Työasiat veivät pariksi päiväksi vanhaan kotikaupunkiini Forssaan. Kun vuonna 1999 pakkasin muuttolaatikot, päätin, että tässä cityssä en y...

From Forssa with love

26.4.12 Satu Kommentteja: 17

Työasiat veivät pariksi päiväksi vanhaan kotikaupunkiini Forssaan. Kun vuonna 1999 pakkasin muuttolaatikot, päätin, että tässä cityssä en yövy enää koskaan. No pahus, rehellisyyden nimissä on todettava, että lyhyt yökylävisiitti yli 10 vuoden tauon jälkeen oli kuitenkin varsin viihdyttävä. Tallensin pienen kaupungin tunnelmaa muutamaan valokuvaan.

Munkkikahvit torin laidalla.Suosikkikahvilani Forssassa: linja-autoaseman Konditoria.


Naapurikunnan Tammelan kunnantalon ulko-ovi. Tervetuloa!


Saman kunnantalon naistenhuoneessa ohjeistus on lämpimämpi. Huolehtikaa läheisistä <3


Seikkailu kunnantalolla uuvutti. Tilanne vaati toiset munkkikahvit lähimmällä bensa-asemalla.Äidin äidin kirjahyllystä löytyi valokuva 1950-luvult. Vapise Hipstamatic.

17 kommenttia:

 1. ...vrom Vorssa ;) just viikonloppuna kävin ihmettelemässä samoja kulmia. Tykkään enempi Antin konditoriasta ja mikään ei voita Markun Pakarin kuminalimppua. =)

  VastaaPoista
 2. Opiskeluaikana syyhytti aina sormia sammuttaa valot yliopiston isoimmasta tenttisalista, kun sinne jäi vielä satoja tentintekijöitä. Ai miksikö? Koska ovessa oli tarra "On oikein sammuttaa valot lähtiessään". (Lukikohan siinä vielä "aina"? Öh, noista opiskeluvuosista taitaa olla jo hetki aikaa...)

  VastaaPoista
 3. Aatella, että olet Forssasta lähtöisin. Eräänkin kerran olen 90- luvulla sen läpi ajanut!

  VastaaPoista
 4. Born in Vorssa, vaikka Tammelan puolelle jo vauvana hilpaissut :) Antin konditoria hiivaleipä on parasta, kyllä. Onhan siinä rumassa kaupungissa oma viehätyksensä, vaikka sinne ei todellakaan veri vedä muuten kun sukuloimaan satunnaisesti.

  VastaaPoista
 5. vorssa on my mind, ja jostain kummansyystä se näin vanhempana houkuttelee muuttamaan takaisin. Olen ehkä pimeä päästäni :D

  VastaaPoista
 6. Vorssasta http://www.youtube.com/watch?v=dfbHIBBuOWA

  VastaaPoista
 7. Vorssan lähiseudun tyttö ilmoittautuu: asustelin peruskouluajan Rengossa... enkä kyllä ole ajatellut muuttaa sinne takaisin. Yövyn kyllä vanhemmilla muutaman yön vuodessa.

  VastaaPoista
 8. salamatkustaja4/29/2012 12:08 ap.

  Muahhaa; tota tunnetta voi verrata siihen, kun tekisi mieli vetäistä hätäjarrua metrossa ihan vaan nähdäkseen, mitä tapahtuu ;)

  VastaaPoista
 9. salamatkustaja4/29/2012 12:08 ap.

  Olet oikeassa!! Antin konditoria siinä vanhassa puurakennuksessa on ihana! Olin joskus kesätöissä lasivillatehtaalla; töihin aamulla pyöräillessäni kävin Antilla munkkipossukahvilla. Päivän kohokohta*

  VastaaPoista
 10. salamatkustaja4/29/2012 12:09 ap.

  Tammelassa mäkin synnyin ja asuin; ensimmäinen oma koti oli Forssassa.

  VastaaPoista
 11. salamatkustaja4/29/2012 12:09 ap.

  Ehkä pysähdyit Forssan autokeitaalla kahvilla? Siellä tuli roikuttua 90-luvulla pussikaljat repussa melko usein viikonloppuiltaisin. Oi aikoja.

  VastaaPoista
 12. salamatkustaja4/29/2012 12:11 ap.

  Why not :) Ja ehkä Forssassa on vielä pystyssä se romanttinen vanhanajan elokuvateatteri, siellä joen rannassa.

  VastaaPoista
 13. salamatkustaja4/29/2012 12:11 ap.

  Samaa Hämettä. No need to say more ;)

  VastaaPoista
 14. salamatkustaja4/29/2012 12:11 ap.

  Hahaa, tää biisi on niin... Vorssasta.

  VastaaPoista
 15. Järkytykseni on suuri...ihana maailmanmatkaaja pussikaljalla! Ja missä!
  Saatoin olla se nuori äiti, joka oli yhden tai kahden lapsen kanssa piti taukoa matkalla Saloon. Ehkä sinä siinä nuorisorivistössä kauhistelit, että "Tomonen en ikän halu ola"

  VastaaPoista
 16. Toisaalta tämä antaa kyllä toivoa :)
  Että ei sevväliä mistä on kotosin vaan mitä sillä päässä jyllää!

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?