Islanti on kuin täydellinen puoliso

Siihen ihastuu aina uudestaan. Jopa silloin, kun sen kanssa on tehnyt töitä kaksi kuukautta yöt läpeensä, lukenut oikovedoksia ja vetänyt verenpaineet katosta posauttavia kilareta Adobe Readerin kaatuessa kello 01:30.

Kun sain Mondo-lehdestä eilen sähköpostissa Islanti-matkaoppaan viimeistellyn kannen, tunsin ylävatsassani lämpimän, rauhallisen ja läpättävän tunteen. Se on se tunne, josta kaikki projektityöntekijät repivät kiksinsä: Jumalauta. Se on vihdoin valmis! Ja siitä tuli hyvä.

Kansikuva on todella hieno. Mun mies otti sen. Ja mun hyvä ystävä suostui malliksi. Miehen serkut lainasivat hevosta ja takapihansa maisemaa. Minä toimin kuvausjärjestelijänä junioriassarin vedellessä kameralaukkua pitkin maatilan pihaa. Kuvaussession jälkeen mieheni täti keitti kahvit. Se oli hieno päivä.


Saan Mondo Islanti -matkaoppaasta muutamia tekijänkappaleita parin viikon kuluttua. Niistä kaksi kuuluu teille :) Näin matkaopaskirjailijan ja Islanti-fanin näkökulmasta on mielenkiintoista kuulla, mikä ihmisiä Islannissa eniten kiinnostaa. Siispä kysyn teiltä. Jos tulisit Islantiin yhdeksi päiväksi, mitä haluaisit täällä tehdä? Lähetän kirjat kahdelle onnelliselle. Vastausaikaa on ruhtinaallisesti: 31. maaliskuuta asti.

Tunnisteet: