Ennen kaikkea haluaisin kuitenkin reissata saarelle syystä, joka tekee siitä niin salaisen tuntuisen. Tahtoisin kovasti kosia miestäni. En tiedä uskaltaisinko koskaan tehdä niin, ja tuntuuhan se samalla myös hivenen siirappiselta. Siksi pitääkin toivoa, että hänellä on samanlaisia ajatuksia.

  Mutta mikäli jänistän, tahdon ainakin mennä uimaan. Maauimalat ovat se juttu, jota kaipaan Islannista yllättävän paljon. Ja sitä lakua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti yhdistää <3 Eli todellakin kosit - aina kannattaa yrittää ;-)
   Täällä on paljon romanttisia uima-altaita ja luonnonpolkuja...

   Poista
 69. Uida kuumassa lähteessä, maistaa mädätettyä haita ja ratsastaa issikalla! <3 <3 <3 :) -Minimii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kaikki muu paitsi tuo pissalle tuoksuva hainliha. Hrrr..

   Poista
 70. Haluaisin löytää sen Akureyrin lähellä olevan luolan, jossa uimme kuumassa lähteessä maan sisällä keskellä talvea. Se oli mahtava kokemus. Eli vuokraisin auton ja yrittäisin lahjoa jonkun paikallisen oppaaksi - mistään matkaoppaista sitä paikkaa ei taida löytää. Silloin kymmenen vuotta sitten ainakin jouduimme vannomaan verivalan, jotta emme paljastaisi paikkaa turisteille :)

  Issikalla pitäisi tietysti päästä tölttäämään. Menen maanantaina paikalliseen issikkaratsastuskouluun ensimmäistä kertaa. Lastenhoitaja hoitaa kaksoset ja keskiluokkainen kotirouva käy ratsastelemassa keskellä päivää. Tsiisus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijjj, tiedän tuon uintipaikan! Mä en laittanut sitä oppaaseen, koska sinne kiipeäminen & laskeutuminen tikkaita pitkin voi olla kohtalokasta jos askel lipsahtaa. Ja mäkin vannoin sen verivalan... :)

   Poista
 71. Olen käynyt Islannissa kerran, se on upea paikka! Mutta jos mulla on vain päivä haluan sukeltamaan kahden mannerlaatan väliin, se on ainoa paikka maailmassa, jossa niin voi tehdä. Ja kerta sukeltamisen jälkeen ei saa lentää 24 tuntiin, jäis mulle toinen päivä kiertää siellä, vaikka tehdä joku issikkavaellus ;)

  VastaaPoista
 72. Haluaisin ratsastaa issikalla kuumalle lähteelle ja nauttia maisemista!

  VastaaPoista
 73. Vaarallinen kisa kun voitto todennäköisesti aiheuttaa matkakuumeen nousun!

  Haluaisin päästä itse näkemään ja kokemaan vastakohtien maan. Ihastelisin jäätiköitä, kuumia lähteitä ja tulivuoria, lämmittelisin höyryävissä vesissä ja ihmettelisin laavakiviä kivifriikkityttöjen ja miehen kanssa :) Todennäköisesti hepatkin saisivat hieman huomiota...

  VastaaPoista
 74. Haaveissani ratsastaisin siellä kauniissa auringonpaisteessa ja ihastelisin hienoja maisemia, söisin voileipiä ja joisin notskilla keitettyä pannukahvia.

  Niina K.

  VastaaPoista
 75. Haluaisin uida jossain kuumassa lähteessä sekä käydä kaljalla tai useammalla Reykjavikin yössä. Ja ostaa villapaidan!

  Anne

  VastaaPoista
 76. Ratsastaisin! Edellisen kerran kun kävin kohta viisi vuotta sitten, oltiin niin PA että lähdettiin bussilla vaeltamaan ja järkytyttiin, kun telttapaikasta piti maksaa. Reykjavikissa oli helle ja jäätikön reunalla satoi lunta. Jännitti ylittää jäätikköpuroja kahlaamalla, olivat syviä ja virta oli kova. Hevosen selässä ei ois yhtään niin paha!

