Kääpiö täytti tänään kolme. Pari viikkoa sitten menin jonain heikkona hetkenäni lupaamaan, että aion leipoa juuri sellaisen syntymäpäiväkak...

Kakku kädestä pitäen

10.2.13 Satu Kommentteja: 24

Kääpiö täytti tänään kolme. Pari viikkoa sitten menin jonain heikkona hetkenäni lupaamaan, että aion leipoa juuri sellaisen syntymäpäiväkakun kuin hän haluaa. Tyyppi mietti hetken ja vastasi lyhyesti. Sininen muumitalo. Ja minä hölmö odotin jotain yksinkertaista! Vaaleanpunaista leppäkerttua tai kakkua, jossa on päällä suklaarusinoita.

Mutta luvattu mikä luvattu. Kuten miinoitetulla ja tuntemattomalla maaperällä on järkevintä, kannattaa edetä varovasti ja pienin askelin. Ja jos ei osaa itse, pitää kysyä neuvoa niiltä, jotka osaavat. Sainkin heti arvokkaita vinkkejä Vuoden mutsin puolella. Lähiseudun leipurikaupan omistajakin osasi auttaa, kunhan ensin selvitettiin sellaiset perusasiat, että en todellakaan tiedä mitä eroa on marsipaani- tai sokerimassakuorrutuksella tai että arabiankumista ei saa puhalettua purkkapalloja. Tarvitsin myös leivonta-apua. Tiukassa paikassa vain yksi nainen voi auttaa. Iris. Niinpä pistin skumppapullon kylmään ja soitin ystävän avuksi. Näillä tukijoukoilla voi vain onnistua. Näin se kakku tehdään!

Valmista kaksi kääretorttupohjaa Kinuskikissan ohjeella. Värkkää täyte iskemällä yhteen puoli litraa vispattua kermaa, puoli kiloa mansikkaskyriä ja aika reilusti arabiankumia (jonka rooli on pitää täyte jäpäkkänä). Paista kääretorttupohjaa 200-asteisessa uunissa yhden skumppalasillisen verran.


Muovaa valkoinen sokerimassa (osta herrantähden valmiina) taskulämpimäksi. Tökkää pienen tissin kokoiseen taikinamöykkyyn sormella reikä. Iske reikään halutunalaista väriainegeeliä (saa hyvistä leivontatarvikekaupoista).


Pyörittele taikina tasaisen väriseksi ja näytä sille kaulinta. Parhaimman lopputuloksen saa, kun vaivaa kerrallaan vain nätisti käteen sopivaa taikinakönttiä.


Palaa kakkuun. Leikkaa kääretorttulevyt halutun kokoisiksi. Pinoa vuorotellen täytettä ja kakkukerroksia. Leikkaa törkeän isolla veitsellä kakku haluttuun muotoon.


Nosta kaulittu värinahka kakun päälle. Leikkaa heltta tasaiseksi jollain terävällä. Väsää yli jääneestä sokerimassasta tarpeelliset detailit kuten ikkunankarmit, kattotiilet, rappuset ja hattivatit.


Vertaa projektin lopputulosta suunnitelmaan. Juo kaikki jääkaapin pullot veks, että saat kaappiin tilaa. Laita kakku kylmään.


Tarjoile.24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Toi sokerimassa oli kyllä niin pro-veto.

   Poista
 2. Hienohan tuosta tuli! :)

  VastaaPoista
 3. Jos se vielä kaiken lisäksi maistui yhtä hyvälle kuin tuossa näyttää, niin mahtavaa! En tiedä a) osaisinko tai b) jaksaisinko edes yrittää. Ai miten niin laiska?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mäkin osaan, niin kyllä säkin pystyt! Luin Kinuskikissaa pari tuntia ja kiusasin kakkutarvikekaupan myyjää yksityiskohtaisilla kysymyksillä. Tsemppiä kokeiluun ;)

   Poista
 4. Olen sanaton. Erittäin hieno! Onnittelut päivänsankarille ja keittiösankareille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tuli kyllä ylitettyä omat taidot. Wohoo. Nyt ei tarvii ainakaan vuoteen leipoa.

   Poista
 5. No mitä kolmevee sanoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sidoryhmä oli tyytyväinen:

   Vauuu. Saanko syödä muumin?
   (Et, koska se on muovia.)

   No syön savupiipun.
   (Ok.)
   Hyvää.

   Poista
 6. Yhdellä sanalla: UPEA!!!

  VastaaPoista
 7. Upea! Kertakaikkiaan!!

  VastaaPoista
 8. Jes, mahtava! Onnea kakkumaakarille ja synttärisankarille :)

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?