Vain äänestämällä voit voittaa

Hyvä Katja!! Vaikka asun tuhansien kilometrien päässä Espoosta, olen niiiiin iloinen että Katja pääsi valtuustoon. Hel yeah! Espoo yeah. Nollan euron vaalibudjetilla ilman flaierisälää ja ihmisten kampittelua Kolmen sepän patsaalla. Se toimi!!

Katjan valinta on musta hyvä asia koko kaupunginpolitiikan kannalta ihan senkin takia, että tämä valtuutettu on läsnä blogissaan melkein joka päivä. Päätöksentekijä on lähellä. Ei tarvitse hakea audienssia, kun voi kysellä kommenttiboksissakin.

Sitten ne paskat uutiset. Miksi vain 60 % suomalaisista kävi äänestämässä? Mä en ta-ju-a. Koska äänestämällä voi ihan oikeasti vaikuttaa (ja kuntavaaleissa ihan omia kotinurkkia koskeviin asioihin), miksi ihmiset eivät käy äänestämässä?! Se ei maksa mitään, eikä se ole vaikeaa.

Missä ne 40 % viime sunnuntaina olivat? Syysflunssassa tai maailman karseimmassa darrassa. En usko.

#unibrennt - Demonstration

Miten välinpitämättömät ja laiskat saisi vetämään numeron lappuun? No mulla on kaksi ehdotusta. Ensimmäinen vaihtoehto on porkkana. Jos äänestät, maksat puoli prosenttia vähemmän veroja. Sitten on se keppi. Jos et käy äänestämässä vaikka kolmissa peräkkäisissä vaaleissa, yhteiskunnan maksamien sosiaalitukien nautintaoikeus loppuu. Jos ei sen vertaa kykene ottaa osaa, että kävisi äänestämässä, niin miksi pitäisi olla oikeus nauttia yhteiskunnan tarjoamista eduista?

Kuva Flickr/dChris

Tunnisteet: