10 syytä rakastaa ABC:tä

Mutsin taloyhtiön takana on pieni metsikkö. Metsikön takaa nousee ABC:n valkoinen peukku. Se on kuin voitonlippu - pilkahdus valoa vuorokauden jokaisena tuntina.

Vaihtelun vuoksi siirsin toimiston äidin keittiöstä S-ryhmän ravitsemusliikkeen kulmapöytään. Loistoratkaisu. Kirja valmistuu saletisti ennen kuin Suomi eroaa eurosta.

Inspiraatiota hakiessa listasin 10 syytä rakastaa ABC:tä. Te siellä S-ryhmän ketjuohjauksessa voitte vapaasti käyttää näitä ideoita syksyn seuraavassa ideariihessä. Kiva, jos muistaisitte vaikka lahjakortilla! Sen voi jättää tänne Korian ABC:n kassalle allekirjoittaneen nimellä.


1. Hiljaisuus. Kello 14 iltapäivällä täällä on hiljaista. Muumit ei pahuaa telkkarissa eikä kukaan murusta ruisleipää näppikselle.
2. Työpöytä on vastapyyhitty.
3. Kylmää Kuivaa omenaa hintaan 4,50.
4. Täydelliset, melko pehmeät tuolit. Ei satu perseeseen, eikä liiallinen mukavuus nuukahduta.
5. Täydellinen valaistus. Himmeähkö (ei satu päähän), mutta riittävä (näkee kirjoittaa).
6. Naapuripöydissä istuvien varhaiskeski-ikäisten keskusteluista saisi aineksia Hotakaisen kynää väkevämpään dialogiin. Harmi, että en kirjoita fiktiota.
7. Naapuripöytien lapsiperheiden sananvaihdosta (lue: lomailun riemusta) saa ilmaisuvoimaista materiaalia. Onneksi kirjoitan äitikirjaa.
8. 24/7-aukiolon luoma turvallisuudentunne. Liukuovet imaisevat kulkijan turvaan kelloon, vaatetukseen tai kulkupeliin katsomatta.
9. Kylttien luoma varmuus. Luo jämäkkyyttä olemiseen, kun tietää miten pitää toimia. Kassa. Aloita tästä. Astioiden palautus, kiitos. Noutpöytä Puffet. ABC Pizzat. Take away -piste. Ei tarvitse käyttää aikaa sen miettimiseen, onko pöytiintarjoilu tai mitä eroa on luomuspelttileivällä ja vegaanikierukalla.
10. Lähiruoka. Jos kaikki menee näppiksen ääressä pieleen, alle kahdenkymmenen metrin päästä saa kanelipullaa. Ja tänään on tarjouksessa viineri+kahvi alle 3 euron! Kysynpä vaan, että vaihtaisitko sen 3/4 latteen?

Tunnisteet: