Pinaattilätty on tarkoittanut minulle sitä Saarioisten pikkuruista vihreää nappia, joita oli pakkauksessa  20 kappaletta rivissä. Mikroon ja...

Kiitti letuista!

9.2.12 Satu Kommentteja: 25

Pinaattilätty on tarkoittanut minulle sitä Saarioisten pikkuruista vihreää nappia, joita oli pakkauksessa  20 kappaletta rivissä. Mikroon ja hilloa päälle. Todella hyvää. No Islannista ei saa Saarioisten pinaattilettuja, joten olen pysytellyt ilman.

Mutta kiitos Chiclingin Hannan, paistoin tänään elämäni ensimmäistä kertaa pinaattilättyjä. Jumalauta niistä tuli täydellisiä ja kertalaakista. Mies näytti epäuskoiselta. Mistä ravintolasta sä noita oot salakuljettanut? Hänen oli pakko saada ottaa tilanteesta valokuva. Joten tässä, olkaas hyvät*. Huomatkaa etenkin tuo tyylikäs kotiäitiotsatukka. Sinne taisi roiskahtaa vähän paistorasvaa.*Kelpais varmaan ipanallekin, mutta sillä on edelleen sympatiaripuli ja -kuume þorrin takia. Se varmaan pitää ton kuumeen yllä helmikuun loppuun, jolloin tämä pässinkiveshulluus loppuu.

25 kommenttia:

 1. Kiitti vinkista! Himottaa kovasti kokeilla noita jo heti (joskin taalla noi luomu-tuotteeet on korvattava silla mita on tarjolla).

  VastaaPoista
 2. Hyvä hyvä! Vuoden kokkiäiti! Tokihan tuo setti luonnistuu ilman luomutuotteita, olen vähän etuliitenatsina kirjoitellut tuon repsun. Munat aina luomuna, muu sen mukaan mitä sattuu olemaan.

  Ja kun se ipana parantuu niin rullaa letut ja kutsu niitä matoiksi. Meillä ainakin syödään vihreitä pikku-ukkojen mattoja ihan innoissaan.

  VastaaPoista
 3. salamatkustaja2/10/2012 9:11 ap.

  Emppa, mä en käyttänyt luomua ollenkaan, ei ollut lähikaupassa, ja hyviä tuli silti! (Ostan kyl luomua jos sitä on saatavilla eikä se ole ihan perhanan kallista.)

  Hanna, haa, toi mattojuttu on ihan timantti. Menee varmasti kokeiluun sekin. Ja siis tää resepti on ihan maailman paras, kiitokset vielä :)

  VastaaPoista
 4. Pitää vinkata miehelle. Mä olen katsos ulkoistanut kaupassakäynnin ja ruoanlaiton - miehelle :) Tosin se kävi jotenkin niin, että se "omi" nää hommat ihan itsestään. Mut en mä valita...

  VastaaPoista
 5. No ni! Taalla ma nyt ryoppaan sit pinaattia. Sun vika!

  VastaaPoista
 6. salamatkustaja2/10/2012 1:00 ip.

  Hehe, en valita tuosta työnjaosta! Jos meillä on mies ruoanlaittovuorossa, listalla on joko pitsaa, pastaa ananas-jauhelihakastikkeella (!) tai uunivoileipiä ;)

  VastaaPoista
 7. salamatkustaja2/10/2012 1:00 ip.

  Mä tein kans tuoreesta pinaatista ja käytin sauvasekotinta loppuvaiheessa taikinan sileäksi tekemiseen. Tsemppiä! Kerro sit kuin kävi :)

  VastaaPoista
 8. Hyvia tuli! Muuntelin reseptia vahan muutenkin, maitoallergisen lapsen takia kaytin soijamaitoa ja oliivioljya. Silti kaikille maistui ja nyt on ryopattya pinaattia myos pakkasessa seuraavaa kertaa varten. Kiitos siis respetin linkittamisesta!

  VastaaPoista
 9. Mä kokeilin viime kesänä ekan kerran, helppo tehdä ja ihana maku. Eikä keittiö tosiaankaan ole mitään mun ominta aluetta... Palkitsevaa ruuanlaittoa, ellei suorastaan terapeuttista :)

  VastaaPoista
 10. Joskus kasvatiin pinaattia omalla kasvimaalla ja kyllä monta lehteä saa kasvattaa/poimia, että saa pikku määrän ryöpättynä. Nokkonen on helpompaa, sitä kun vaan saksilla lipsii tuolta -öh- kasvimaan laidasta...

  VastaaPoista
 11. Mutta tehtiinhän me viime juhannuksena niitä nokkos-pinaattilettuja! Sähän oot jo ihan vanha tekijä.

  VastaaPoista
 12. Jes, pakko kokeilla! Kiittis vinkistä. Oon myös miettinyt, että olisko mahdollista tehdä "saarioisten" maksalaatikkoa kotona... Se kun ei juuri maistu maksalta ja minä en sitä maksanmakua kaipaa :D

  VastaaPoista
 13. salamatkustaja2/11/2012 8:51 ip.

  Todellakin! Ihailin onnistunutta lettua melkein liikuttuneessa tilassa...

  VastaaPoista
 14. salamatkustaja2/11/2012 8:51 ip.

  Ole hyvä vaan, kivaa että kelpasi!

  VastaaPoista
 15. salamatkustaja2/11/2012 8:52 ip.

  Mut huom! En ollut yksin vastuussa keittiöstä ;)

  VastaaPoista
 16. salamatkustaja2/11/2012 8:52 ip.

  Totta muuten, nokkonenkin käsittääkseni sopisi tähän kivasti. Islannissa ei sitä vaan kasva samassa mittakaavassa kuin Suomessa kesämökin nurkalla. Joten kaupan pinaatti kelvatkoon :)

  VastaaPoista
 17. salamatkustaja2/11/2012 8:53 ip.

  Toivottavasti onnistuu :) Mä käytin nymjolkia (eli rasvaa rapeet 4 prossaa) taikinaan, ja pelitti hyvin. Maksalaatikkoa en halua ajatella - niiden rusinoiden takia. Yhhrr..

  VastaaPoista
 18. Iskunvaimennin2/12/2012 6:43 ip.

  Voi Jeevelin perät. Mulle ei ollut tullut mieleenkään, että pinaattilettuja vois syödä muuten kun puolukkahilloversioina. Innostuin, testasin ja söin 6 lettua! Blinipannut kokoisia eli noin puolet taikinasta. Jotta kiitos vaan projektin "irti raskauskiloista" tukemisesta sulle ja originaalireseptin julkaisijalle. Toimi erinomaisesti rullattuna grana padano juustolla. Kelpasi viherkammoiselle miehellekin. Ei jälkikasvulle, mutta jäipähän enemmän minulle.

  Seuraavaa reseptiä odotellessa.

  VastaaPoista
 19. No ne rusinathan on se paras osa maksalaatikossa :D

  VastaaPoista
 20. salamatkustaja2/13/2012 8:21 ip.

  Hyi saatans, ei todellakaan :D

  VastaaPoista
 21. salamatkustaja2/13/2012 8:22 ip.

  Hih, mainiota! Ja näähän on terveellisiä lettuja, pinaatissahan on rautaa ja kaikkea sellaista hyödyllistä, hehe.
  Seuraavaan reseptiin saattaa mennä vuosisata; paitsi jos käyn taas lainaamassa sen joltakulta ruokabloggaajalta. Mä rakastan ruokablogeja, jotenkin niiden kautta ruuanlaitto avautuu paremmin kuin keittokirjoista.

  VastaaPoista
 22. Kiitos reseptivinkistä! Meidän yökensyöikinäpinaattia-teini söi itsensä ähkyyn ja pyysi vielä tekemään lättyjä joskus uudestaan. Jaan ilosanomaa eteenpäin!

  VastaaPoista
 23. Pinaattiletut on ihan ykkösjuttu. Itse teen gluteenittomia kun niitä ei myydä valmiina. Pinaatit siskon kasvimaalta. Päälle punaherukkahilloa ja näitä ei ihan pieni kasa riitäkkään meidän perheelle.

  VastaaPoista
 24. salamatkustaja2/14/2012 10:37 ip.

  Joo kyllä näitä saa aika halkopinon paistaa :) Nimimerkki liesituuletin ois kiva...

  VastaaPoista
 25. salamatkustaja2/14/2012 10:38 ip.

  Ihana kuulla, kiitokset! Tuolta Hannan blogista oon bongannut nyt jo vaikka miten paljon sennäköisiä reseptejä, että voisi syntyä meikäläisenkin keittiössä.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?