Lapsen karjuessa pystyn sulkemaan korvani ja meditoimaan ajatukset muualle. Menee vielä monta vuotta, ennen kuin hän päihittää minut verbaal...

Spagetti-temppu

6.1.12 Satu Kommentteja: 21

Lapsen karjuessa pystyn sulkemaan korvani ja meditoimaan ajatukset muualle. Menee vielä monta vuotta, ennen kuin hän päihittää minut verbaalisesti. Pystyn vielä syömään irtokarkkeja ilman, että hän huomaa (tasku on vielä toistaiseksi käypä piilo).

Mutta yhden asian edessä olen voimaton. Nimittäin spagetti-tempun.Oletteko kokeilleet keitetyn spagetin tunkemista avainlukosta sisään? No se on vähän sama asia kuin pukee talvivaatteita "lihaksensa rentouttavalle" kaksivuotiaalle. Kyllä ei osaa edes mun joogamaikka tällaista rentoutustemppua.

Spagetti-temppu on julma. Hienointa on, kun ipana tekee spagetit kaupungilla, pidemmän kävelymatkan päässä kotoa. Löysää ja lyhyttä spagettipätkää on muuten julmetun vaikea kuljettaa kotiin. Se ei suostu kävelemään, eikä se suostu istumaan sylissä. Onneksi talvihaalari on sen verran tukeva, että siitä voi ottaa niskaperse-otteen. Muuten me oltaisiin siellä kirjakaupan edessä edelleen - lapsi löysänä karjuvana kasana kadulla ja minä sen vieressä kyselemässä, että laitetaanko carbonaralla vai jauhelihalla.

21 kommenttia:

 1. Kiitos nauruista, niita taas tarvittiin tana aamuna.

  Meilla ei ole niin kylmaa ettako tuo spagetti-temppu olisi ongelma, kun ei ole talvihaalareita joihin lapsia pitaisi pukea. Meilla ei muutenkaan muututa spagetiksi. Meilla heitetaan selka kaarelle, silla seurauksella etta paa yleensa osuu johonkin.

  VastaaPoista
 2. Eikö ole vielä kukaan tullut viereen kyselemään että "Mitä sinä sitä lasta itketät, etkö saa sitä hiljaiseksi?"

  VastaaPoista
 3. Spagettia on nautittu tänään n. kolmesti... kun vaihdettiin yökkäri päivävaatteisiin, kun laitettiin ulkovaatteet ja kun otettiin ulkovaatteita pois. Jos hyvin käy enää yks spagetti tälle päivää jäljellä... toivottavasti se syö nätisti ettei tarvi vaatteita sen takia vaihtaa...

  VastaaPoista
 4. Hahah, eikä spagetti-temppu ole mitään ilman äänitehosteita!

  VastaaPoista
 5. Olet loistava kirjoittaja ja blogiasi on niin ihana seurata ja lukea.
  Oot pelastanu elämäni monta hetkeä ja on kiva huomata etten ole yksin
  spagetti-temppujen yms. kanssa. On tainnut teidan perheeseen muuttaa pieni uhmakas
  uhmapeikko joka pistää lasten jalkoihin spagetti ainetta ja saa kaiken menemään ihan nurinkurin.
  Voimia nurinkurin päiviin ja taskupiilo on kyllä mahtava juttu ;)

  VastaaPoista
 6. Haa, ei taskupiilo kauaa pelasta, lapsilla on karkin ja suklaan suhteen huippuunsa kehitetty hajuaisti!

  VastaaPoista
 7. Näiden kuvassa olevien spagettien äiti lienee äitiyden maisteri, tai ainakin kaksien kaksosten kasvattanut sellainen.

  http://www.hilavitkutin.com/2009/04/30/hot-dogs-strike-back-spagettia-nakkien-lapi/

  Ai piru että rakastan tätä blogia ja sinun kynääsi.

  VastaaPoista
 8. Ah, ihana kaksivuotisuhma! Eiku siis "tahtoikä". On muuten käsittämätöntä paljonko 15 kiloa spagettia painaa... NooraK:n mainitsema C-kirjainhassuttelu on myös huippu: toimii esim. autonistuimeen mennessä loistavasti.

  Mutta edellisestä videosta päätellen teidän ipana päihittää kyllä verbaalisesti ihan kaikki.

  VastaaPoista
 9. "Kiva" kuulla, että muidenkin lapset osaa näitä temppuja... :) Omani ei siis ole millään lailla ainutlaatuinen...

  VastaaPoista
 10. yksi konsti on ottaa käsistä kiinni ja vetää perässä... Tämä toimi aikanaan mun siskonpoikien kohdalla... :) Tosin se on aikas väkivaltasen näköstä, mutta ei oikeasti koske mihinkään. Ja jossain vaiheessa, yleensä aika pian, ne kyllästyy siihen retuttamiseen ja suostuvat vaan kävelemään ihan itsekin... Olen minäkin ollut kamala täti aikoinani, nykyään niitä ei paljon tarvi perästä vedellä, kun toinen on jo 20 ja nuorempikin 12. :)

  VastaaPoista
 11. Tää on niin totta ja hyvin kirjoitettu. :)

  Ensin vedetään spagetit kun pitäisi mennä ulos ja sitte vedetään spagetit kun pitäisi mennä sisälle. Siis jos in the first place ei halunnu sinne ulos niin miks pitää alkaa riiteleen ja spagetteileen ku vihdoin pääsis takasi sinne sisälle???? :) Meidän kohta 5-vee on eläköitynyt spagettiuraltaan, mutta tolla 6kk ikäsellä se on vielä edessä. On jo aloittanut ittensä C-kirjaimeksi vetäsemään kun ei halua turvakaukaloon, ura siis vasta alussa. ;)

  VastaaPoista
 12. Meillä taas vedetään rautakanget. 2x68cm jäykkää tankoa, kun pitäisi saada nopeasti molemmille haalarit päälle, kypäräpipot päähän ja töppöset jalkoihin ja käsiin. Siinä jäykistelyn ohessa potkitaan ja riehutaan sopivassa suhteessa niin, että ne töppöset lentää ja pipo on nurin päin päässä.

  Ei tarvii lähteä bodypumppiin. Hiki tuli ja itku melkein. Talvi on ihana asia. Meillä ulkoillaan seuraavan kerran kesäkuussa..

  VastaaPoista
 13. Hehhee, kylläpä on meilläkin niin monesti tehty spagettitemput. Ihan nauratti kun tuota lueskeli. :) Täytyy vaihtaa ehkä kokojyväpastaan mitä se nyt sitten tarkoittakaan ;)

  VastaaPoista
 14. salamatkustaja1/07/2012 8:51 ip.

  NooraK, toi kaari kuulostaa kans aika ärsyttävältä...
  höh, ei varmaan uskaltanut tulla, näytän ylensä näissä tilanteissa sen verran tulistuneelta ;)
  diidah, oh kuulostaa niin tutulta... tsemppiä.
  Piksu, juu ei todellakaan. Siihen yhdistyy semmoinen nahkea ininä, joka vähitellen kovenee karjumiseksi. Omg.
  Anne, yee, kiitos paljon!!!
  Hanna, voi jee, kiitos sinullekin paljon kiitoksista, ihanaa kuulla :)
  Täti, joo kohta se hakkaa mut 6-0 sanasodassa; ja jotenkin näyttäisi siltä, että lapsella on yhtä lyhyt pinna kuin äidillään. Ei käy kateeksi miestä, ehheh.
  Minna, tää on vissiin joku lasten yleisvittuilutaito. Tuskin ne enää 15-vuotiaana vetää itseään löysäksi kuravelliin?! I hope.
  Elli, anteeksi meinasin kuolla nauruun luettuani tämän kommentin :D Ja mun mies myös. Mä lupaan kokella tuota perässä vetoa vielä; kaduilla on edelleen hyvä kerros pehmeää lunta....
  Mari,kiitos! Ja tsemppiä spagetinsuoristamiseen.
  mimmi, rautakanki kuulostaa...no, ei yhtään sen paremmalta. Lapsen kasvaessa pituutta kangen käsittely käy aika hankalaksi - voi tulla vaikeuksia tiukoissa mutkissa :)
  Anneli, tsih, kiitos. Raketti suuhun ja täysjyväspagetti kuuhun - välillä on semmoiset fiilikset kyllä...

  VastaaPoista
 15. Tuttua juttua, sekä C-kirjain että spagetti. Onneksi nykyään sentään jo vähemmissä määrin (vaikka kyllä toi 3-vuotias edelleen osaa "tarpeen" tullen löysäilyn jalon taidon ja se myös niiiiin tietää että se on RAIVOSTUTTAVAA).

  VastaaPoista
 16. Sitten kun pitää laittaa vielä kuravaatteet tuohon samaan syssyyn x2 :)

  VastaaPoista
 17. Hahah, loistavaa.. Vaikka itselläni ei olekaan lapsia, osaan niin hyvin eläytyä näihin tilanteisiin kun kirjoitat niin hauskasti. :D

  VastaaPoista
 18. Juu, se jäi tosiaan mainitsematta, että lumella ja nurtsilla toimii paremmin kun asfaltilla paremman luiston vuoksi, asfaltilla kuluu kengänkannat.... :)

  VastaaPoista
 19. Hyvät naurut sain tästä, kiitos siitä :) Meillä on käytössä 1,5 v mimmillä toi spagetti sekä c-kirjain ja sen lisäks viel tuulimylly, missä huidotaan käsillä ja jaloilla kaikkiin suuntiin ja rimpuillaan ihan hulluna. Milloinkahan lapsi oppii itse pukemaan?

  VastaaPoista
 20. salamatkustaja1/09/2012 1:07 ip.

  Mira, joo oi kyllä... Ne tietää että se on ihan saamarin raivostuttavaa - ja tehokasta. No, ei ne kai enää 15-vuotiaana tätä tee, sitä odotellessa.

  Eve, kiitos! Onneksi näistä ei-niin-hauskoista-tilanteista voi vetää huumoria jälkikäteen. Muuten olisin herkän mieleni takia jo ehkä lataamossa, hehe.

  Elli, hyvä tarkennus ;)

  Maria, tuulimyllyllähän voisi tuottaa sähköä taloon? Oispaoispaoispa jo kesä, menisi hermot minullakin harvemmin...

  VastaaPoista
 21. Haha!

  Tuo niskaperseote on meillä useinkin käytössä, joskus kannetaan jopa talvihaalarin rinnuksista. Oon huomannut, että laps heittäytyy nyt talvihaalari- (ja retuutus-)kauden alettua yhä useammin maahan ja kirkuu nostamaan. Se ihan oikeesti tykkää tosta roikottamisesta, vaikka musta se on vähän nolohkoa.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?