Kuka syö meidän perheen mustat sukat? Pliis, sanonkaa että en ole ainoa, jonka jokaisesta pesukoneeseen laittamasta pyykkisatsista häviää ...

Mustasukkaisuutta

23.8.12 Satu Kommentteja: 34

Kuka syö meidän perheen mustat sukat? Pliis, sanonkaa että en ole ainoa, jonka jokaisesta pesukoneeseen laittamasta pyykkisatsista häviää sukkapareista aina vain se toinen osapuoli! 

Olen ostanut itselleni kesän jälkeen parikymmentä paria mustia sukkia. Vaatekaapin sukkalaatikossa on tällä hetkellä kaksi puhdasta paria, 2 paritonta sukkaa ja pyykkikori on tyhjä.

Eilen illalla alakerran naapuri tuli soittamaan ovikelloa. "Anteeksi, mutta olettekohan vahingossa vieneet kuivaushuoneesta 10 paria mustia sukkia. Ripustin ne lauantaina kuivumaan ja nyt ne ovat hävinneet."

Joko kolmas naapurimme, yläkerrassa asuva mummo, on sukkafetissi, tai tähän kuvioon liittyy jotain yliluonnollista. Asia vaatii selvitystä. Taidan asentaa kellariin tallentavan videokameran.

01/11/2009 - Sorting.

Kuva: Shelby/Flicker (koska kaikki omat sukkani ovat hävinneet)

34 kommenttia:

 1. Kahdessa kulttuurissa8/23/2012 12:20 ip.

  Meillä löytyi pari sukkaan pesukoneen rungon ja rummun välistä. Pudotin sinne väliin pinsetit ja samalla, kun avattiin rumpu ja ongitiin pinsetit pois, löytyi parit sukat. En tajua, miten ne on sinne päätyneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Siellä samassa paikassa voi olla myös ne meikän kadonneet kotiavaimet...

   Poista
 2. 80-luvulla joku varasti pienen hämäläiskylän pyykkinaruilta naisten alusvaatteita, mutta sukkasyöpöstä en ole kuullut...

  VastaaPoista
 3. (Ei, mulle ei makseta tästä, mutta pakko mainostaa) - sen jälkeen kun siirryin käyttämään supeja, sukkahävikki meidän himassa loppui! Suosittelen lämpimästi, en tosin oo varma, toimittavatko Islantiin asti... http://www.help-tuote.fi/supi/index.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio vemputin! Enpä ollut tällaisesta kuullutkaan. Merkitsen joululahjalistalle.

   Poista
 4. Tää vaatii hetken enemmän työtä, mutta jos on mustia sukkia joissa ei ole mitään kuvioo ja muutenkin hankala erotella, ompelin eri värisillä langoilla niiden nurjalle puolelle saumaan muutaman tikin. Niinku punaisen tikin pari, violetin tikin pari... Myöhemmin opin sitten ostamaan sukkia joissa on jotain muutakin kuin pelkkää mustaa. AIKA paljon helpompi löytää parit :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jaksa ommella... Ehkä pitäisi ryhtyä ostamaan vain värikkäitä Happy Sockseja.

   Poista
 5. Mä vaan ostan aika ajoin ison kasan samanlaisia mustia sukkia. Ei tarvitse välittää ovatko ne parit vai ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on käytännöllistä. Sukat silti katoaa jonnekin...ja sukkaboksi on aina tyhjä.

   Poista
 6. Mä kannatan Maevea, kun ostaa aina vain samanlaisia sukkia, niin on ihan yks paskan maku, häviääkö/hajoaako niitä, kun aina löytyy pari... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toinen hyvä: siirryn käyttämään sukkahousuja. clever!

   Poista
 7. Voi miten hirveetä, ei VOI olla ihmisiä jotka käyttää eriparisukkia niin kun nyt esimerkiksi Maeve ja Elli! Ei vainenkaan, niin mäkin teen!

  VastaaPoista
 8. Itsekin suosittelen noita Supi-sukkapidikkeitä, eikä mullekaan tästä mainoksesta makseta. :oD Olleet jo vuosia käytössä ja helpottaneet elämää suunnattomasti. Pidikkeet laitetaan sukkiin heti, kun ne otetaan jalasta ja heitetään pyykkiin, ja otetaan irti vasta siinä vaiheessa, kun laitetaan jalkaan. Sukkapari on koko ajan yhdessä, eikä kumpikaan huku mihinkään. En oikeastaan edes tajua, miten kukaan voi elää ilman noita. Jos keksintö olisi amerikkalainen, se olisi jo varmaan valloittanut maailman...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä kiinnostava markkinointiprojekti!

