Uusia merkityksiä

Tuli puhetta sormiruuasta. Mä ihan tosissani luulin, että kyse on tapaksista. Vähän ihmettelin, että vetääks lapsetkin nykyään  mielellään iberico-kinkkua tomaattileivällä. No googlasin vähän ja tajusin, että kyse on siis jostain aivan muusta. Ääliöminä. Noh. Keksin sitten samalla uudet määrittelyt muutamalle muullekin hämärälle asialle.

Kiintymyssuhdeteoria. Tämä on todella yksinkertainen teoria: mitä enemmän liikkuu ja mitä vähemmän syö, sitä enemmän kiintyy. Kiintymyssuhde kuulostaa paljon lempeämmältä metodilta kuin karppaus. Kaikki kehoaan todella rakastavat kääntyvät tämän kannattajiksi ennen pitkää.

Maitohampaat. Kun vauvalle antaa maitoa, sille kasvaa lopulta nämä. Selkeetä. Mutta sitä mä en ymmärrä, mistä se roju niihin rautahampaisiin revitään.

Feministiäiti. Sen sortin mutsi, joka jatkuvasti avautuu jostain. Ihan sama mistä.

Rintapumppu. Eläkeläiset. Pumppaa taikka kuole. Taikka pumppaa, taikka pumppaa ja kuole.

Kestovaippa. Siis kestävä vaippa. Tämä on sen sortin rätti, että sen vaihtaminen todella kestää. Ja kestää. Kestää.

Virtsan karkailu. Tämä termi kaipaa ehdottomasti täsmennystä. Jos joku karkaa, karkuri halutaan saada takaisin sinne, mistä se karkasi. Mä en usko, että kukaan haluaa ulos karannutta virtsaa takaisin rakkoonsa. Puhuisinkin mieluummin virtsan vuodosta. Raskaana ollessa kohdussa (eli kun siinä about virtsarakon vieressä painaa kolmen kilon pötkäle) olisi todenmukaisempaa puhua  virtsan vuotoskandaalista.

Syöttötuoli. Hoitaa täyden puurolusikan sinne liikkuvaan melooniin. Tällainen syöttöautomaatti voitaisiin ottaa koekäyttöön meilläkin. (Tuotavalmistaja, laita meiliä, kerron toimitusosoitteen!)

Imetysliivit. Vie sun vauvaltas maidon. Imee kaiken  ja juo sen alas yhdellä huikalla.

Imetysvaatteet. Vähän sama asia kuin edellinen, mutta sillä erotuksella, että mutsin maito lähtee tasaisesti koko kropasta. (Ihan sikahyvä laihdutuskeino. Voittaa tehokkuudessaan myös kiintymyssuhteen.)

Tunnisteet: , ,