Kiitos fenkolikala

Laitoin eilen Safkaa. Päätin kokeilla Hannan blogissaan antamaa ohjetta: haudutettua fenkolia ja paahdettua kuhaa. Minut koukutti fenkoli. Se ankea aniksen maku maitopohjaisessa kesäkeitossa. Hrr. Voiko siitä saada hyvää ruokaa? No tokihan.

As you see, ruokakuvaus ei ole vahvimpia puoliani.
Ennen eilistä en tiennyt, miltä kokonainen fenkoli näyttää. Veikkasin kieroa porkkanaa. Googlen kuvahaun ansiosta löysin vihannes- ja juuresosastolta oikean laatikon. Naapurikorttelin kalakaupan vitriinissä ei ollut kuhaa, joten ostin kilon karfia. Se on sellainen ahvenentapainen islantilainen merikala. Timjamia löytyi kotoa, samoin valkkaripullo (tietysti).

Resepti on taivaalisen lyhyt: seitsemän raaka-ainetta. Aterian valmistaminen on helppoa kuin heinänteko. Mitään ei tarvitse edes pilkkoa pieneksi! Makeahko fenkoli, pinnalta rapsakaksi paistanut vaalea kala, valkkarin aromi ja timjami, joka tuo mieleen kreikkalaiset kesäpäivät vuoristossa, pelaavat tavattoman hyvin yhteen. Mies epäili minun salakuljettaneen illallisen kotiimme naapuriravintolasta. Kun ruoanlaiton jäljiltä ei ollut edes mitään tiskattavaa.

12 points!


Tunnisteet: , ,