Pelkoa ja inhoa verotoimistossa

Mon dieu, mikä loppuviikko!

Keskiviikkona lapsi huusi koko lentomatkan Suomesta Islantiin. Sain korvatulehduksen lisäksi käsikrampin. Apina ei halunnut istua vöissä, joten jouduin nousut ja laskut käyttämään lähes kaikki käsivoimani, jotta perse pysyy penkissä ja vyö kiinni. Jos joku olisi siinä kevyen painin lomassa piffannut laskuvarjon, olisin vetäissyt varauloskäynnin auki ja lähtenyt tuulettumaan.

Olisi pitänyt hypätä, sillä kotona odotti kirje verotoimistolta. Joka kerta kun verotoimistosta tulee postia, alkaa itkettää.

lemon tree

Kuoresta löytyi neljän tonnin euron mätkyt! Voi vittu mää sanon. Käytin puolet elämästäni islantilaisen veroilmoituksen täyttöoppaan lukemiseen, käytin sataa sanakirjaa ja puhelinterrorisoin kirjanpitäjää reilusti virka-ajan päättymisen jälkeen. Se ON oikein täytetty. Jättäkää minut rauhaan.

Varmaan tiedätte, miten ärsyttävää on juosta Verotoimistoissa / Kelassa / Työkkärissä / Applen huollossa hakemassa korjausta väärään päätökseen. Toiminta vastaa miellyttävyydeltään korillista sitruunoita takapuolessa.

Kun sen kaiken säädön saa tehdä islanniksi, (anteeksi en ymmärrä, voitteko toistaa, mikä vittu on nefnskattur), tuntuu kuin joku olisi käynyt asentamassa sinne sitruunamehustamon.

Tässä taitaa mennä viikonloppu toipumiseen. Ensi hätään käyn valmistamassa yhden Gin Tonicin. Kun on noita keltasia viipaleitakin omasta takaa.

Kuva: mioi

Tunnisteet: