The eagle has landed! Tulimme ipanan kanssa eilen kolmeksi viikoksi Suomeen. Ensimmäisenä lomapäivänä karautimme - tietysti - kirjastoon. ...

Kassillinen kirjoja

19.7.12 Satu Kommentteja: 14

The eagle has landed! Tulimme ipanan kanssa eilen kolmeksi viikoksi Suomeen. Ensimmäisenä lomapäivänä karautimme - tietysti - kirjastoon.

Mikä ilo siellä odottikaan! Kirjaston keskipöydälle oli koottu Kirjakasseja. Siis suuria kangaspusseja, joihin kirjaston henkilökunta oli koonnut aihepiireittäin kirjoja. Oli Pohjoismaiset dekkaristit -pusseja, Naisdekkarit-pusseja, Fantasia-kassi ja vaikka mitä ihanaa. Poimin mukaani Lukuiloa käännösromaanien ystäville.

Luen lähes pelkästään kotimaista kirjallisuutta; ehkä tämän pussin sisältö tuo ulottuvilleni kirjoja, joita muuten en olisi löytänyt.

Saakelin simppeli, helppo ja toimiva idea. Siinä on käytetty olemassa olevia resursseja (kirjastossa on kirjoja), sen tekeminen ei ole maksanut juuri mitään (kirjaston henkilökunta tuntee kirjat) ja palvelun lisäarvo asiakkaalle voi nousta hyvinkin korkeaksi (himolukija löytää uusia elämyksiä / äänekkään lapsen kanssa kirjastossa vieraileva mutsi pääsee nopeasti ulos kassi täynnä kirjoja). Palvelutuotteen tekeminen on myös kohottanut työntekijöiden yhteishenkeä - kirjastonhoitaja kertoi, kuinka ihanaa näitä kasseja oli koota.

Kyllä tämän kesän innovaatiopalkinnon on ansainnut Kouvolan kirjasto!


Kassin sisältö: Onni (Will Ferguson), Extra virgin (Annie Hawes), Uskollinen äänentoisto (Nick Hornby), Rachelin loma (Marian Keyes), Sattumankauppaa (Carol Shields), Vainko rahasta, Stephanie? (Janet Evanovich), Herrasmiehiä ja huijareita (Joanne Harris) ja Jonathan Strange & herra Norrell (Susanne Clarke).


14 kommenttia:

 1. Aika kiinnostava kattaus, sanoo toinen kirjastontäti! Idea on mahtava - kaikkien kannalta, joskus todella toivoo niitä äänekkäimpiä lapsiasiakkaita suht vikkelään omiin koteihinsa. Evanovichin huumori koukutti, Sattumankauppaa oli kaunis ja Hornby nyt vaan aina on Hornby.

  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa lomaa täällä Kouvolassa!

   Susanna

   Poista
  2. Marjaana, joo kyllä, ja samoin ne kännykkäänsä huutavat / kännykkäänsä huudattavat ääliöt. Kirjastossa kuuluu olla hiljaa.

   Susanna, kiitos! Alku näyttää ainakin lupaavalta :)

   Poista
  3. Hohoo, kolmas kirjastontäti palaa vanhempainvapaalta töihin hienon (kopio)idean kanssa. :) Itse luin kaikki Marian Keyesit imetysmaratoneilla, oli kyllä kivoja!

   Poista
 2. Ehkä törmätään Kouvolan kirjastossa (vaikka sulla ei taida ihan lähipäivinä sinne sitten ollakaan asiaa?). :) Hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuu vetään hihasta - mulla on se kovaääninen mukula :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Jostain syystä eka vastaus ei tullut näkyviin - kirjoitin toisen, ja sitten ne oli siellä molemmat. Anteeksi sekoilu; mutta perusidea lienee selvä; mukula on äänekäs :D

   Poista
 3. Jeps - tämä on tosi hauska idea ja törmää kirjoihin, joita ei muuten mukaan ehkä ottaisi. Idea on mahtava - mutta en tiedä onko Kouvola tässä ihan ekana... Muistan kesäkasseja lainanneeni jo vuosia sitten muistaakseni Salon kirjastosta :-)

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on pöllitty idea hyvässä käytössä, sillä alkuperällä ei ole niin väliä :) Harmillista tosin, että en ole törmännyt tähän aikaisemmin. On mennyt ihan sikamonta hyvää kirjaa ohi. OMG... Noh, uponneita kustannuksia, totes kirjanpitäjä.

   Poista
 4. Heeei ja kivaa lomaa sulle ja mulle!

  Huippu idea Kouvolan kirjastolta. Taidan hankkia Salon kirjastoon kortin ja hakemassa kassin. Kirjastossa käyminen 2,5 vuotiaan kanssa on perseestä.

  Muistan omasta lapsuudesta (olin ehkä 3-4) ison pyöreän, pehmeän tuolin sekä kuulokkeet ja kirjan. Ja äitin kanssa piti supattaa.

  Täytyykin laittaa kehitysehdotuksia paikalliseen bibliotekkiin!


  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienenä kirjastossa oli makeinta se, kun kirjastontäti laittoi niitä erivärisiä eräpäivän ilmoittavia lainauslappuja kirjan takakansissa oleviin taskuihin. Eikä niitä saanut hukata. Nostalgista :)

   Poista
 5. Aina silloin tällöin olen käynyt lukemassa sun blogia, ja jotenkin tuli keskiviikkona Helsinki-Vantaan lentokentällä mieleen että olikohan se muumi-laukkuinen tyttö sun tyttö? Olimme viikon häämatkalla Islannissa vajaa kaksi vuotiaan tyttömme kanssa, joka siis siellä kentällä ihastui siihen muumi-laukkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, juurikin sama kääpiö! Muumi-lentolaukkua pahoinpideltiin lennon aikana ansiokkaasti, mutta se pysyi kuin pysyikin kasassa saapuvien terminaaliin asti :D

   PS. Täydellinen häämatkakohde teillä, me like!

   Poista

Mitä tuumaat?