   Poista
 9. Joo, sukkapidikkeet on hyviä! Mun miehellä on omituisen pienet jalat ja meille käy melkein saman kokoiset sukat. En kuitenkaan tykkää "yhteissukista" :P Yhteiselon alkuaikoina suuri osa mustista sukistani vaelsivat pyykistä miehen kaappiin. Seuraavalta kierrokselta ne oli mulle vähän liian isot. Olen sitten ostanut valkoisia, punaisia, harmaita, ynnä muita värikkäitä sukkia. Muutamat mustat on vielä, mutta niissä on varressa jokin ylen tyttömäinen kuvio.

  Huomasin juuri viime viikolla, että miehelläni on muistuma poikamiesajoilta: jos parista menee toinen sukka rikki, se ei heitä molempia pois vaan vain toisen ja jemmaa sen yhden siltä varalta, jos joskus olis samanlainen yhdistettäväksi. Hevon kakat, sanoin minä, ja heitin sen toisenkin pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on miehen kanssa yhteiset mustat sukat (jalkojeme koossa on yhden numeron ero). Kätevää. Lisäksi tosiaan ostetaan kerralla iso satsi samanlasia sukkia, niin e parien yhdistäminen on helppoa.

   Poista
  2. Mulla on taas paljon avonaisia kenkiä, ja valkoiset sukat on ... noh, aika kaameita. Paitsi juoksulenkillä.

   Poista
 10. Mä oon jo aikoja sitten luopunu täsmälleen saman parin sukista. Ottaa vaan laatikosta suurinpiirtein samaa värimaailmaa olevat sukat, niin kaikki on onnellisia. Pelisukissa ei edes värimaailman tarvi olla sama.

  VastaaPoista
 11. Minäkin vannon Supi-sukkapidikkeiden ja myös pesupussien nimeen! Vähentää hävikkiä huomattavasti (ja sitä aikaa mikä muuten menee parien etsimiseen).

  VastaaPoista
 12. IS: Salamatkustaja löytyi matkustajakoneen laskutelinetilasta. Ei mulla tähän sukka-asiaan mitään, mut tohon haluaisin kyllä selvennyksen.

  VastaaPoista
 13. Kätevä emäntä käyttää rikkinäiset tai eripariset sukat pölyrätteinä. Käsi sukan sisään ja paikat kiiltää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan tullut tämä vaihtoehto ensimmäisenä mieleen. Mut sehän vois jopa toimia?

   Poista
 14. Supit on hyviä, jos jaksaa laittaa sukat niihin kiinni. Meillä mies jaksaa, minä en. Miehen sukat on tallessa, mun ei. Coincidence?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopussa kiitos seisoo. (inhoan tätä sanontaa, mutta oli pakko ü)

   Poista
 15. Multa katoaa mustat sukat täysin, molempi kappale per pari. Joskus Snorri kehtaa ruikuttaa kun sukat on kuulemma jotenkin pienet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan sukat menneet vahingossa 90 asteen pesuohjelmalla? ;)

   Poista
 16. Jossain lastenkirjassa oli joskus sellainen hahmo (en tietty muista kirjan nimeä), jonka ammattina oli asentaa pyykinpesukoneisiin se osa, joka nappaa niitä katoavia sukkia. Et sinne ne menee, tiedoksi vain.
  -Enni

  VastaaPoista
 17. mä valkkaan aina laatikosta ne riittävän eripariset sukat. musta ja valkea, ruskea ja pinkki, keltainen ja lime, pallokuvioinen ja raidallinen jne. sukkahepuleita tulee vain silloin, kun sukat on liian lähellä toisiaan, että näyttävät epähuomiossa eriparisina otetuilta. supit oli tälle liian vaikeita.

  VastaaPoista
 18. Paljon puhuttuja Supi-sukkapidikkeitä saa ihan perusmarketeista, joten ei muuta kuin pyytämään sukulaisia lähettämään postia :) Toimiva idea on myös hommata jokaiselle perheenjäsenelle oma pesupussi, johon laitetaan heti ne likaiset sukat. Vaikka käyttäis sukkapidikkeitä, niin helpottaa silti sukkien lajittelua.

  VastaaPoista
 19. Sama vika meidän perheessä. Tällä hetkellä minulla on yksi korillinen "parittomia" sukkia, joista pitäisi etsiä jokaiselle pari....eikä varmasti kaikkia löydy.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?