Vapaa vain on umpihanki

Teen itselleni parhaillaan to do -listaa syksyksi. Se venähti taas aika pitkäksi.

*Kirjoita Katjan kanssa Vuoden mutsin kakkososa ja päätä sen jakelu- ja markkinointikanavat. (Mua ei ainakaan henk.koht. enää toista kertaa hotsita lukea kustantajan nettisivuilta, että kustannustoiminta loppuu ja kirjoja voi tilata asiakaspalvelun puhelinnumerosta. Mitvit.)

*Mondon Islanti -matkaopas on kohta myyty loppuun. Siitä pitäisi ilmestyä toinen, päivitetty painos ensi vuoden puolella. Se pitäisi kirjoittaa.

*Design-kauppa pitäisi saada voitolliseksi yhdessä liikekumppanin kanssa. Uuden firman ekan vuoden kuolemanlaakso on nimittäin niin sairaan turhauttavaa. Olispa se jo ohi. Kyllä se kohta on. On se. Enää yksi ylämäki. Eli ihan vähän markkinointiponnisteluja ja paljon kärsivällisyyttä. Ja sitä jälkimmäistähän mulla on ihan hemmetin paljon.

*Lue miljardi sivua saagoja. Islannin opinnoista jos jaksaisi vikan vuoden kiskaista huiviin, voisi ensi keväänä vetää sinisen humanistikaavun päälle (!) ja  järjestää valmistujaiset (!!) ja skumppatarjoilun (!!!). Tai sitten vaihtoehtoisesti löydän itseni lataamon pehmeästä huoneesta varjomiekkailemassa.

*Vierashuoneen kylppäriremontti pitäisi saada valmiiksi. Onneksi tästä nakista mulla on vain budjettivastuu. Mies vetää remonttireiskan roolin kyllä ihan antaumuksella. Nyt on lauantaiyö kello 12 ja pihalta kuuluu edelleen vasaran pauke. Mitä sitä ihminen muutakaan tekisi lapsen nukahdettua kuin pystyttäisi kipsiseinää? Kun ei meillä sitä telkkariakaan ole.

*Lapsi pitäisi opettaa potalle. Tää onkin tosi helppo nakki. Not.

Joskus mietin, että pitäisköhän sitä vaan ostaa talo maalta, ryhtyä lammaspaimeneksi, kärrätä kaikki kotitalouden elektroniikkaomenat ongelmajätekierrätykseen ja omistaa vapaa-aika joogaamiselle. Kun ensimmäisen syysmyrsky yllättää, tajuan, että tuollainen suunnitelma on täysin järjetön. Kyllä meinaan mieluummin istun lumimyrskyn aikaan sisällä kirjoittamassa ja juomassa punaviiniä kuin kaivelemassa lampaita lumikinosten alta. Kirjoitustyö jatkukoon. Hommat ei valmistu kuin tekemällä. Eteenpäin, sano lammas lumessa.

Kuva: Hlynur Snæbjörnsson.


Tunnisteet: