Teistä en tiedä, mutta mä olen kesälomalla. Luin joskus jostain, että lapsia on hyvä valmistaa tuleviin tapahtumiin. Olemme lentämässä ...

Loman tarpeessa

10.7.12 Satu Kommentteja: 12

Teistä en tiedä, mutta mä olen kesälomalla.
Luin joskus jostain, että lapsia on hyvä valmistaa tuleviin tapahtumiin. Olemme lentämässä ensi viikolla Suomeen. Niinpä verbaalivalmennus on jo hyvässä vauhdissa. Iso lentokone vie mummin luo, jos omalla penkillä istuu hiljaa paikallaan. Vyö pitää pitää kiinni aina kun  hattupäinen täti niin sanoo. Tai ei saa väriliituja.

Ajattelin soveltaa tätä samaa taktiikkaa päiväkodin kesäloman aloitukseen. Niinpä koko viikonlopun keskustelimme siitä, kuinka seuraava viikko on päiväkodin viimeinen ennen kesälomaa ja Suomen matkaa. Että sitten seitsemän yön päästä syödään aamupuuro & muut päivän ravitsevat ateriat kotona. Ulkona leikitään kolmen isokokoisen leikkikaverin; äidin, isän ja tädin kanssa. Enää yksi viikko leikkikoulussa! Skidi näytti epäilevältä. Neeeiiiii.

Maanantaiaamuna lapsi vaikutti vaisulta lähtemään päiväkotiin. Istutin kuitenkin ipanan rattaisiin ja marssin jokamaanantainen vaippakassimme olalla päiväkodin ovelle. Tartuin ripaan. Ovi oli lukossa. Marssimme pääovelle, joka yleensä on auki, jos joku on unohtanut avata sivuoven. Luopiot!

Voi helvetti, pääovikin oli lukossa. Lapsi kintereillä hölkäten kävin kaikki ovet läpi, koputtelin ikkunoihin ja marssin lopulta päiväkodin johtajan toimiston ovelle. Sekin oli lukossa. WTF! Kurkkasin vielä keittiön ikkunasta sisään - ei ollut kukaan keittämässä aamupuuroa. Perin outoa.

Lapsi katselee ympärilleen ja huokaa "I told you so" -äänellä, että kiinni on. Engin hier.

Pää painuksissa kävelin kotiin, ja menin nettiin. Reykjavíkin kaupungin sivuilla ystävällisesti ilmoitettiin, että kaupungin päiväkodeissa aloitetaan kesäloma 6.7.2012.

Kyllä taidan niin ansaita Vuoden kasvattajien muotovalio -mitalin.

12 kommenttia:

 1. Voin jo nähdä miten mulle kävis just noin :D

  Viikonloppuna unohdimme vain ottaa lapselle ruoat mukaan. LAPSEN MUISTIMME. Hoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin pääs käymään. OMG mutta kyllä vitutti siellä päiväkodin lukitun ulko-oven takana.

   Poista
 2. Muah, mä voin niin kuvitella sut pyörivän siellä päiväkodin ympärillä aikas, ennen kuin se lamppu syttyy, että eihän täällä oikeasti ole ketään... :) Mutta, et varmasti ole ainut, naura mulle sitten, (jos) kun mulla on lapsia ja mulle käy samalla lailla... :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Heheh, niin. Ja mä vielä tapasin paikallisessa alkossa päiväkodinohjaajan ja kyselin että mitäs mitäs, se on sitten ens viikolla viimeinen työviikko. Luuli kai, että vitsailin. Tai sitten se hymyili vaan kohteliaisuudeseta eikä ymmärtänyt mun islannista sanaakaan :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No nyt kyllä jo vähän huvittaa itseänikin...

   Poista
 5. Siinähän sulle on nyt sihteeri :) Autonkuljettajaksi hänestä ei vielä oikein taida olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenojaan! 14 v vielä ajokorttiin. Äkkiä se menee.

   Poista
 6. Meillä lapsi kulkee eskariin koulutaksissa. Eräänä lokakuisena keskiviikkona, noin puoli tuntia lapsen lähdön jälkeen, eskarista soitettiin. Tiedustelivat varovasti enkö tiennyt syysloman alkaneen eilen. No enpä tiennyt, lapsi oli hukannut tiedotteen jonnekin. Onneksi oli eskarissa henkilökuntaa kuitenkin paikalla. Not the finest hour, sanoisin.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?