Autolla Uudessa-Seelannissa

Tammikuun pakettimatkasuunnitelmat etenevät. Varmaa on tähän mennessä se, että lennämme joululomaksi Suomeen, josta matka alkaa tammikuussa lennolla Thaimaahan. Thaimaan jälkeen Uuteen-Seelantiin. Sieltä saarelle X, sieltä Kaliforniaan ja sieltä takaisin kotiin. Aikaa lähtöön kahdeksan kuukautta, matkakassassa tällä hetkellä kasassa pari tuhatta euroa. Harkitsin hetken kyproslaisia futuureja, mutta päädyin sitten kuitenkin valitsemaan pari ylimääräistä työprojektia. Tylsä kun olen.

Feeling hippie. 
Lennot saa useimmiten sitä halvemmalla mitä aikaisemmin ne tilaa. Siispä matkasuunnitelma pitäisi rakentaa valmiiksi mahdollisimman äkkiä. Thaimaassa asumme yhdessä paikassa kuukauden. Rauhallista rantaelämää, lyhyitä vaelluksia, hyvää ruokaa, nukkumista. Paikka on vielä auki, mutta menolennot Bangkokiin voi jo ostaa. 

Thaimaan jälkeen tavoitteena on mennä Uuteen-Seelantiin. Sehän on kuin Islanti - paitsi että tällä saaristolla kävi parempi tsägä, kun keskimääräisiä vuosilämpötiloja jaettiin. Uudessa-Seelannissa haluamme liikkua paljon: nähdä pohjoisen hiekkarannat, kokeilla eteläsaaren viinialueet, vaeltaa etelän vuoristomaisemissa, tavata eteläsaarella asuvat kaverit.

Helpointa ja edullisinta kokea Uusi-Seelanti kuukaudessa on vuokrata auto. 
 -sivustolta saisi henkilöauton kuukaudeksi edullisimmillaan alle 900 eurolla. Se ON halpa. Islannissa samalla summalla saa neljällä renkaalla varustetun saippuakotelon viikoksi. Kun ottaa huomioon majoitus- ja ruokailukulut vuokra-autoa parempi - siis edullisempi, joustavampi ja jännittävämpi - vaihtoehto on matkustaa asuntoautolla.

 Perhepeti. Here we come.

MightyCampersilta saisi kuukaudeksi ison matkailuauton (2 parisänkyä, suihku, vessa, keittiö...) 4 000 eurolla. LuckyRentals on halvempi: matkailuauto (wc/suihku, grillit, retkituolit ja muut lisävarusteet) irtoaa kuukaudeksi alle kolmella tonnilla. HippieCamper laittaa paremmaksi ja tarjoaa samansuuntaisesta paketista 2 100 euroa. Mighty, Lucky ja Hippie? Onneksi ainakin yhdellä budjettimatkailuautofirmalla on järjellinen nimi: Bedmobiles. Se tarjoaa kuukaudeksi karsittujen palveluiden pakua hintaan 1 500 euroa. Uudessa-Seelannissa pitää leiriytyä virallisille leirintäalueille - omaa vessaa ja suihkua ei siis välttämättä tarvita. Hmm.

Kuvat: HippieCamper & LuckyRentals

Tunnisteet: