Mon dieu, mikä loppuviikko! Keskiviikkona lapsi huusi koko lentomatkan Suomesta Islantiin. Sain korvatulehduksen lisäksi käsikrampin. Api...

Pelkoa ja inhoa verotoimistossa

10.8.12 Satu Kommentteja: 11

Mon dieu, mikä loppuviikko!

Keskiviikkona lapsi huusi koko lentomatkan Suomesta Islantiin. Sain korvatulehduksen lisäksi käsikrampin. Apina ei halunnut istua vöissä, joten jouduin nousut ja laskut käyttämään lähes kaikki käsivoimani, jotta perse pysyy penkissä ja vyö kiinni. Jos joku olisi siinä kevyen painin lomassa piffannut laskuvarjon, olisin vetäissyt varauloskäynnin auki ja lähtenyt tuulettumaan.

Olisi pitänyt hypätä, sillä kotona odotti kirje verotoimistolta. Joka kerta kun verotoimistosta tulee postia, alkaa itkettää.

lemon tree

Kuoresta löytyi neljän tonnin euron mätkyt! Voi vittu mää sanon. Käytin puolet elämästäni islantilaisen veroilmoituksen täyttöoppaan lukemiseen, käytin sataa sanakirjaa ja puhelinterrorisoin kirjanpitäjää reilusti virka-ajan päättymisen jälkeen. Se ON oikein täytetty. Jättäkää minut rauhaan.

Varmaan tiedätte, miten ärsyttävää on juosta Verotoimistoissa / Kelassa / Työkkärissä / Applen huollossa hakemassa korjausta väärään päätökseen. Toiminta vastaa miellyttävyydeltään korillista sitruunoita takapuolessa.

Kun sen kaiken säädön saa tehdä islanniksi, (anteeksi en ymmärrä, voitteko toistaa, mikä vittu on nefnskattur), tuntuu kuin joku olisi käynyt asentamassa sinne sitruunamehustamon.

Tässä taitaa mennä viikonloppu toipumiseen. Ensi hätään käyn valmistamassa yhden Gin Tonicin. Kun on noita keltasia viipaleitakin omasta takaa.

Kuva: mioi

11 kommenttia:

 1. I hear you... Saat kaikki sympatiani. Niin tuttua ja ahdistavaa - vieläkin nousee hikikarpalot otsalle kun Norjan veroviranomainen lähettää postia. Koskaan ei voi tietää että mitä ihmettä ne ovat tällä kertaa keksineet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verotoimiston kirjeet on sellaisia nakkipiiloja, että.

   Poista
 2. Tuki täältäkin. Voi jösses, 4000e!

  Itselläni kahden vuoden aikana(24 päätöstä) lähes jokainen Kelan soviteltu päivärahapäätös oli väärin laskettu. Tuntui kyllä, ettei työnteko kannattanut alkuunkaan.

  Kun tein vihdoin asiasta valituksen, niin hyvin ystävällisesti todettiin minun olleen oikeassa.

  Nyttemmin Kelan toiminta on parantunut. Palvelukin on oikein hyvää :). Silloin aikanaan joku virkailija oli sitä mieltä, että minun täytyy tehdä asiasta selvitys sun muuta. Mitä minä enää selvitän kun kaikki liput ja laput olen toimittanut oikeaan aikaan oikeaan paikkaan?!?!

  Jos käytät kirjanpitäjää, niin eikö hänen kuuluisi maksaa tuo lasku? On kuitenkin neuvonut väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on kirjanpitäjä, mutta se hoitaa vaan firmani hommia. Tämä liittyi jotenkin mun ja mun miehen yhteiseen veroilmoitukseen. Tein valituksen - siihenkin meni yksi työpäivä, voi p*rse - ja parin kuukauden kuluttua kuulemma asia selvitetään. 2 kuukauden! Eihän tässä maassa ole edes niin paljoa ihmisiä, että verotoimistoon voisi kertyä 2 kk jono....

   Poista
  2. Kyllä voi, jos ne tekee saman kuin Suomen Kela. Kierrättää samat ihmiset ja päätökset yhdestä ovesta ulos ja toisesta sisään :)
   Tässä on keksitty ikiliikkuja!

   Poista
 3. Iso huokaus :( Ei tullut p**kaa lusikalla vaan vallan kauhalla. Toivottavasti asia oikenee ja summa pienenee!

  VastaaPoista
 4. Sympatiaa täältäkin. Ei ole Saksan verotoimistossakaan kehumista(saati sitten virkailijoiden empatiakyvyssä ei-saksankielistä asiakasta kohtaan), joten ymmärrän tuskan. Itse vielä odottelen veropäätöstä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedellessäni herneitä nenään mies lohdutti kertomalla, että Islannissa onneksi kaikki asiat viranomaisten kanssa järjestyy nopeasti. No islantilaisten keskuudessa se varmaan pitääkin paikkansa -nehän on kaikki keskenään pikkuserkkuja! :)

   Poista
 5. MItä vit vit?? Eiku paikan päälle nyrkkiä pöytään. Tää on niin tyypillistä, mä oon ihan varma että ne yrittää kusettaa kaikkia ulkomaalaisia keksimällä jotain omia verojaan mitä muka ei olla vuosiin maksettu! Voi hyvvää päevää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin... Toivotaan, että tää selviää - tosin vasta lokakuussa. Onneksi Tollstjóri oli ystävällinen ja lupasi pitäytyä perimästä "velkaa" ennen valituksen käsittelyä... Haukotus.

   Poista

Mitä tuumaat?