  Illaksi mentäis viimeksi meitä majoittaneiden oluenpanijaystävien luo juomaan hyvää bisseä. Ah.

  VastaaPoista
 77. Tein yläasteella ruotsin esitelmän Vatnajökullista (koska Islanti jotenkin kiehtoi) ja haluaisinkin Islannissa nähdä, onko sen luonto oikeasti niin karua kuin kirjoissa ja netissä kerrotaan.

  VastaaPoista
 78. Olen aina rakastanut uimista. Islannissa siis hakeutuisin lillumaan sopivan lämpimään ulkoilmalätäkköön, katselisin taivasta ja miettisin elämän täydellsyyttä.

  VastaaPoista
 79. Teimme viime kesänä yhden unelmamatkamme kiertämällä Islannin Länsivuonojen kautta ja ikävä jäi. Kelluisin issikkavaelluksen jälkeen Landmannalaugarin lämpimissä vesissä, ruuaksi lammasta ja hummeria (mielellään Höfnissä) ja elämä hymyilisi jälleen leveästi.

  Wilhelmina

  VastaaPoista
 80. Mä haluaisin nähdä lunneja! Kuuma lähdekin olis mahtava, mutta kuljeskelu Reykjavikin kaduilla ehkä vielä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja unohdin sanoa: aivan mahtava kansi kirjassa! Sisältökin on varmasti priimaa :).

   Poista
 81. Me oltiin Islannissa pari vuotta sitten juhannuksena, ihana paikka! Palataan heti kun bebe on tarpeeksi vanha ymmärtämään jotain. Ratsastin tolla reissulla ekan kerran elämässäni kun käytiin juurikin jollain Eldhestarin laavakenttä ratsastuksella. Olin ihan paskat housuissa koko kaksi tuntia enkä aio enää koskaan ratsastaa :P Sen sijaan menisin uudelleen katsomaan valaita :)

  T. Pia

  VastaaPoista
 82. Islani on ihana! Ja niin turistista kuin se olisikin, menisin ehdottomasti suoraan lentokentältä Blue Lagooniin lillumaan. Myös valaita olisi mahtavaa nähdä.

  T. Nadja

  VastaaPoista
 83. Aah Islanti <3 oltiin siellä viime vuonna Airwavesin (ja järjettömän tuulen) aikoihin, joten pidemmän matkan päässä olevat luonnonpaikat jäivät näkemättä. Seuraavaksi tahtoisinkin Islantiin kesällä vaeltamaan ja näkemään lisää vesiputouksia. Niin ja islanninhevosilla haluaisin vihdoin päästä ratsastamaan. Vilustutin itseni viimeksi Blue Lagoonissa ja vikoiksi reissupäiviksi jymähti 39 asteen kuume, joten ei sitten kivuttukaan hevosen selkään :D

  Tuo teidän järkkäämä pakettimatka vaikuttaa aivan täydelliseltä, harmillisesti työkuviot estävät osallistumisen :( toivottavasti järkkäätte sellaisen joskus uudestaan!

  Niin ja pakko kehua, että ainakin se vanhempi versio Islanti-Mondosta oli mainio, loistavasti kirjoitettu ja juuri meidän matkailumieltymyksiin sopiva :)

  -Hilla

  VastaaPoista
 84. Oi kun pääsisinkin Islantiin... Se on mun haavelistalla melko kärjessä!
  Ja kuten niin moni muukin niin mäkin haluaisin ratsastaa Issikalla ja ratsastuksen jälkeen pulahtaa kuumaan lähteeseen nauttimaan shampanjaa. :)

  VastaaPoista
 85. Kuumia lähteitä pakkasella. Se kuulostaa niin vastakohtaisuuksien kokemukselta, että haluaisin sen joskus kokea.

  Mari S.

  VastaaPoista
 86. Aah, matka tiedossa elokuussa niin tulisi kyllä tarpeeseen tuo kirja :)

  VastaaPoista
 87. Jökulsárlón jäi viime kerralla näkemättä, joten painaisin suoraa päätä sinne ihailemaan kelluvia jääveistoksia. Paluumatkalla voisi pulahtaa kuumaan kylpyyn jossain kauniissa paikassa.

  -imajrim-

  VastaaPoista
 88. Öö oon ihan tylsä, mutta ne perinteiset olis aika kovat, eli tsektsek ainakin kuumille lähteille, geysireille ja vulkaanisille maaperille muutenkin. Hepostelua pitkin peltoja (öö, nummia? jotain muuta maastoa?) ja tietty nauramista sille hassulle kielelle jota siellä mongerretaan.

  Sit jäätikköhommat olis ihan siistejä ja vaellusreissu muutenkin, sillä viimeisestä oikeasta vaelluksesta on jo ihan luvattoman monta vuotta aikaa.

  Joo, jos vaikka voittais lotossa, kun ei tuolla kodinhoidontuella paljoa matkustella. Voit myös vaihtoehtoisesti arpoa mulle vaikka lentoliput sinne suuntaan, en panis sitäkään pahakseni.

  VastaaPoista
 89. Jökulsárlónin jäätikkölaguuni jäi reissulla näkemättä, kun se jälkimmäisen tulivuoren posaus ajoittui niin sopivasti (oltais seuraavana päivänä lähdetty ajamaan sitä kohden). Sitä olisi siis palattava ihastelemaan ja jos aikaa olisi enemmän kuin tuo yksi päivä niin myös koko ring road Islannin ympäri olisi jotain aivan mahtavaa...

  Satu (kans)

  VastaaPoista
 90. Ahmisin luontoa. Olisin vain ja vahtaisin mölliskönä. Niin huikealta se näyttää.

  VastaaPoista
 91. Söisin vatsani pinkeäksi lohta ja skyriä, vuorotellen. Henk. koht. suosikkini oli annos skyr bruléetä yhdessä ravintolassa 3,5 vuotta sitten (olisko ollut 3 Frakkar, vai muistankohan väärin?). Tai sitten menisin tuijottelemaan valaita, niihin en olevielä törmännyt missään.

  VastaaPoista
 92. Olisin halunnut keksiä tähän jotain tosi omaperäistä, mutta koska olen haaveillut tästä 10 vuotiaasta asti (jolloin näin ensimmäisen kerran tv:ssä jonkun matkaohjelman Islannista) niin vastaan että: ratsastusvaellus islanninhevosilla. Vaelluksella syötäisiin maastossa eväät, keitettäisiin teet nuotiolla ja koko reissu päättyisi uimiseen kuumassa lähteessä. Heppatytön ja luonnonystävän täydellinen loma. Toistaiseksi vain haaveissa, joskus parempi tuloisena toteutan. Tai ainakin sitten viiskymppisenä.

  VastaaPoista
 93. Ihan ehdottomasti patikoimaan luontoon koko paivaksi!

  VastaaPoista
 94. Ihmettelisin luontoa ja tutustuisin kuumiin lähteisiin.

  VastaaPoista
 95. Entisenä partiolaisena on tullut vaellettua jos jonkin verran, mutta olen sen aina tehnyt jalalla patikoiden. En ole vielä saanut mahdollisuutta, että vaeltaisin jollain muulla tavalla, kuten esimerkiksi pyörällä, kanootilla tai muulla vastaavalla. Mutta vaellus ratsastaen olisi minulle jotain aivan huippua. Olen kokeillut ruhtinaalliset kaksi kertaa hevosella ratsastamista, ja tämä hevonen oli kummallakin kerralla Kelmi-niminen issikka. Ihastuin aivan ikihyväksi!

  Isoin estä lähteä tällä hetkellä yhtään minnekään luontoaiheiseen paikkaan on kipsissä oleva jalkani.... :( Joten joskohan tuo kirjan saaminen ja lukeminen auttaisi pahempaan vaellusnälkään. :D

  VastaaPoista
 96. Kuumat lähteet ja jäätiköt olis ja on ykkösenä listalla! Toukokuussa yhteinen haave toteutuu, kun isännän täyttäessä pyöreitä, saavumme ensi kertaa (toivon ettemme viimeistä) Islantiin. Kirja olisi upea yllätys juuri tähän vaiheeseen. t.iipi

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?