Piha ilman sadettajaa

Take away Reykjavikin tapaan on Eldsmidjanin pitsa. Suositusten mukainen ruoka-aineympyrähän on pyöreä. Koska en ole tähän päivään mennessä keksinyt mitään toista yhtä pyöreää ruokaa kuin pitsa, ravistin kiireisen perjantaipäivän päätteeksi illallis-hihasta tutun juustoympyrän.

Illallisen valmistusta odotellessani selasin läpi mestan ruokalistaa. Lievästi sanottuna hämmästyin, kun huomasin, että listan viimeisillä riveillä mainostettiin pitsaa, jossa ei ole lainkaan keskiosaa. Mehevä keskus on napsaistu pois ja tyhjä reikä peitetty viidellä salaatinlehdellä. Näin meitä huijataan.

Anteeksi nyt, mutta kuka haluaa pitsan, jossa ei ole keskiosaa? Laihduttajan ei pitäisi käydä rasvalätyllä ollenkaan. Karppaaja pääsee halvemmalla, jos ostaisi kaupasta köntin juustoa ja sulattaisi sen mikrossa.

Tarjoiluehdotus.
Keskiosatonta pitsaa katsoessani tulin siihen lopputulokseen, että järsitty rasvalätty on nykyajan ilmentymä: se on copy-paste-hyödyke. Tuote, joka tehdään ihmisille, jotka haluavat saada kaiken: hyvä pitsa ilman rasvaa, irtokarkit ilman sokeria, sipsit ilman suolaa. Ja kuka pelin voittaa? No ainakin se pitsakauppias, joka nauraa matkalla pankkiin. Sillä koska kyseessä on terveyspitsa, sen hintaan on tottakai laitettu muutaman prosentin terveystuotelisä.

Kohta kaupasta saa saletisti myös näitä:

- Excel, josta on poistettu sarakkeet.
- Parittomia sukkia.
- Voita, joka ei sovellu leivän päälle.
- Tamponeja, joissa on sentin mittainen naru (luomupuuvillasta).
- Kananmunia paperipussissa.
- Paristoja, joissa on kaksi plus-päätä.
- Kevytjäätelöä, jonne on valmistuvaiheessa vispattu niin paljon ilmaa, että litran myyntipakkaukseen mahtuu viisitoista kaloria.
- Paloturvallinen kynttilä, joka ei syty palamaan missään olosuhteissa.
- Valmiiksi kuorittuja banaaneja.
- Avioliitto, jossa ei koskaan boreteta.
- Kovaäänistä melua päästävä itkuhälytin - siis kapine, joka herättää sikeäunisemmankin ipanan.

PS. Eniten jäi mietityttämään, että mitä niille pitsan keskiosille tapahtuu.

Tunnisteet: ,