Hikinen iltapäivä

Nousiaisissa sijaitsevan Henrikin koulun rehtori on huolissaan tyttöoppilaiden pukeutumisesta:
- Kun oli lämpimämpiä päiviä, niin joillain tytöillä oli enemmän uimarannalle sopivat vaatteet. Paljasta pintaa oli niin paljon, ettei se sovi kouluun.Taljan mukaan tarkoitus ei ole rajoittaa oppilaiden pukeutumista muuten.
- Mutta jos on niin paljon paljasta pintaa, että pakarat näkyvät ja kaikki on paljaana, niin siinä voi monilla pojilla olla tukalat paikat.
Beach

Mukava huomata, että kouluissa ei ole unohdettu tapa- ja terveyskasvatusta. Uimarannalle ja kouluun on tosiaan tapana pukeutua vähän eri tavalla. Rehtorin kannanoton argumentointi on kuitenkin älytön. Tyttöjen biitsipukeutumisen kritisointia puolustetaan poikien hyvinvoinnilla, ei tyttöjen.

Monissa maissa naisten peittävää pukeutumista ohjaavia sääntöjä perustellaan naisten turvallisuudella: kun pukeutuu säkkiin, ei herätä himokkaita ajatuksia miehissä. Jutun rehtorin mielestä tyttöjen pukeutumista pitäisi puuttua vain siksi, että ne vilkkuvat pakarat eivät pääse aiheuttamaan pojissa epämukavaa oloa. Argumentit kuulostavat keskenään varsin samankaltaisilta, eikö?

Mitä koulupukeutumiseen tulee, niin kannatan koulupukuja. Samoihin univormuihin pukeutuneet oppilaat ovat koulussa tasa-arvoisempia; kalleilla vaatemerkeillä erottautumisen voi jättää vapaa-aikaan. Vaikka sinne biitsille.

Kuva: Parker Michael Knight

Tunnisteet: