Kassillinen kirjoja

The eagle has landed! Tulimme ipanan kanssa eilen kolmeksi viikoksi Suomeen. Ensimmäisenä lomapäivänä karautimme - tietysti - kirjastoon.

Mikä ilo siellä odottikaan! Kirjaston keskipöydälle oli koottu Kirjakasseja. Siis suuria kangaspusseja, joihin kirjaston henkilökunta oli koonnut aihepiireittäin kirjoja. Oli Pohjoismaiset dekkaristit -pusseja, Naisdekkarit-pusseja, Fantasia-kassi ja vaikka mitä ihanaa. Poimin mukaani Lukuiloa käännösromaanien ystäville.

Luen lähes pelkästään kotimaista kirjallisuutta; ehkä tämän pussin sisältö tuo ulottuvilleni kirjoja, joita muuten en olisi löytänyt.

Saakelin simppeli, helppo ja toimiva idea. Siinä on käytetty olemassa olevia resursseja (kirjastossa on kirjoja), sen tekeminen ei ole maksanut juuri mitään (kirjaston henkilökunta tuntee kirjat) ja palvelun lisäarvo asiakkaalle voi nousta hyvinkin korkeaksi (himolukija löytää uusia elämyksiä / äänekkään lapsen kanssa kirjastossa vieraileva mutsi pääsee nopeasti ulos kassi täynnä kirjoja). Palvelutuotteen tekeminen on myös kohottanut työntekijöiden yhteishenkeä - kirjastonhoitaja kertoi, kuinka ihanaa näitä kasseja oli koota.

Kyllä tämän kesän innovaatiopalkinnon on ansainnut Kouvolan kirjasto!


Kassin sisältö: Onni (Will Ferguson), Extra virgin (Annie Hawes), Uskollinen äänentoisto (Nick Hornby), Rachelin loma (Marian Keyes), Sattumankauppaa (Carol Shields), Vainko rahasta, Stephanie? (Janet Evanovich), Herrasmiehiä ja huijareita (Joanne Harris) ja Jonathan Strange & herra Norrell (Susanne Clarke).


Tunnisteet: