Isät ja lapset

Seuraa vanhan aiheen toistoa. Olen nimittäin taas kerran törmännyt siihen samaan mystiseen uskomukseen, jonka mukaan naiset lähtökohtaisesti osaavat hoitaa lapsia, mutta miehet eivät.Pääsin käsiksi tuttuun aiheeseen, kun mieheni työkaverit  - joista monilla on useampia lapsia - kertoivat, että he eivät ole koskaan viettäneet lastensa kanssa pidempään kuin yhden päivän ilman, että seurassa on ollut toinen aikuinen (siis nainen - joko vaimo tai oma mutsi). Eivät kuulemma selvidy. Se on niin vaikeaa. Voi voi.

Ei kai kukaan tosissaan luule, että naisilla on joku osaamislisuke aivoissa, jonka ansiosta me osaamme vaihtaa vaippaa, antaa ruokaa, pukea tuuliviirinä pyörivän ipanan talvivaatteisiin, kestää raivokohtaukset ja kaivella puuhelmiä nenästä.

Mä olen sitä mieltä, että kyse on taidoista, jotka voi oppia. Kyllä mies pystyy handlaamaan lastenhoidon siinä missä nainenkin. Onhan monilla yksinään asuvilla miehillä lemmikkieläimiäkin - kyllä miehet huolehtia ja kasvattaa osaavat, jos vain haluavat.

(Ja hei, minäkin pystyn siihen, vaikka suhtauduin koko lisääntymisprojektiin äärimmäisen skeptisesti. Minäkö jonkun mutsi? Never ever.)

Tunnisteet: , ,