Perseeseen sattuu

Viime aikoina olen joutun työskentelemään paljon seisten. Osa-aikainen työuran vaihto on tuntunut mielekkäältä - paitsi takapuolessa. Kassakoneen takana seisominen ja varaston järjestäminen aiheuttaa painetta perselihaksissa. Ongelma on sikäli uusi, että olen tehnyt aikaisemmin pääasiassa istumatyötä, joka rasitti etenkin hartioita ja yläselkää. Kymmenen vuotta päätetyötä opetti availemaan niitä venyttämällä, uimalla ja menemällä hierontaan.

DSC_0123
Hyvin venyy, kuin sulla?
Harva hieroja kuitenkaan "kehtaa" rouhia pakaralihaksia. Usein sanon hierojalle etukäteen, että on ok hieroa myös takapuoli - ovathan pakaralihakset yksi vartalon isoimmista lihaksista. Silti persposket ohitetaan nopealla sipaisulla. Karsee pettymys! Eikä siinä alastomana hierontapöydällä oikein alkaa kehtaa uudestaan pyytää, että voisitko nyt oikeasti painella sitä pehvaakin. Luulevat pian, että pervo odottaa happy endingiä.

Teen iltaisin jumppatunneilta tuttuja pakaralihasten venytyksiä (istuma-asento lattialla, toinen jalka toisen yli koukussa ja selkä suorana), mutta se ei tunnu menevän tarpeeksi syvälle. Tirsk.

Onkohan täällä muitakin tiukkapehvoja? Rentoutusneuvot olisivat suureksi hyödyksi!

Paitsi heiii.... jos takapuolta ei venytä, tuleekohan siitä lopulta niin tiukka, että se pienenee kuin itsestään? Voisi vihdoinkin lopettaa juoksemisen.

Kuva: justynajaworska

Tunnisteet: